وعده پزشکیان در رفع فیلترینگ محقق شد/ امیدواری مردم به گشایشهای بیشتر
کیوان نقره کار اظهار داشت: موفقیت رئیس جمهور در همراه کردن بخشهای مختلف حاکمیت برای رفع فیلترینگ جای تبریک دارد، زیرا پزشکیان توانست یکی از وعدههای مهم انتخاباتی خود را تحقق ببخشد.
وی ادامه داد: نکته مهم در این موفقیت این است که دولت توانست بخشهای مختلف در حاکمیت را با خود همراه کند و اعضایی که هر کدام جایگاه و وزنی در شورای عالی فضای مجازی دارند را به اتفاق نظر برساند؛ از این منظر میتواند گفت دولت پزشکیان توانست از چندین مانع سخت عبور کند.
وی افزود: دولت در ماههای گذشته اقدامات بسیاری را برای اقناع موافقان فیلترینگ داشت که هر کدام بنا به دلایلی با آن موافق بودند؛ عمده موافقان نگاه امنیتی و سیاسی به موضوع داشتند و برخی نیز با رویکردهای فرهنگی و دینی فضای مجازی را مناسب نمیدیدند.
نقره کار اظهار داشت: به دلیل تداوم فیلترینگ در کشور طی سالهای گذشته شاهد آن بودیم که گروهی به عنوان فیلترشکن فروش وارد میدان شدند و به دلیل درآمدزایی بالا توانستند گردش مالی بالایی را هم رقم بزنند.
نقره کار با بیان اینکه رسیدن به نقطه اجماع در بین اعضای شورای عالی فضای مجازی و نهادهای مختلف برای رفع فیلترینگ یک نقطه مثبت در کارنامه پزشکیان است، افزود: باید به این نکته توجه داشت که شبکههای اجتماعی علاوه بر وجه پیام رسانی، کاربردهای اقتصادی و اجتماعی نیز در زندگی مردم دارند و با ایجاد محدودیت ها، زندگی مردم مختل میشود.
وی با بیان اینکه فرآیند رفع فیلتر نباید در همین نقطه محدود شود افزود: همانطور که وزیر ارتباطات نیز بیان کرد، باید این مسیر ادامه یاد و این تازه آغاز راه است.
این کارشناس فضای مجازی متذکر شد که اکنون پیام رسانهای پر کاربرد دیگر همچون تلگرام و اینستاگران همچنان گرفتار فیلتر هستند و باید برای رفع فیلتر آنها نیز اقدام کرد که مردم مجبور نشوند برای رفتن به یک پیام رسان دیگر فیلترشکن استفاده کنند.
نقره کار تاکید کرد: از دولت انتظار داریم در این نقطه متوقف نشود و با سرعت بیشتری امور را پیگیری کند تا دیگر شبکههای اجتماعی و سکوهای اینترنتی نیز در دسترس مردم قرار گیرند.
وی در ادامه یادآور شد: وقتی یک سکوی اینترنتی را فیلتر میکنیم و سعی میکنیم با صرف هزینههای مختلف نسخه بومی آن را بسازیم و نهادینه کنیم، نتیجه نخواهیم گرفت؛ این روش را سالهاست که در ایمیل میلی، موتور جست و جوی ملی و پیام رسانهای داخلی اجرا کردیم و با اقبال روبهرو نشد پس بهتر است که نگاه خود را به مقوله فناوری و نوع استفاده مردم از این ابزارها تغییر دهیم.
یکصد و چهارمین جلسه شورای عالی فضای مجازی امروز چهارم دی ماه با حضور سران سه قوه، وزیران و اعضای شورای عالی فضای مجازی کشور برگزار شد و در این جلسه، موضوع بازنگری در سیاستهای مسدودسازی، مجدد طرح شد و پس از ارائه نظرات دستگاهها، که پیشتر مورد بررسی قرار گرفته بود، در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
در جلسه امروز (سه شنبه) شورای عالی فضای مجازی، پس از بحث و بررسی، اعضا ضمن تاکید بر اهمیت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی به رفع محدودیتهای دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتساپ و گوگلپلی، با اجماع رای مثبت دادند.