دوشنبه 4 آبان 1405

رشد «ساس» به یک چالش جهانی تبدیل شده است


  ساس‌ها حشراتی مزاحم هستند که به تازگی به دلیل گزارش‌هایی مبنی بر ظهور آن‌ها در نواحی از فرانسه و کره جنوبی، توجه بسیاری را به خود جلب کرده‌اند.

در گزارشی از نشریه «کانورسیشن» آمده است که هرچه افراد بیشتری عکس‌های مربوط به نیش ساس را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند، اضطراب بیشتری در جامعه ایجاد می‌شود. با این حال، هنوز هیچ داده عمومی در مورد میزان هجوم ساس‌ها در پاریس در دسترس نیست.

با این حال، آژانس بهداشت ملی فرانسه از شهروندان این کشور خواسته است که در سفر، تخت و اثاثه هتل را بررسی کرده و هنگام انتقال مبلمان یا تشک‌های دست‌دوم به خانه‌های خود احتیاط کنند.

به تازگی، تعداد زیادی ساس در متروی پاریس، قطارهای سریع‌السیر و فرودگاه «شارل دوگل» پایتخت فرانسه مشاهده شده است. مسافران از دیدن این حشرات در وسایل حمل و نقل عمومی یا مکان‌های عمومی بسیار ناخشنود شده و ویدئوهایی از مشاهدات خود را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته‌اند.

ساس‌ها که در دهه ۱۹۵۰ عمدتاً از زندگی روزمره مردم فرانسه رخت بربسته بودند، در سال‌های اخیر به دلیل تراکم جمعیت و استفاده مکرر از حمل و نقل عمومی دوباره ظاهر شده‌اند. مقامات بهداشتی فرانسه اعلام کرده‌اند که از سال ۲۰۲۰ به بعد، ساس‌ها به یک مشکل بهداشتی در این کشور تبدیل شده‌اند.

به گفته گزارش آژانس ایمنی بهداشت عمومی فرانسه در ماه ژوئیه، حدود یک‌دهم از کل خانواده‌های فرانسوی در سال‌های اخیر با مشکل ساس مواجه بوده‌اند.

گسترش «ساس» پدیده‌ای جهانی است

همچنین، گزارش‌ها نشان می‌دهد که ساس‌ها به سراسر کره‌جنوبی نیز سرایت کرده و مقامات این کشور ناچار به تشدید اقدامات و بازرسی‌ها برای کنترل آفات شده‌اند.

در واقع، یافتن اطلاعاتی که مکان و زمان بروز ساس را تأیید یا رد کند، بسیار دشوار است. بیشتر مردم در سراسر جهان برای کنترل آفات به بخش خصوصی مراجعه می‌کنند، اما اطلاعات این بخش اغلب به‌عنوان «حساس تجاری» طبقه‌بندی شده و معمولاً به‌منظور تحقیقات به اشتراک گذاشته نمی‌شود.

اگرچه مشخص نیست که آیا ابعاد معضل هجوم ساس‌ها در پاریس واقعی است یا این تنها تبلیغاتی در فضای مجازی است، اما یک نکته کاملاً واضح است: ساس‌ها تنها محدود به پایتخت فرانسه نیستند. در حقیقت، آن‌ها تقریباً در تمامی سکونتگاه‌های انسانی وجود دارند و در تاریخ کهن نیز نشانه‌هایی از زندگی ساس‌ها در کنار انسان‌ها دیده شده است.

* نگرانی مردم لندن نسبت به هجوم ساس‌ها

شهردار لندن، «صادق خان»، نیز اشاره کرده است که اقدامات لازم برای جلوگیری از بروز هجوم ساس‌ها به سیستم حمل و نقل عمومی این شهر در حال انجام است.

او با تأکید بر اینکه ساس‌ها باعث نگرانی‌های مردم شده‌اند، تصریح کرده که آن‌ها نگرانند این حشرات به لندن نیز یورش بیاورند.

او افزود که با مقامات فرانسوی در این زمینه صحبت کرده و از تجربیات آن‌ها برای مبارزه با این حشرات بهره‌خواهند گرفت.

شهردار لندن خاطرنشان کرد که اقدامات مربوط به این موضوع در حال انجام است.

* گسترش فصلی ساس‌ها

کارشناسان تعداد موارد ثبت شده ساس‌ها را که توسط مقامات محلی در سه شهر بزرگ انگلیس – «بیرمنگام»، «منچستر» و «شفیلد» – برای نابودی آن‌ها اقداماتی انجام شده بررسی کرده‌اند. آنان با استفاده از داده‌های مربوط به موارد تأیید شده ساس از سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵، این اطلاعات را از طریق یک مدل آماری به نام مدل اثر ترکیبی افزایشی تعمیم‌یافته (GAMM) تحلیل کردند.

نتایج نشان‌دهنده اوج قابل ملاحظه‌ای در موارد هجوم ساس‌ها در حدود ماه‌های اوت و سپتامبر هر سال بود. همچنین تعداد ساس‌ها به‌طور مداوم در حال افزایش است.

با این حال، برای مقابله با هجوم این حشرات، باید بیشتر در مورد خصوصیات آنها اطلاعات کسب کنیم.

 

* در مورد ساس‌ها چه می‌دانیم؟

ساس‌ها حشرات کوچکی هستند که نمی‌توانند پرواز کنند و خون انسان را می‌مکند. گونه‌های مختلفی از این حشره وجود دارد، اما یکی از شناخته‌شده‌ترین آن‌ها «Cimex lectularius» نام دارد.

خون انسان منبع اصلی تغذیه این حشرات است، اما در صورت نیاز می‌توانند از سایر جانداران مانند پرندگان، حیوانات خانگی و خفاش‌ها نیز تغذیه کنند. ساس‌ها دارای میکروبیوتای پیچیده‌ای در روده هستند که به آن‌ها کمک می‌کند تا تمام مواد مغذی لازم را از خون ما استخراج کنند. ساس‌های جوان برای رشد به هر مرحله از زندگی خود نیاز به یک وعده غذای خون دارند – بنابراین، برای بالغ شدن، هر ساس حداقل به پنج وعده خون احتیاج دارد. با این حال، یک ساس بالغ می‌تواند به مدت یک سال بدون تغذیه زنده بماند.

این حشرات به دلیل عادت به پنهان شدن در تشک‌ها، به ساس رختخواب نیز معروف هستند و اغلب ممکن است در لباس‌ها یا چمدان‌ها نیز پیدا شوند؛ فعالیت این نوع حشرات بیشتر در شب است.

نیش ساس باعث ایجاد قرمزی، تاول یا التهاب‌های شدید روی پوست می‌شود و ممکن است با خارش‌های شدید یا واکنش‌های آلرژیک همراه باشد.

با این‌که ساس‌ها قادر به پرواز نیستند، اما توانایی حرکت در فواصل کوتاه را دارند و می‌توانند در میان بلوک‌های آپارتمانی پراکنده شوند. بر اساس تحقیقات، برای جابه‌جایی در فواصل طولانی، این حشرات به انسان‌ها چسبیده و جابجا می‌شوند. با این حال، دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند به‌طور دقیق از روش انجام این کار توضیح دهند.

مطالعاتی که در سال ۲۰۱۷ انجام شد، برای اولین بار نشان داد که این حشرات در غیاب انسان، در لباس‌های کثیف تجمع می‌کنند.

* چگونه از گسترش ساس‌ها جلوگیری کنیم؟

اگر بتوانیم اطلاعات بیشتری درباره پراکندگی ساس‌ها کسب کنیم، شانس بهتری برای جلوگیری از گسترش آن‌ها خواهیم داشت.

نیویورک، که در حدود دهه ۲۰۱۰ با شیوع این حشرات مواجه شد، نشان داده است که با همکاری بین بخش‌های دولتی و خصوصی، می‌توان بر ساس‌ها غلبه کرد.

طبق گزارشی که هجوم ساس‌ها در سال ۲۰۱۰ را تأیید کرده، تعداد ساس‌ها در نیویورک در حال کاهش است. کارشناسان اعتقاد دارند که این وضعیت به دلیل سیاست‌های مدیریت آفات است که مقامات نیویورک از سال ۲۰۱۰ به اجرا درآورده‌اند.

 

در مرحله نخست، یک خط کمک غیر اضطراری راه‌اندازی شد تا مردم در صورت مشاهده ساس بتوانند با آن تماس بگیرند. همچنین، شهری چنین سیاستی را تصویب کرد که از سال ۲۰۱۰، مالکان موظف بودند هرگونه هجوم ساس را به مستأجران گزارش کنند. از سال ۲۰۱۷، مالکان باید تمام واحدهایی را که مورد هجوم ساس قرار گرفته‌اند به مقامات محلی و ساکنینی که در همان ساختمان زندگی می‌کنند، اطلاع دهند.

آینده وجود و احتمال هجوم ساس‌ها مشخص نیست. ساس‌هایی که امروزه مشاهده می‌شوند، در برابر اکثر آفت‌کش‌ها مقاوم هستند. این حشرات همواره با انسان‌ها تکامل یافته‌اند، بنابراین بهترین راه برای کاهش تأثیر آن‌ها بر زندگی ما این است که محققان و متخصصان کنترل آفات، زمان کمتری را صرف کشتن آن‌ها کنند و بیشتر بر درک نحوه رفتار آن‌ها در دنیای ما متمرکز شوند. شاید پس از آن، ما بتوانیم راهی برای محدود کردن یا حتی حذف آن‌ها از خانه‌هایمان برای همیشه پیدا کنیم.

آخرین اخبار

گودرزی: استیضاح عراقچی هنوز به هیئت‌رئیسه مجلس ارجاع نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباس گودرزی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس...

استقلال به امارات نرسیده به دردسر خورد/ آبی‌ها مصمم‌تر می‌شوند

استقلال در شرایطی راهی امارات شد که باید خود...

فراخوان ملی طرح‌های تحول طب ایرانی و صنایع گیاهان دارویی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

قیمت طلا ظهر امروز ۴ آبان ۱۴۰۵/ هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲۶ میلیون و ۴۳۲ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا...

شکست دیگری برای ترامپیسم – خبرآنلاین

پیروزی لولا در برزیل را می‌توان در ادامه روندی...

پیشنهاد اصلاح و تغییر مبنای محاسبه مستمری بازنشستگان از چند سال آینده

دبیر هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی ضمن تشریح ابعاد...

چهار سال انتظار برای کاهش کیسه‌های پلاستیکی

با گذشت چهار سال از تصویب آیین‌نامه کاهش مصرف...

مدیریت اجساد؛ کلید تعیین هویت و آرامش خانواده‌ها در بحران‌ها

مدیر امور بحران و پدافند غیر عامل و دبیر...

اجلاس مسکو؛ نقطه عطف یا تکرار مکررات؟

هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف)...

پاکستان گذرگاه مرزی گبد–ریمدان با ایران را پس از یک هفته توقف بازگشایی کرد

به گزارش خبرآنلاین،براساس اطلاعات رسیده ، پاکستان گذرگاه مرزی...

خرید لوازم ورزشی با قیمت مناسب؛ چرا انتخاب فروشگاه اهمیت دارد؟

تصمیم برای شروع ورزش و داشتن فعالیت بدنی منظم،...

نقدعلی: آنچه تعیین‌کننده است، زبان اقتدار است، نه زبان تسلیم

نقدعلی با انتقاد از اصرار برخی بر مذاکره ادامه...

تناقض عجیب درباره ورزشگاه آزادی؛ سرانجام چمن چه زمانی آماده می‌شود؟

کاشت بذر چمن هیبریدی ورزشگاه آزادی، امروز (یکشنبه) در...

تبلیغات متنی