کاهش ۶ درصدی بارندگیها / ۱۶ سد مهم با ذخیره آبی زیر ۲۰ درصد+جدول
حجم پرشدگی سدهای کشور ۴۳ درصد و ۵۷ درصد مخازن سدها خالی است
از ابتدای سال آبی (مهر ماه) تا ششم بهمن ماه میزان ورودی مخازن کل معادل ۶ میلیارد ۳۵۰ میلیون متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۶ میلیارد ۸۱۰ میلیون مترمکعب بوده که کاهش ۷ درصدی را نشان میدهد.
به نوشته خبرگزاری مهر، خروجی سدها نسبت به سال گذشته کاهش ۳ درصدی داشته و ۸ میلیارد و ۵۴۰ میلیون متر مکعب بوده است در حالیکه خروجی سدها در سال گذشته به ۸ میلیارد و ۲۸۰ میلیون متر مکعب میرسید.
حجم آب موجود مخازن اکنون ۲۲ میلیارد و ۳۶۰ میلیون متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۰ میلیارد و ۶۹۰ میلیون متر مکعب بوده که نشان دهنده رشد ۸ درصدی هشت درصد افزایش یافته است.
حجم پرشدگی سدهای کشور ۴۳ درصد و ۵۷ درصد مخازن سدها خالی است.
ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۵۶.۴ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۱۰۵.۴ میلیمتر) ۴۶ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۶۰.۲ میلیمتر) ۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
۱۶ سد مهم کشور با ذخیره آبی زیر ۲۰ درصد
۱۶ سد مهم کشور که نقش موثری در تأمین آب شرب و کشاورزی دارند، ذخایری زیر ۲۰ درصدی دارند؛ بهعبارتی بیش از ۸۰ درصد ظرفیت مخازن این سدها خالی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در ۱۲۶ روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳ تا ششم بهمنماه) در مجموع ۶ میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی ۶ میلیارد و ۸۱۰ میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی ۷ درصدی داشته است.
همچنین در این مدت، بهمنظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیستمحیطی، ۸ میلیارد و ۵۴۰ میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۸ میلیارد و ۲۸۰ میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی ۳ درصدی را نشان میدهد.
در زمان حاضر با وجود ۲۲ میلیارد و ۳۶۰ میلیون مترمکعب آب ذخیرهشده در سدهای کشور، ۴۳ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۵۷ درصد این ظرفیت خالی است.
میزان ذخایر آبی سدها در روز ششم بهمنماه ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۰ میلیارد و ۶۹۰ میلیون مترمکعب بود که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشاندهنده رشد ۸ درصدی است.
به نوشته خبرگزاری تسنیم، آخرین وضعیت سدهای مهم تأمین آب شرب و کشاورزی کشور در جدول زیر نشان داده شده است.
همانطور که در جدول بالا مشخص است، ۱۶ سد مهم کشور که نقش موثری در تأمین آب شرب و کشاورزی دارند، ذخایری زیر ۲۰ درصدی دارند؛ بهعبارتی بیش از ۸۰ درصد ظرفیت مخازن این سدها خالی است.