چین از انتقال مالکیت تیک تاک به آمریکا جلوگیری کرد

به‌تازگی دولت ایالات متحده تصمیم گرفت که بر روی کالاهای تولیدشده در چین تعرفه‌هایی اعمال کند. علاوه بر این، آن‌ها اعلام کردند که به قرارداد مربوط به تفکیک و مدیریت دارایی‌های تیک‌تاک در آمریکا پایبند نخواهند بود و در نتیجه، اجرای این قرارداد به حالت تعلیق درآمده است.

طبق گزارش منتشر شده از فارس، رئیس‌جمهور ترامپ در روز جمعه، مهلت مشخص شده برای شرکت بایت‌دنس جهت فروش دارایی‌هایش در ایالات متحده، از جمله انتقال تیک‌تاک به یک خریدار غیرچینی، را به مدت 75 روز تمدید کرد. در صورتی که هیچ اقدامی برای تمدید این مهلت صورت نگیرد، بر اساس قانونی که سال گذشته توسط دولت بایدن به تصویب رسید، احتمال مسدودسازی تیک‌تاک در آمریکا وجود دارد.

این توافقنامه به منظور انتقال دارایی‌های تیک‌تاک در ایالات متحده که ساختارش تا چهارشنبه گذشته نزدیک به اتمام بود، طوری طراحی شده است که مدیریت این پلتفرم به شرکتی کاملاً آمریکایی واگذار شود که عمده سرمایه‌گذاران آن از ایالات متحده هستند. با این حال، سهم بایت‌دنس در این شرکت به زیر 20 درصد کاهش خواهد یافت.

در آغاز، ادعا شده بود که این معامله مورد تأیید سرمایه‌گذاران فعلی، سرمایه‌گذاران جدید، بایت‌دنس و دولت ایالات متحده قرار گرفته است، اما بایت‌دنس در روز شنبه تأکید کرد که در این زمینه اختلاف‌هایی وجود دارد.

این شرکت در بیانیه‌ای که در حساب رسمی‌اش در شبکه اجتماعی چینی وی چت منتشر کرد، بیان داشت: ما همچنان در حال مذاکره با دولت ایالات متحده هستیم و تاکنون هیچ‌گونه توافقی به وقوع نپیوسته و دو طرف در موارد کلیدی با یکدیگر اختلاف نظر دارند.

طبق قوانین موجود در چین، هر توافقی نیازمند طی فرآیندهای خاصی برای بازنگری است که تا کنون از سوی دولت چین تأیید نشده است، بنابراین توافق جدید هنوز به تصویب مقامات چینی نیاز دارد. سفارت چین در واشنگتن نیز در پی سؤالی درباره وضعیت تیک‌تاک بیانیه‌ای صادر کرد و اظهار داشت: موضع چین درباره تیک‌تاک بارها بیان شده است. چین همواره به حقوق و منافع معتبر شرکت‌ها احترام گذاشته و از آن‌ها حمایت می‌کند، اما مخالف اقداماتی است که اصول اقتصاد آزاد را نقض کند.

ترامپ در شبکه‌های اجتماعی به تشریح دلیل تمدید مهلت تعیین‌شده که قرار بود روز شنبه به پایان برسد، پرداخت و عنوان کرد: این توافق نیازمند کار بیشتری برای رسیدن به تأیید کامل است. ما امیدواریم که با حسن نیت همکاری با چین را ادامه دهیم، چینی که از تعرفه‌های متقابل ما ناراضی است. در حال حاضر، چین با تعرفه 54 درصدی بر کالاهای وارداتی خود به ایالات متحده مواجه است و روز جمعه نیز واکنشی تلافی‌جویانه به این موضوع نشان داد.

یکی از موانع عمده در انجام هرگونه معامله‌ای به منظور حفظ تیک‌تاک در ایالات متحده، تأیید مقامات چینی است. چین هنوز به‌طور رسمی اجازه فروش تیک‌تاک را صادر نکرده و اظهارات ترامپ نشان‌دهنده وجود دوباره اختلاف‌نظرها از سوی چین است. ترامپ روز جمعه نوشت: ما بی‌صبرانه منتظر همکاری با تیک‌تاک و چین برای نهایی کردن توافق هستیم و نمی‌خواهیم این پلتفرم از دسترس خارج شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا