دوشنبه 11 آبان 1405

برگزاری نشست شورای امنیت در خصوص وضعیت لبنان

به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نشست شورای امنیت سازمان ملل امروز (پنج‌شنبه) به درخواست کشور فرانسه و در حاشیه نشست سران مجمع عمومی برگزار گردید.

آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل در آغاز این جلسه اظهار داشت: لبنان در وضعیت بحرانی و ناگواری قرار دارد و لازم است که نسبت به افزایش تنش‌ها در این کشور نگران باشیم.

گوترش اضافه کرد: «باید به حاکمیت لبنان احترام گذاشته شود و دولت لبنان قادر باشد کنترل کاملی بر تسلیحات داشته باشد». همچنین دبیرکل سازمان ملل اشاره کرد که قطعنامه شورای امنیت در نقاط مرزی لبنان به طرز گسترده‌ای نقض گشته و پس از بروز انفجار در تجهیزات ارتباطی، تنش‌ها و حملات شدت یافته است.

وی همچنین خاطرنشان کرد که لبنان به حداقل 70 میلیون دلار نیاز دارد تا به نیازهای آوارگان که روزافزون می‌شوند، پاسخ دهد.

وزیر خارجه فرانسه: ما با آمریکا برای ایجاد آتش‌بس در لبنان راهکاری مشترک تدوین کرده‌ایم

«استفان سژورنه» وزیر امور خارجه فرانسه در این نشست بیان کرد: اوضاع کنونی لبنان ممکن است به نقطه‌ای غیرقابل بازگشت برسد؛ حملات اسرائیل خسارات سنگینی به دنبال داشته است. وی همچنین ادعا کرد که حزب الله، اهداف جمعیتی در اسرائیل را مورد حمله قرار می‌دهد.

این مقام فرانسوی اظهار داشت: در صورتی که جنگی میان اسرائیل و حزب الله آغاز شود، لبنان بهبودی نخواهد یافت؛ بنابراین باید تمامی تلاش‌هایمان را برای کاهش تنش‌ها بین این دو طرف به کار بگیریم.

«استفان سژورنه» ادامه داد: ما به همکاری با آمریکا برای ایجاد آتش‌بس موقت به مدت 21 روز در لبنان مشغول هستیم تا فضای مذاکره فراهم شود؛ جزئیات این طرح آمریکایی-فرانسوی به زودی منتشر خواهد شد و از هر دو طرف می‌خواهم که این آتش‌بس را سریعاً بپذیرند.

وزیر خارجه الجزائر: اسرائیل قصد دارد کل منطقه را تحت سلطه خود درآورد
«احمد عطاف» وزیر خارجه الجزائر نیز در شورای امنیت سازمان ملل گفت: ما در کنار لبنان در برابر تجاوزات بی‌رحمانه اسرائیل ایستاده‌ایم و این تجاوزات باید با واکنشی قاطع و گسترده از سوی تمامی کشورها مواجه شود.

وی افزود: آنچه لبنان با آن مواجه است، تمامی اجزا جنایاتی را شامل می‌شود که اسرائیل در غزه ارتکاب کرده است و در واقع اسرائیل از طریق این حملات در تلاش است لبنان را به موقعیتی مشابه غزه تبدیل کند.

احمد عطاف تصریح کرد: اسرائیل از طریق اشغالگری و تعدی به کشورها به ما نشان می‌دهد که امنیت خود را در ناامن سازی همسایگان خود می‌داند؛ رژیم اشغالگر اسرائیل ثابت کرده است که نیازی به صلح ندارد و خود را از كافة نظارت‌ها و قوانین مستثنی می‌داند.

او همچنین تأکید کرد که منطقه غرب آسیا به همکاری مشترک نیاز دارد تا از وقوع جنگی فراگیر در آینده نزدیک جلوگیری کند.

روسیه: ما حملات اسرائیل به لبنان را به شدت محکوم می‌کنیم

«سرگئی ورشینین» معاون وزیر خارجه روسیه در شورای امنیت اعلام کرد: تحولات اخیر نشانگر این است که بدترین سناریوها به واقعیت تبدیل شده‌اند.

او افزود: ما به شدت حملات نظامی و تحریکی را علیه لبنان محکوم کرده و خواستار توقف فوری تمامی درگیری‌ها در این کشور هستیم.

نماینده روسیه همچنین توقف درگیری‌ها در غزه را لازمه ایجاد آرامش در منطقه عنوان کرد و بیان داشت: «برای جلوگیری از جنگ‌های ویرانگر در منطقه، ضروری است که خونریزی‌ها در غزه به پایان برسد و اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت به منظور خاتمه اشغال خاک لبنان ضروری است».

آمریکا: ما نگران مرگ صدها نفر در لبنان هستیم!

«لیندا توماس گرینفیلد» نماینده آمریکا در شورای امنیت در این جلسه نسبت به وضعیت لبنان ابراز نگرانی کرد و گفت: ما نگران گزارش‌های مربوط به کشته شدن صدها غیرنظامی در لبنان هستیم.

او اضافه کرد: با افزایش تنش‌ها میان اسرائیل و حزب الله، انجام اقدامات دیپلماتیک دشوارتر خواهد شد و ما در تلاش هستیم تا از بروز جنگی فراگیر که به نفع کسی نخواهد بود، جلوگیری کنیم. هیچ‌کس نمی‌خواهد که جنگی مشابه آنچه در سال 2006 رخ داد، تکرار شود.

گرینفیلد همچنین بدون اشاره به اشغالگری چندین دهه‌ای اسرائیل در جنوب لبنان، خطاب به حزب الله گفت: «حضور حزب الله در امتداد خطوط مرزی باعث بی‌ثباتی شده است».

نماینده آمریکا همانند همتای فرانسوی خود خاطرنشان کرد: «ما در حال همکاری با سایر کشورها برای تدوین طرحی هستیم که امیدواریم به ایجاد آرامش میان اسرائیل و حزب‌الله منجر گردد».

چین: مردم لبنان با وخیم‌ترین موج خشونت در چند دهه اخیر مواجه هستند

«فو کانگ» نماینده چین نیز در این جلسه ضمن اشاره به وضعیت لبنان گفت: «ما از اسرائیل می‌خواهیم که برای متوقف ساختن جنگ در غزه و کاهش تنش‌ها در لبنان تصمیمات صحیح اتخاذ کند».

او ادامه داد:‌ اسرائیل باید از توسل به سلاح صرفنظر کرده و اقدامات خصمانه‌ای که می‌تواند به جنگی فراگیر بینجامد، متوقف کند… مردم لبنان در معرض شدیدترین ویرانی‌ها در سال‌های اخیر هستند.

/

آخرین اخبار

قیمت سکه امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه ۲۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

ادامه فشارهای نتانیاهو به ترامپ برای آغاز دوباره جنگ علیه ایران

به گزارش خبرآنلاین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به...

منوچهر متکی: قالیباف از از ساختار تصمیم‌گیری برای مذاکرات کنار گذاشته نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی، عضو کمیسیون امنیت...

سعیدی: نقشه تاب‌آوری شستا با ۱۷۶ شرکت و ۱۰ هلدینگ تدوین می‌شود

محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، در...

آیا هابل نجات پیدا می‌کند؟ ناسا از شرکت‌های خصوصی کمک خواست

ناسا با انتشار یک «درخواست اطلاعات» (RFI) از شرکت‌های...

افزایش ۲۵ درصدی سهمیه سوخت معادن کشور/ تأمین سوخت از چالش‌های اصلی معادن سمنان

مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت...

سرمایه‌های خرد مردم، فرصتی برای احیای تولید طلا

تحول دیجیتال در صنعت طلا و جواهر صرفا...

ناکامی فیروزپور در کسب مدال برنز جهان/ شکست سنگین آزادکار ایران برابر حریف آذربایجانی

امیرحسین فیروزپور، نماینده وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی آزاد کشورمان،...

فقط ۳۰ دقیقه سونا می‌تواند سیستم ایمنی بدن را فعال کند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بسیاری...

عراقچی: رایزنی با میانجی قطری ادامه دارد/ هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس عراقچی در حاشیه جلسه کمیسیون امنیت...

آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی و امنیت صنعتی در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات...

جلسه‌تان را از دست یک نفر نجات دهید؛ راهکار ساده برای تقسیم عادلانه زمان صحبت

به گزارش ایتنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، دوری کلارک،...

راغفر: کاهش ارزش پول ملی به زیان مردم است/ دلار ۲۷۰ هزار تومانی از سال گذشته هدف‌گذاری شده بود

امیرعباس آذرم‌وند: افت ارزش پول ملی در اقتصاد ایران، صرفاً...

ماه‌عسل سرمربی تمام شد؛ سه معضل بزرگ آبی‌ها پس از دو شکست متوالی

شروع درخشان انزو مارسکا روی نیمکت منچسترسیتی با هفت...

نقش انسان در بحران آب دجله و فرات ۲.۵ برابر تغییر اقلیم است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران،...

کشف جهانی یک واریته معدنی نوین «ایمانیت»

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، دنیای کانی‌شناسی و علوم...

تبلیغات متنی