یکشنبه 3 آبان 1405

کشور را از تسلط کرونا نجات دهید

جمهوری اسلامی به نقل از نوشت: غالیان دیروز در واقع نماد افرادی هستند که امروز به نحوی غلوکنندگان متملق به شمار می‌آیند. شاید در گذشته عشق و ارادت فرد موجب می‌شد که کلامشان دچار افراط شود و به غلو بیانجامد، اما در دوران کنونی، افراد بیشتر به دنبال پیشرفت از طریق تملق و مدح‌گویی هستند.

ائمه هدی، علیهم صلوات‌الله، همواره در برابر این رفتار ناپسند و غیرصحیح ایستادگی می‌کردند. به عنوان نمونه، امام هادی (ع) به فردی که در ستایش و تجلیل از ایشان زیاده‌روی کرده بود، فرمودند: “از این رفتار پرهیز کن؛ زیرا افراط در تملق می‌تواند به بدگمانی منجر شود. زمانی که در پیش برادرت، که مورد اعتماد و اطمینان است، قرار داری، از تملق او خودداری کن و حسن نیت خود را نشان بده.” این به معنای آن است که در حسن نیت افراط‌گران در ستایش، تردید وجود دارد و گمان مثبت باید به صادقانه‌ترین شکل ممکن بیان گردد.

این موضوع مختص به زمان یا مکان خاصی نیست. وقتی که نباید امام معصوم و حجت خدا را به زبان مبالغه پرستش کرد، به وضوح مشخص است که دیگران نیز باید از این رفتار به تبعیت از سیره اهل بیت، خود را دور نگه دارند.

نخستین گام در نهی از منکر، اخم و ابراز نارضایتی در مقابل غلوکنندگان است. گام دوم نیز شامل بیان صریح در منع دیگران از این رفتار ضمن انجام امر به معروف می‌باشد. گام سوم می‌تواند این باشد که فردی با مقام بالاتر که مورد تملق واقع می‌شود، متوجه شود که به عنوان طعمه‌ای برای سودجویی مورد خطاب قرار گرفته و باید برای محافظت از خود، تملق‌گویان را دور کند. چنین رفتاری می‌تواند راه را بر اظهارات اینچنینی ببندد. زیرا زمانی که جامعه شاهد باشد که متملقان با استفاده از جملات زیبا به اوج می‌رسند، مسابقه‌ای در میان آنان ایجاد خواهد شد و مناصب به افرادی تعلق خواهد گرفت که توانمند در تملق‌گویی هستند نه در انتخاب طرح‌های سازنده.

انقلابی نه تنها تملق نمی‌گوید بلکه تملق را نیز نمی‌پذیرد. سخنان نبوی به وضوح این موضوع را در برابر متملقان روشن کرده است که: “بر صورت چاپلوسان خاک بپاشید.” تجربه نیز نشان می‌دهد که اگر چنین نکنید، فردا همان‌ها بر چهره شما خاک خواهند پاشید. افرادی که در گذشته به تملق پرداخته‌اند، دوباره زبان به هتک گشوده‌اند و در این مهم نیز پیش قدم بوده‌اند.

آخرین اخبار

نقدعلی: آنچه تعیین‌کننده است، زبان اقتدار است، نه زبان تسلیم

نقدعلی با انتقاد از اصرار برخی بر مذاکره ادامه...

تناقض عجیب درباره ورزشگاه آزادی؛ سرانجام چمن چه زمانی آماده می‌شود؟

کاشت بذر چمن هیبریدی ورزشگاه آزادی، امروز (یکشنبه) در...

نقره بخریم یا صندوق نقره؟ راهنمای انتخاب برای سرمایه‌گذاران

برای ورود به بازار نقره، سرمایه‌گذاران معمولاً دو...

مسمومیت با داروهای بدون نسخه / هشدار درباره دسترسی آسان به داروها

فلوشیپ سم‌شناسی بالینی بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به...

درختان پر بار انار در باغ‌های بهشهر

شرق مازندران یکی از قطب‌های مهم تولید انار در...

۳ سال دوندگی برای حکم هیئت علمی؛ به نام نخبه به کام سفارش‌شده‌ها!

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه پرونده ویژه نخبگان...

روزنامه اصلاح طلب: خروج از NPT پاس گل به امریکاست

به گزارش خبرآنلاین روزنامه آرمان ملی نوشت:...

یک منبع مطلع به تسنیم: خبر پیشنهاد ایران به آمریکا دروغ است

به گزارش خبرآنلاین، یک منبع مطلع به خبرنگار تسنیم...

چرا آمریکا با تحریم قضات به جنگ با دیوان لاهه رفته است؟

یک حقوقدان بین‌المللی با هشدار درباره پیامدهای اقدامات آمریکا...

سودهای میلیون دلاری به قیمت جان مردم!

ماجرای ممنوعیت پرواز هواپیماهای MD از شکست توربین موتور...

نتانیاهو دولت چرخشی با آیزنکوت را رد کرد

به گزارش خبرآنلاین، بنیامین نتانیاهو که با شبکه ۱۴...

قیمت سکه امروز ۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر قطعه سکه ۲۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

منابع خبری: حمله پهپادی به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

مراقب مسمومیت کودکان باشید؛ از گیاهان آپارتمانی تا دهان شویه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

گوجه‌فرنگی پخته خطر سرطان پروستات را کاهش دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معمولاً...

تبلیغات متنی