دوشنبه 4 آبان 1405

آینده بورس؛ همه به ستوه آمده‌ایم

بحث در مورد وضعیت کنونی بورس به امری مکرر و کسل‌کننده تبدیل شده است؛ در حالی که برخی از عوامل اصلی نظیر کاهش نرخ بهره و اصلاحات در نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به عنوان نشانه‌هایی مطلوب برای پیش‌بینی‌های بورس مطرح می‌شوند، هنوز هم با افت قابل توجه ارزش معاملات خرد و خروج سرمایه‌های حقیقی روبرو هستیم. به نظر می‌رسد تا روز انتخابات در تاریخ ۸ تیر، بازار سهام هیچ تحلیل نوینی در دست نخواهد داشت و باید منتظر بود تا با مشخص شدن رئیس‌جمهور جدید و پایان محدودیت در دامنه نوسان، روند بازار سهام چگونه شکل می‌گیرد.

پیش بینی بورس؛ هدف اصلی نگه‌داشتن بازار است

امیر‌حسین جنانی، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» بیان کرد: بازار سهام در وضعیت انتظار به سر می‌برد و برآورد محتمل در خصوص بورس این است که تا پس از انتخابات همین وضعیت کما باقی خواهد ماند و اقدامی برای بهبود شرایط بازار سهام مشاهده نمی‌شود. هدف فعلی تنها حفظ بازار و نگه‌داشتن سهم‌های بزرگ در این محدوده است و هیچ حرکتی برای رشد در این بازار صورت نمی‌گیرد.

او ادامه داد: در روزهای اخیر، معاملات مطابق روزهای منفی پایانی، صف‌های فروش سهام‌های بزرگ جمع‌آوری شده و با استفاده از رنج مثبت روی سهم‌هایی مانند خساپا و شتران کمی امیدواری به بازار سهام وارد شده است تا شاید در روزهای آتی فروشندگان با احتیاط بیشتری عمل کنند. گمانه‌زنی‌ها در خصوص ادامه دامنه نوسان فعلی تا زمان انتخابات به واقعیت پیوسته و پیش‌بینی می‌شود که این دامنه نوسان پس از انتخابات به مثبت و منفی ۶ تغییر یابد.

جنانی افزود: صدور اختیار معامله‌های جدید در حوزه خودرو و همچنین اعطای مهلت یک‌ساله به خودروسازان برای خروج از زیر پوشش قانون ماده ۱۴۱ تجارت به طور رسمی در خبرگزاری سنا منتشر شد. به علاوه، تزریق منابع جدید از صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه در سه مرحله نیز خبر دیگر بود. تمام این اخبار نشان‌دهنده عزم جدی برای بسته شدن کف بازار است و نهادهای حقوقی در روندهای نزولی در این دامنه محدود، به طور قابل توجهی از حقیقی‌ها خرید می‌کنند تا در زمان مناسب بازار را به حرکت درآورند. به نظر می‌رسد در حال حاضر سازمان نیز درگیر مسائل انتخاباتی است.

اعتماد در بازار سهام، گوهری نایاب است

این تحلیل‌گر بازار سرمایه ذکر کرد: بازارساز بیشتر به دنبال حفظ تعادل بازار تحت سرپرستی گروه بانکی بوده و تا حدودی به این هدف دست یافته است. این بازار با بازگشت اعتماد فاصله زیادی دارد و تنها با شعار قادر به بازگرداندن این اعتماد نیست. مساله‌ای که صنایع در تابستان با آن مواجه هستند، مشکل برق است که احتمالاً با رسیدن روزهای گرم تابستان تشدید شده و بر سود شرکت‌ها تأثیر نامطلوبی خواهد داشت. بازار در حال حاضر به نقطه‌ای رسیده که توان پایین‌ رفتن ندارد، اما خریداران قوی نیز در دسترس نیستند و تلاش بازارساز برای حفظ تعادل و بازگرداندن اعتماد به تابلوهای معاملاتی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

او تصریح کرد: در این میان، برخی از نامزدهای انتخاباتی که شانس بالایی برای انتخاب شدن دارند، اظهارنظرهای عجیبی درباره بازار سرمایه انجام داده‌اند که سیگنال‌های مثبتی به بازار نمی‌دهند و با تقویت احتمال انتخاب این افراد، ممکن است بازار دوباره فشار فروش هیجانی را تجربه کند. روند کاهشی نرخ اوراق خزانه، نزدیک شدن نرخ دلار نیما به محدوده ۴۳ هزار تومان، تزریق نقدینگی به بازار، اخبار مربوط به تغییر دامنه نوسان بعد از انتخابات، اصلاح نرخ خوراک پالایشی‌ها و اخبار مثبت حوزه خودرو، این روزها فروشندگان را به عقب‌نشینی واداشته است، اما مجدداً خریداران از این عقب‌نشینی‌ها بهره نمی‌برند و تمایلی به رقابت بیشتر نشان نمی‌دهند.

آخرین اخبار

گودرزی: استیضاح عراقچی هنوز به هیئت‌رئیسه مجلس ارجاع نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباس گودرزی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس...

استقلال به امارات نرسیده به دردسر خورد/ آبی‌ها مصمم‌تر می‌شوند

استقلال در شرایطی راهی امارات شد که باید خود...

فراخوان ملی طرح‌های تحول طب ایرانی و صنایع گیاهان دارویی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

قیمت طلا ظهر امروز ۴ آبان ۱۴۰۵/ هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲۶ میلیون و ۴۳۲ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا...

شکست دیگری برای ترامپیسم – خبرآنلاین

پیروزی لولا در برزیل را می‌توان در ادامه روندی...

پیشنهاد اصلاح و تغییر مبنای محاسبه مستمری بازنشستگان از چند سال آینده

دبیر هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی ضمن تشریح ابعاد...

چهار سال انتظار برای کاهش کیسه‌های پلاستیکی

با گذشت چهار سال از تصویب آیین‌نامه کاهش مصرف...

مدیریت اجساد؛ کلید تعیین هویت و آرامش خانواده‌ها در بحران‌ها

مدیر امور بحران و پدافند غیر عامل و دبیر...

اجلاس مسکو؛ نقطه عطف یا تکرار مکررات؟

هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف)...

پاکستان گذرگاه مرزی گبد–ریمدان با ایران را پس از یک هفته توقف بازگشایی کرد

به گزارش خبرآنلاین،براساس اطلاعات رسیده ، پاکستان گذرگاه مرزی...

خرید لوازم ورزشی با قیمت مناسب؛ چرا انتخاب فروشگاه اهمیت دارد؟

تصمیم برای شروع ورزش و داشتن فعالیت بدنی منظم،...

نقدعلی: آنچه تعیین‌کننده است، زبان اقتدار است، نه زبان تسلیم

نقدعلی با انتقاد از اصرار برخی بر مذاکره ادامه...

تناقض عجیب درباره ورزشگاه آزادی؛ سرانجام چمن چه زمانی آماده می‌شود؟

کاشت بذر چمن هیبریدی ورزشگاه آزادی، امروز (یکشنبه) در...

تبلیغات متنی