چهارشنبه 6 آبان 1405

دوشنبه آینده، ماهواره‌های «ظفر۲» و «ناهید ۲» به فضا ارسال خواهند شد/پرتاب ماهواره خورشید آهنگ از پایگاه چابهار

رئیس سازمان فضایی ایران از برنامه پرتاب سه ماهواره به نام‌های «ظفر ۲»، «پارس ۱» و «ناهید ۲» تا سال آینده خبر داد و تصریح کرد: در سال آینده نخستین ماهواره سنجشی که به خورشید آهنگ معروف است، از پایگاه چابهار به فضا پرتاب خواهد شد.

دکتر حسن سالاریه در مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری فضایی که با حضور رئیس‌جمهور در پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار گردید، ۱۴ بهمن را به‌عنوان یادآور پرتاب ماهواره «امید» با ماهواره‌بر «سفیر» معرفی کرد. وی همچنین به دو پرتاب ماهواره «مهدا» و «ثریا» که توسط پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ساخته‌ شده‌اند و دو ریز ماهواره «هاتف» و «کیهان» که با موفقیت در مدار قرار گرفته‌اند، اشاره کرد.

وی عملکرد یکساله سازمان فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را بررسی کرد و اظهار داشت: در بهمن ماه سال گذشته، نمونه‌های کیفی ماهواره «ناهید ۲» معرفی شدند و ما امسال نمونه پروازی و نمونه پرواری این ماهواره را به نمایش گذاشتیم.

وی همچنین به تحویل ماهواره «طلوع ۳» به‌عنوان یکی دیگر از دستاوردهای این سازمان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: طراحی، ساخت و تکمیل پایگاه فضایی چابهار نیز از دیگر موفقیت‌های ماست که در فاز اول با ۴۰ درصد پیشرفت همراه است و امید دارم تا سال آینده این پایگاه برای پرتاب آماده شود.

رئیس سازمان فضایی وزارت ارتباطات همچنین اعلام کرد: این پایگاه در فاز اول به‌منظور پرتاب ماهواره‌برهای با سوخت جامد طراحی شده است و قرار است ماهواره‌های سنجشی را در مدار خورشید آهنگ قرار دهد.

سالاریه همچنین از تجهیز و راه‌اندازی آزمایشگاهی به کلاس هزار برای تست و تجمیع ماهواره‌ها به‌عنوان یکی دیگر از اقدامات این سازمان یاد کرد و اعلام نمود: قراردادهای مربوط به ماهواره‌های «ناهید ۳» و «پارس ۳» نیز به امضاء رسیده است.

وی برقراری قرارداد این سازمان با بخش خصوصی در زمینه فضایی را بی‌نظیر دانست و افزود: این توافقات به منظور خرید تضمینی تصاویر ماهواره‌ای انجام شده و مبالغی برای پیش خرید این تصاویر پرداخت شده است.

سالاریه با اشاره به اینکه حجم قراردادها با بخش خصوصی در دولت کنونی از میزان قراردادهای گذشته بیشتر است، تصریح کرد: علاوه بر این، این سازمان قراردادی به مبلغ ۱۰ میلیون دلار نیز با دانشگاه‌ها داشته است.

وی با یادآوری اینکه ماهواره «نور ۳» در مهر ماه جاری به مدار پرتاب شده است، بیان کرد: بخش عمده‌ای از این ماهواره توسط بخش خصوصی تکمیل شده است.

سالاریه با تأکید بر ضرورت پیشرفت به سمت پایگاه‌های فضایی برای تزریق ماهواره‌ها در مدارها و شیب‌های مختلف، از برنامه ریزی برای پرتاب اولین ماهواره خورشید آهنگ خبر داد.

وی افزود: همچنین پرتاب کپسول زیستی در سال گذشته به‌عنوان یکی دیگر از دستاوردهای این سازمان صورت گرفته است و در حال حاضر سلول‌ها و کیت‌های مورد استفاده در آن استخراج و در حال آزمایش هستند.

سالاریه همچنین از پرتاب ماهواره «ظفر ۲» خبر داد و بیان کرد: این ماهواره با وزن ۵۰۰ کیلوگرم از نوع سنجشی است که توسط دانشگاه علم و صنعت در حال اجراست و سال آینده به فضا پرتاب خواهد شد.

به گفته وی، ماهواره «پارس ۱» نیز در امسال به فضا پرتاب خواهد شد.

وی به ماهواره «ناهید ۲» نیز اشاره کرد که برای سال آینده در نظر گرفته شده و ماهواره‌ای مخابراتی به وزن ۱۲۰ کیلوگرم با عمر مداری دو سال خواهد بود. مأموریت این ماهواره شامل توسعه تکنولوژی زیر سیستم‌های حساس ماهواره و اینترنت اشیاء است که تجهیزات مربوط به آن بر روی ماهواره «ناهید ۲» نصب شده است.

رئیس سازمان فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان، از برنامه‌ریزی برای پرتاب «بلوک انتقال مداری سامان ۱» به‌عنوان دیگر اهداف این سازمان در سال آینده یاد کرد و گفت: این سیستم مأموریت انتقال محموله‌هایی به وزن حداکثر ۱۰۰ کیلوگرم را داراست و به تسهیل مسیر ما در دستیابی به مدار ژئو کمک می‌کند. در حال حاضر این سیستم در مرحله انجام تست‌های سیستمی است.

آخرین اخبار

استمرار بلاتکلیفی در صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان چه تبعاتی دارد؟

با وجود ابلاغ مصوبه هیأت وزیران درباره آموزش عملی...

سه شرط موفقیت موتورولا ریزر فلکس در رقابت با سامسونگ و اپل

موتورولا ریزر فلکس (Razr Flex)، گوشی تاشوی عریض و...

تل‌آویو پس‌ از انتخابات

 انتخابات سرنوشت‌ساز اسرائیل در میان قطب‌بندی شدید و...

تونل زمان| علی پروین از تیم ملی و پرسپولیس با هم برکنار شد!

ملی‌پوشان ایران که از اواخر مهر سال ۱۳۷۲ درگیر...

قیمت سکه امروز ۵ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه امامی ۲۶۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قیمت خورد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

خریدوفروش رمزارز از طریق اشخاص و سکوهای مجاز درصورت رعایت شرایط قانونی مشمول مالیات نمی شود

به گزارش خبرآنلاین،مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور...

استفاده حداکثری از ظرفیت مرزهای ریلی و زمینی آستارا برای تسریع صادرات‌

استاندار گیلان در بازدید از محوطه اداره‌کل گمرک آستارا،...

اعلام آمادگی جهاددانشگاهی برای نقش‌آفرینی در خیزش علمی کشور و تحقق مرجعیت علمی ایران

رئیس جهاددانشگاهی در نامه‌ای به محضر رهبر معظم انقلاب...

هوش مصنوعی اوپن‌ای‌آی کنسول جدید نینتندو را هک کرد؛ ماجرای جیلبریک سوییچ ۲ چیست؟

نخستین جیلبریک عمومی کنسول نینتندو سوییچ ۲ منتشر شده...

جدول جدید لیگ برتر بعد از اعلام رأی جنجالی بازی انزلی؛ همه‌چیز به نفع پرسپولیس شد!

کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال سرانجام رأی دیدار جنجالی تراکتور...

پزشکیان: با مداخلات نظامی آمریکا در خلیج‌فارس، رشد اقتصادی در جهان به خطر می‌افتد

رئیس‌جمهور در هشتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز...

مدیرعامل کلادفلر: نقص‌های امنیتی اخیر پی‌اچ‌پی فقط آغاز ماجرا هستند

هوش مصنوعی می‌تواند امنیت نرم‌افزارهای حیاتی اینترنت را در...

فراخوان شناسایی متقاضیان همکاری در پروژه‌های تخصصی ایرانداک منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه علوم...

شاباک به دلایل امنیتی حوزه رأی‌گیری وزیر جنگ را تغییر داد

به گزارش خبرآنلاین، شبکه صهیونیستی آی۲۴نیوز گزارش داد، سازمان...

از دریافت کمک تا مطالبه ارزش؛ آفریقا در جست‌وجوی سهم بیشتر از ثروت و تولید جهانی

یک پژوهشگر اقتصادی آفریقا با اشاره به پررنگ‌تر شدن...

«مشکلات زوجین» صدرنشین و پر تکرارترین دلیل تماس‌ها با ۱۴۸۰

مدیرکل امور مشاوره و روان‌شناختی سازمان بهزیستی کشور با...

تبلیغات متنی