پنج‌شنبه 7 آبان 1405

نگاهی به پیش بینی بارش های زمستان آینده در کشور/ بارش های اخیر فاقد کارآیی لازم بودند/ مکان های ممنوعه برای کشت کجاست؟

فرزانه فراهانی: کاهش بارش های پاییزی در سال جاری، موجب افزایش نگرانی های مردم، به ویژه کشاورزان شده است. به منظور بررسی جدیدترین وضعیت بارش های احتمالی در فصل زمستان که بر ساکنان کشور تاثیر دارد، گفتگویی با احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی انجام داده ایم.

 

وظیفه، فصل پاییز را به طور چشمگیری کم بارش خواند و اظهار داشت: بارش کلی در پاییز ۱۴۰۳ تقریباً ۴۴ درصد کمتر از متوسط طبیعی بوده است و این امر در اغلب استان ها نیز مشاهده می شود.

 

وی همچنین بیان کرد: در انتهای پاییز به رغم افزایش دما در ابتدای آن، شرایط دما به سمت نرمال میل کرد. گرمایی که در ماه های مهر و آبان مشاهده شد به نوعی جبران شد ولی در مقایسه با متوسط پاییزهای گذشته، دما بیش از یک درجه بالاتر از حد معمول بود.

 

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در ادامه اشاره کرد: تا کنون تقریباً ۱۵ روز از فصل زمستان گذشته است و بر اساس آمارها، بارش متوسط کشور در حال حاضر حدود ۴۳ درصد کمتر از میزان بلندمدت و حد مطلوب بوده است.

 

بارش های اخیر و همچنین بارش های قابل انتظار در هفته های آینده در نقاط مختلف کشور، به میزان کافی نبوده و بسیاری از مناطق حتی از بارش محروم مانده اند.

 

وظیفه در ادامه خاطرنشان کرد که طبق پیش بینی ها، باید تا این مرحله از زمستان نزدیک به ۶۶ میلی متر باران دریافت شده باشد، اما در واقعیت تنها ۳۷.۵ میلی متر بارش ثبت شده و بدین ترتیب با کمبود ۴۳ درصدی نسبت به بارش های سال گذشته مواجه هستیم. شکل گیری مدل ها پیش بینی می کند که بارش های آینده کمتر از حد نرمال خواهد بود و شاخص های کلان نیز از بهبود وضعیت بارش خبر نمی دهند.

 

او تاکید کرد: به طور قطع نگاه بدبینانه ای به آینده زمستان نداشته ایم، اما خوش بینی چندانی نیز برای دریافت بارش های مطلوب و تغییر وضعیت به وجود نیامده است. ما باید تا کنون، حدود ۳۰ درصد از میانگین بارش های سالانه را دریافت کرده باشیم و بر اساس آمار، حدود ۱۴ درصد از هدف مورد نظر عقب هستیم، به همین دلیل جبران این کمبود به راحتی امکان پذیر به نظر نمی رسد و پیش بینی ها نشان دهنده آن است که مشکل بارشی گذشته به سادگی قابل جبران نخواهد بود.

 

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: بارش های اخیر و همچنین بارش های پیش بینی شده در هفته های آتی در نقاط مختلف کشور، جوابگوی نیاز نبوده و در بسیاری از مناطق نیز عملاً بارندگی ثبت نشده و آنچه هم که وجود دارد پراکنده و نامطلوب است.

 

وظیفه تصریح کرد: در نیمه اول سال به میزان کافی باران دریافت نکرده ایم و دور از انتظار است که در نیمه دوم سال به این کمبود برسیم، این وضعیت در تهران و بخش های وسیعی از کشور به همین شکل تداوم دارد.

 

 

او اشاره کرد: نداشتن بارش مناسب باعث ایجاد ناترازی های شدیدی می شود. برای مثال، میزان آبی که ۲۰ سال پیش برای نیازهای خود کافی به شمار می رفت، اکنون شدیداً افزایش یافته است. این ناترازی در برخی مناطق به وضعیت بحرانی انجامیده و بسیاری از دشت ها به نوعی دچار کم آبی شدید هستند و به اصطلاح دشت های ممنوعه به شمار می آیند. در اثر برداشت های مکرر گذشته، این دشت ها در حال فرونشست هستند و بنابراین، افزایش بارش ها یک مسئله حیاتی و مهم به شمار می رود.

 

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: تغییرات اقلیمی در چند دهه اخیر نشان داده که روند دما افزایشی بوده و در عین حال منابع آب ما کاهش یافته، منجر به بحران آب در کشور شده است. به علاوه، بارش ها نیز با روند کاهشی همراه بوده و سالانه تقریباً یک میلی متر از بارش ها کاسته می شوند و این روند همچنان ادامه دارد، لذا برای حل مشکل کم آبی باید برنامه ای نوین در نظر گرفته شود.

 

آخرین اخبار

افشای جزییاتی از فرار نامزد مغلوب انتخابات برزیل به آمریکا

به گزارش خبرآنلاین، خبرنگار المیادین در خصوص اخبار منتشره...

سندرز: ترامپ خطرناک‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ است

به گزارش خبرآنلاین، برنی سندرز، سناتور مستقل ایالت ورمونت...

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس: گاز کمتر مصرف کنید پول نقد بگیرید!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرهاد شهرکی، نایب رئیس کمیسیون...

انویدیا سه میلیارد دلار برای تقویت ابرهوش شخصی زاکربرگ هزینه می‌کند

شرکت‌های انویدیا و متا روز سه‌شنبه از گسترش همکاری...

افقه: مشکلات اقتصاد ایران نتیجه سیاست‌گذاری‌های غلط است، نه غربی بودن علم اقتصاد

به گزارش خبرآنلاین آیا مشکلات اقتصادی ایران ناشی از...

توقف ثبت سفارش خودروهای وارداتی از محل بودجه ۱۴۰۴/سفارش‌های دارای تأمین ارز مستثنی شدند

به گزارش خبرآنلاین،براساس ابلاغیه رسمی سازمان توسعه تجارت ایران،...

اروپا به دنبال شکستن سلطه استارلینک

گزارش‌های جدید نشان می‌دهد محدودسازی اخیر دسترسی اوکراین به...

چرا برخی مالکان پیامک کالابرگ گرفتند، اما برخی مستاجران نه؟

با آغاز فرآیند شناسایی مشمولان افزایش اعتبار کالابرگ، دریافت...

آب زغال‌اخته قرمز می‌تواند به سلامت دندان‌ها کمک کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پژوهش...

وام ازدواج فرزندان بازنشستگان از ۸۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در حالی که مهلت ثبت‌نام...

علی دادگر رئیس فدراسیون تیراندازی شد

به گزارش تابناک و به نقل از روابط عمومی...

مهریه ۱۴ سکه‌ای زیر تیغ انتقاد؛ هشدار معاون امور زنان درباره حقوق زنان

مصوبه مجلس درخصوص کاهش ضمانت اجرای کیفری مهریه به...

یک انفجار ۲۷ روزه در فضا کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، این...

هشدار چین در شورای امنیت: به حقوق هسته‌ای ایران احترام بگذارید

به گزارش خبرآنلاین از روزنامه چاینا دیلی، فو کونگ،...

برای خرید یک خانه‌ ۸۰ متری ۸۲ سال حقوق‌ کارمندی را پس‌انداز کنید!

یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به پیامدهای تداوم...

جنگهای 12 و 40روزه خیانتکارانی چون رضا پهلوی را رسوا کرد

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: انصاری با...

استمرار بلاتکلیفی در صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان چه تبعاتی دارد؟

با وجود ابلاغ مصوبه هیأت وزیران درباره آموزش عملی...

سه شرط موفقیت موتورولا ریزر فلکس در رقابت با سامسونگ و اپل

موتورولا ریزر فلکس (Razr Flex)، گوشی تاشوی عریض و...

تل‌آویو پس‌ از انتخابات

 انتخابات سرنوشت‌ساز اسرائیل در میان قطب‌بندی شدید و...

تونل زمان| علی پروین از تیم ملی و پرسپولیس با هم برکنار شد!

ملی‌پوشان ایران که از اواخر مهر سال ۱۳۷۲ درگیر...

تبلیغات متنی