هوش مصنوعی به داد یک مستند رسید
مستند «خشت و خون» که سعی دارد تاریخ استعمار در جنوب ایران به ویژه بوشهر را به تصویر بکشد و یک بازنمایی از اتفاقات آن زمان داشته باشد با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر بسیاری از چهرههای تاریخی را بازسازی کرده است.
به گزارش ایسنا، استعمار پرتقالیها، اسپانیاییها و انگلیسیها جزو تاریخ فراموش نشدنی جنوب ایران است، امسال در هجدهمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت مستند «خشت و خون» میخواهد روایتی از این استعمار را به تصویر بکشد.
عقیل جماعتی -کارگردان مستند «خشت و خون»- در گفتوگو با ایسنا در مورد موضوع این مستند توضیحاتی ارائه داد و گفت: این فیلم مستند در خصوص مقاومت مردم جنوب ایران به ویژه مردم بوشهر در مقابل استعمار است. به همین منظور برای روایت استعمار به سراغ یک قلعه تاریخی به نام «کلات اهرم» در بوشهر رفتیم، این قلعه محله مبارزه مردم تنگشتان با استعمار انگلستان بوده است.
وی ادامه داد: یک خشت از قلعه کلات اهرم به میراث باقی مانده که بسیاری قدیمی است و ما سعی کردیم داستان استعمار را از زبان این خشت روایت کنیم، در واقع این خشت اتفاقات تلخ و شیرینی که در این قلعه رخ داده است را برای مخاطب روایت میکند.
این مستندساز خاطرنشان کرد: در جریان این مستند در دل موضوع استعمار چند خرده داستان نشان داده میشود، تحقیق و پژوهش این کار دو سال به طول انجامید و مستند بازده سال ۱۳۳۰ تا به امروز را با یک مرور تاریخی نشان میدهد.
جماعتی در مورد آرشیو خوب این مستند ابراز کرد: ما در ابتدا اطلاعات تاریخی زیادی نداشتیم اما هرچقدر به سمت تحقیق بیشتر رفتیم اطلاعات خوبی به دستمان رسید، برای نمونه یک کتاب تاریخی برای قرن چهارم هجری است که ما متوجه شدیم در مورد قلعه «کلات اهرم» در این کتاب نکاتی وجود دارد که خوشبختانه در دست یک مجموعهدار آلمانی بود که بخشهای مرتبط را به صورت فایل با کیفیت برای ما ارسال کرد.
وی افزود: همچنین یک مستندساز فرانسوی یک فیلم در ۱۲۰سال پیش تولید کرده بود که در بخشی از آن موضوع بوشهر و استعمار وجود داشت که بنیاد فیلم فرانسه آن را هم در اختیار ما قرار داد. ضمنا یکسری آرشیو اطلاعات در دست انگلستان بود که استعمار جنوب ایران را روایت کرده بود که آن اطلاعات هم به دست ما رسید.
این مستندساز یادآور شد: در ابتدا قرار بود ما یک مستند کوتاه بسازیم اما آنقدر حجم اطلاعات ارسالی به ما زیاد شد که مجبور شدیم یک مستند بلند بسازیم. راشهای ما بسیار زیاد بود که همین امر به تدیون کار کمک کرد.
جماعتی تصریح کرد: کار پژوهش و جمعآری اطلاعات برای این مستند دو سال زمان برد، کل پروژه تصویربرداری هم از اردیبهشت امسال شروع و آبانماه تمام شد. اما نکته حائز اهمیت در جریان تولید این مستند استفاده از هوش مصنوعی بود.
وی با بیان اینکه ۱۰درصد کار ما با هوش مصنوعی تولید شده است، توضیح داد: ما با استفاده از هوش مصنوعی توانستیم تصاویر برخی از شخصیتها و لباسها را که بسیار بیکیفیت بود بازسازی کنیم و برای بخشهایی از کار از آن استفاده کنیم.
تیزر فیلم مستند «خشت و خون» را در ادامه ببینید:
عقیل جماعتی پیش از این فیلم داستانی «خانه» و «شاید وقت نیست» را ساخته است.
انتهای پیام