شنبه 9 آبان 1405

نحوه روزه‌داری برای ورزشکاران چگونه است؟

دکتر احسان میرزائی به اهمیت ورزش به‌عنوان یک عمل ضروری برای تقویت حرارت غریزی و افزایش طول عمر و سلامتی تأکید کرد و بیان نمود: به طور کل، ما ورزش را برای همه دسته‌های اجتماعی توصیه می‌کنیم، اما باید توجه داشت که اصول و آداب ورزش باید با در نظر گرفتن نوع مزاج، قدرت فرد، محل سکونت و وضعیت بدنی انتخاب شود.

این پزشک طب سنتی با اشاره به اینکه در طب ایرانی ورزش روزانه، حتی اگر اندک و به مدت ۱۰ دقیقه باشد، توصیه می‌شود، افزود: بالطبع، انجام ورزش‌های سبک همچون پیاده‌روی برای تمامی افراد با هر مزاج و سنی مناسب است، مگر اینکه پزشک به دلایل خاصی، فرد را از ورزش منع کرده باشد.

میرزائی فعالیت بدنی و ورزش‌های ملایم را در راستای حفظ سلامت و درمان بیماری‌های مختلف مؤثر دانست و به افراد غیرورزشکار توصیه کرد که این موضوع را در برنامه سال جدید خود لحاظ کنند.

وی همچنین اشاره کرد: ورزشکاران باید به نکته‌ای توجه داشته باشند که فعالیت‌های ورزشی در ماه مبارک رمضان با سایر ایام سال متفاوت است. پس ضروری است که ورزشکاران از انجام تمرینات سنگین در این ماه پرهیز کنند و تمرینات خود را به زمان‌هایی کوتاه‌تر اختصاص دهند و از فعالیت‌های سنگین که در بقیه سال انجام می‌دهند، دوری کنند.

این متخصص طب ایرانی به ورزشکاران پیشنهاد کرد که ماه رمضان را فرصتی ارزشمند برای استراحت اعضای حیاتی بدن به‌ویژه کبد خود بدانند. چرا که ورزشکاران به‌خصوص افرادی که به شکل حرفه‌ای تمرین می‌کنند، در طول سال مصرف مداوم پروتئین‌ها و رژیم‌های غذایی متنوع و مکمل‌ها را دارند و این زمان می‌تواند به پاکسازی و تقویت مجدد این عضو مهم کمک کند.

میرزائی افزود: در کل، به‌اعتقاد حکمای ما برای حفظ سلامت، پرخوری، درهم‌خوری و مصرف بیش از حد غذاها، که خود از علل مشکلات معده ورزشکاران در طول سال است، باید مورد توجه قرار گیرد و مصرف دارو برای افزایش قدرت بدنی یا موارد دیگر نیز توصیه نمی‌شود. بلکه بهتر است ورزشکاران همواره این نکات را رعایت کنند.

وی اصول اصلی در ورزش را با نگاهی از دید شیخ‌الرئیس، حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری‌های مزمن و تقویت حرارت غریزی معرفی کرد و با اشاره به اینکه ظاهرگرایی در ورزش که امروزه رایج شده نمی‌تواند تضمینی برای سلامت و طول عمر باشد، تصریح کرد: حکیم محمد کاظم گیلانی در کتاب «حفظ الصحه ناصری» خاطرنشان می‌کند که بهترین زمان برای ورزش، هنگامی است که غذا از معده عبور می‌کند. به‌طوری که در این حالت فرد احساس سبکی می‌کند و سنگینی بعد از غذا را تجربه نمی‌کند. همچنین تأکید می‌کند که ورزش در حالت خالی بودن معده ممکن است مضر و خطرناک باشد.

رئیس اندیشکده پیشرفت و سلامت به ورزشکاران توصیه می‌کند که زمان تمرین خود را حداقل به یک ساعت بعد از سحری یا یک ساعت و نیم بعد از افطار موکول کنند و در هیچ حالتی در زمان معده خالی ورزش نکنند.

میرزائی وضعیت ورزش با معده خالی را به عنوان عاملی برای ایجاد اختلالات و بیماری‌های معدی، کبدی و حتی ضعف در قلب و اعصاب و مشکلات دیگر در درازمدت توصیف کرده و نیز تأکید کرد: چنانچه تمرین در حالت معده خالی انجام شود، می‌تواند مضر باشد و در بسیاری از کتب طب ایرانی به این نکته اشاره شده است و حتی حکما بیان کرده‌اند که بدنسازی با معده پر، عوارض کمتری نسبت به ورزش کردن با معده خالی دارد.

وی استراحت بدن را به‌عنوان یکی از دلایل اصلی وجوب روزه‌داری معرفی کرده و ادامه داد: همانطور که میزان مصرف غذا در ماه رمضان کاهش می‌یابد و افراد به طور عمومی از افراط غذایی دور می‌شوند، ورزشکاران نیز باید در این ماه غذای سنگین را کمتر مصرف کنند و به غذاهای سبک و سوپی تمایل بیشتری داشته باشند تا کبدشان پاکسازی شود.

این متخصص در زمینه طب ایرانی و سنتی پیشنهاد کرد: ورزشکاران حرفه‌ای در ماه رمضان، گنجاندن یک وعده آش آبغوره را در برنامه غذایی خود در نظر داشته باشند.

آخرین اخبار

نشست مهم امنیتی به ریاست نخست وزیر عراق

به گزارش خبرآنلاین، یک نشست امنیتی امروز شنبه به...

منچسترسیتی ۰ – برایتون ۱/ مرغ‌های دریایی، گربه سیاه شدند!

تیم منچسترسیتی امروز از هفته نهم لیگ برتر انگلیس...

قیمت بیت‌کوین به ۷۷ هزار دلار سقوط کرد؛ احتمال افت تا ۶۵ هزار دلار

به گزارش خبرآنلاین،بزرگ‌ترین رمزارز بازار، معاملات روز جمعه را...

آیا کمبود آهن را می‌توان فقط با نگاه کردن به صورت تشخیص داد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : این...

ثبت رکورد جدید سیمان فارس نو با کاهش کلینکر فاکتور به ۸۱٫۴۵ درصد

شرکت سیمان فارس نو در ادامه اقدامات تخصصی برای...

هواشناسی: رگبار باران در تهران از عصر دوشنبه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

آیا اینترنت در ایران ارزان است؟

درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت بارها...

تراکتور با پرواز غیرمستقیم راهی عمان می‌شود

به گزارش تابناک؛ دیدار تیم‌های تراکتور ایران و نفتچی...

سفر الزیدی به دمشق؛ نزدیکی راهبردی یا ضرورت امنیتی؟

کارشناس مسائل عراق با اشاره به سفر اخیر نخست‌وزیر...

چک‌های وصول‌نشده و انتقالی مبنای مالیات شدند/ امکان اعتراض وجود دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برزگری، معاون تحول هوشمندسازی سازمان...

عضو کمیسیون اجتماعی: ترمیم قدرت خرید بازنشستگان و حقوق‌بگیران ضرورت دارد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره معیشت بازنشستگان و حقوق‌بگیران...

سوء استفاده کلاهبرداران سایبری از اعتبار خریدهای قسطی شهروندان

معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا با اشاره به افزایش...

اولین مرکز داده فضایی گوگل فعال شد؛ هوش مصنوعی از مدار زمین شعر سرود

گوگل با فعال‌سازی نمونه اولیه مرکز داده فضایی خود،...

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

چرا در اوج تمرکز، زمان کند می‌گذرد؟ پاسخ علمی مغز به ورزشکاران و نوازندگان

پژوهشی تازه نشان می‌دهد آمادگی مغز برای انجام حرکت...

جلسه صبحگاهی برای جابجایی متدین با تاجرنیا

اگرچه چند روزی است که مصطفی متدین حکم مدیرعاملی...

سپاه: چهارمین نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین روابط عمومی نیروی دریایی سپاه...

مدیرعامل شرکت ملی گاز: مصرف گاز در ۵ روز ۳۰ درصد بالا رفت!

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته سعید توکلی، مدیرعامل...

حمایت جمهوری آذربایجان از امارات در سازمان ملل به جای ترکیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرغم اقدامات آنکارا و رئیس...

علیرضا دبیر: حضرت عباسی جفتش طلا بود!

به گزارش تابناک، رقابت‌های امروز کشتی آزاد قهرمانی جهان...

تبلیغات متنی