چهارشنبه 22 مهر 1405

نگرانی‌ها درباره خطرات هوش مصنوعی برای بشریت «کاملاً بی‌اساس» هستند

یان لکان، دانشمند برجسته هوش مصنوعی در متا، در مصاحبه‌ای تازه اعلام کرده است که به نظرش هوش مصنوعی هنوز به مرحله‌ی تجاوز از هوش انسانی نزدیک نیست و نگرانی‌ها درباره‌ی تهدیدات وجودی این فناوری را «کاملاً بی‌پایه» می‌داند.

براساس گزارش دیجیاتو، لکان، استاد دانشگاه نیویورک و محقق ارشد متا که برنده‌ی جایزه‌ی معتبر تورینگ نیز هست، در گفتگویی با وال‌استریت ژورنال، دیدگاه‌های خود را درباره‌ خطرات هوش مصنوعی برای انسان‌ها مطرح کرد.

وی در مورد احتمالات خطرناک این فناوری گفت: «باید از شما عذرخواهی کنم، اما این صحبت‌ها به‌طور کامل غیرمنطقی است.»

لکان در توجیه نظراتش بیان می‌کند که مدل‌های زبانی بزرگ امروزی فاقد قابلیت‌های اصلی مانند حافظه مستمر، استدلال منطقی، برنامه‌ریزی و درک جهان فیزیکی هستند. به باور او، این مدل‌ها تنها به ما نشان می‌دهند که «چگونه می‌توان زبان را تغییر داد» و هرگز به صورت واقعی به هوش جامع مصنوعی (AGI) منجر نخواهند شد.

با این حال، او هیچ حسی از ناامیدی در خصوص دستیابی به AGI ندارد، ولی اعتقاد دارد که برای رسیدن به این اهداف به رویکردهای جدید و نوآورانه نیاز است؛ به‌عنوان مثال، او اشاره کرد که تیم تحقیقاتی بنیادین هوش مصنوعی متا در حال کار بر روی پردازش ویدیوها است.

پیامدهای متنوع در نظرات دیگر پیشگامان هوش مصنوعی

در سال ۲۰۱۸، لکان به‌همراه «یوشوا بنجیو» و «جفری هینتون» به خاطر «پیشرفت‌های بنیادی و مهندسی که شبکه‌های عصبی عمیق را به جزئی از محاسبات تبدیل کرده»، جایزه‌ی تورینگ را از آن خود کردند.

در هفته‌ی گذشته، هینتون به همراه «جان جی. هاپفیلد» (John J. Hopfield) جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۴ را به‌خاطر اکتشافات و اختراعات اساسی در حوزه یادگیری ماشینی دریافت کرد. در پی این مصاحبه، هینتون که به‌عنوان «پدرخوانده هوش مصنوعی» شناخته می‌شود، تاکید کرده که ممکن است با این جایزه، مردم بهتر دغدغه‌های او درباره‌ی هوش مصنوعی را درک کنند.

چند ماه پیش، هینتون اشاره کرده بود که با توجه به اینکه هوش این فناوری هنوز از انسان‌ها بسیار کمتر است، باید آزمایش‌های گوناگونی ترتیب داده شود تا روش‌هایی برای کنترل آن در آینده ایجاد گردد.

در همین راستا، «یاشوا بنجیو»، دیگر چهره برجسته هوش مصنوعی، به تازگی در گفت‌وگویی اختصاصی با یاهو فاینانس، درباره‌ی خطرات ناشی از توسعه‌ی بدون قاعده این فناوری صحبت کرده و این فرایند را به خلق هیولاهایی تشبیه کرد که قادر خواهند بود از انسان‌ها قوی‌تر شوند.

آخرین اخبار

استند لمسی چیست؟ بررسی انواع، کاربردها و مزایا

اگر بخواهیم به این سؤال که استند لمسی چیست...

هزینه جلسات روانشناسی در سال ۱۴۰۵ در آذربایجان شرقی چقدر شده است؟

وقتی صحبت از هزینه جلسات روانشناسی میشود، اولین چیزی...

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تداوم شرایط جنگی / رشد اقتصادی جهان به چه رقمی می‌رسد؟

 به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، رویترز نوشت: صندوق بین‌المللی پول...

خدمات رایگان درمان سرطان به دهک‌های پایین در پژوهشگاه جهاد دانشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاددانشگاهی، دکتر...

مقابله با استارلینک ادامه همان مسیر توقیف کاست و جمع‌آوری دیش است

مواجهه با فناوری‌های ارتباطی در کشور بارها با محدودیت...

ثبت رکورد تاریخی ایران با ۱۸ طلا در المپیادهای علمی جهانی

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان از کسب ۱۸ مدال طلا...

توروالدز و هوش مصنوعی؛ ۱۸ بار بوت برای یک خط کد

لینوس توروالدز، بنیان‌گذار و نگهدارنده اصلی هسته لینوکس، برای...

نتانیاهو: نگران انتخابات هستم – خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه...

وقتی هکرها یخچال‌ها را به کوره تبدیل کردند؛ حمله سایبری بی‌سابقه در فرانسه

هکرها طی یک حمله سایبری گسترده، سامانه‌های کنترل یخچال...

تاثیر تخمه کدو در تنظیم فشارخون

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

خوردن خوراکی در اواخر شب برای کبد خطرناک است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

رییس سازمان انرژی اتمی ایران: ظرفیت علمی و فناورانه ایرانیان بی‌انتهاست

به گزارش خبرآنلاین، محمد اسلامی در آیین گرامیداشت روز...

ویدیو/ ابطحی: گاهی قوانینی وضع می‌شود که همه می‌دانند قابل‌اجرا نیست

فعال سیاسی اصلاح‌طلب در تبیین نسبت قانون‌گذاری با حقوق...

عقب‌نشینی نفت در اوج التهاب / برنت به کانال ۱۰۵ دلار رسید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بهای معاملات آتی نفت خام...

اورژانس تهران: قطع سامانه تلفنی ۱۱۵؛ شماره‌های جایگزین اعلام شدند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

ترامپ: دوست دارم برای سومین دوره رئیس‌جمهور آمریکا شوم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

پرسپولیسی‌ها این بار سراغ الغرافه رفتند؛ ماجرای آسانی همچنان ادامه دارد!

برد استقلال مقابل الغرافه در قطر، علاوه بر ثبت...

تبلیغات متنی