دوشنبه 11 آبان 1405

آیا ۲۰۲۴ به گرمازدگی رکورد خواهد شکست؟

به نظر می‌رسد که سال جاری، گرمترین سال در تاریخ جهان باشد، چرا که ماه ژوئن موفق به شکستن رکوردهای دما شده است.

طبق گزارشی از رویترز، سرویس رصد تغییرات اقلیمی اتحادیه اروپا اعلام کرده که ماه ژوئن به عنوان گرمترین ماه در تاریخ ثبت دما شناخته می‌شود و این وضعیت، تداوم روند دماهای غیرعادی است که برخی از محققان معتقدند سال ۲۰۲۴ را به عنوان گرمترین سال ثبت شده در تاریخ خواهد ساخت.

در یک بولتن ماهانه، سرویس تغییرات آب‌وهوایی کوپرنیک از اتحادیه اروپا (C۳S) اعلام نمود که از ژوئن ۲۰۲۳ به طور متوالی در ۱۳ ماه اخیر، هر ماه را در مقایسه با ماه مشابه در سال‌های قبل به عنوان گرمترین ماه سیاره زمین معرفی کرده است.

طبق اظهارات برخی پژوهشگران، داده‌های جدید نشان می‌دهد که سال ۲۰۲۴ احتمال دارد از سال ۲۰۲۳ به عنوان گرمترین سال تاریخ، پیشی گیرد که این امر ناشی از تغییرات اقلیمی به واسطه فعالیت‌های انسانی و پدیده طبیعی ال نینو است.

تقریباً با ۹۵ درصد احتمال، می‌توان گفت که سال ۲۰۲۴، گرمتر از سال ۲۰۲۳ خواهد بود و این در حالی است که ثبت دماهای سطح جهانی از اواسط دهه ۱۸۰۰ آغاز شده است. تغییرات آب و هوایی در سال ۲۰۲۴ پیامدهای وخیمی را در سطح جهانی به همراه خواهد داشت.

بیش از ۱۰۰۰ نفر در مراسم حج ماه گذشته به دلیل گرمای شدید جان خود را از دست دادند. همچنین مرگ‌ومیر ناشی از گرما در دهلی نو که شاهد موج گرمای طولانی و بی‌سابقه‌ای بود، در میان گردشگران یونانی گزارش شده است.

ال نینو به عنوان یک پدیده طبیعی، به طور مکرر ظاهر می‌شود و سپس ناپدید می‌گردد. هرچند نمی‌توانیم وقوع ال نینو را متوقف کنیم، اما می‌توانیم از سوزاندن منابعی چون نفت، گاز و زغال‌سنگ جلوگیری کنیم. این پدیده طبیعی که گرمای آب‌های سطحی در شرق اقیانوس آرام را به همراه دارد، معمولاً موجب افزایش میانگین دمای جهانی می‌شود.

این تاثیر در ماه‌های اخیر کاهش یافته و اکنون جهان به حالت خنثی قرار دارد و انتظار می‌رود که شرایط خنک‌تر لانینا در اواخر امسال آغاز شود. به علاوه، انتشار گازهای گلخانه‌ای به علت سوزاندن سوخت‌های فسیلی، عامل اصلی تغییرات اقلیمی شناخته می‌شود.

کشورها علی‌رغم وعده‌های خود برای کنترل گرمایش جهانی، به طور مشترک در کاهش این انتشار ناموفق بوده‌اند و دما را برای دهه‌ها به طور مداوم افزایش داده‌اند.

سرویس تغییرات آب‌وهوایی کوپرنیک از اتحادیه اروپا گزارش کرده که در ۱۲ ماه منتهی به ژوئن، میانگین دمای جهان، رکوردی جدید را برای هر دوره ثبت کرده است که ۱.۶۴ درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین دوران پیش از صنعتی شدن تا سال ۱۹۰۰ است.

آخرین اخبار

چرا حمید علیدوستی هیچ وقت مربیگری استقلال را نپذیرفت؟

استقلال در اردیبهشت سال ۱۳۸۹ دستخوش تحولات مدیریتی شده...

پایان عصر ابهام؛ شطرنج اتمی در ساعت صفر جنگ

دنیای اقتصاد: آنچه امروز در آسمان و پایگاه‌های...

حزب نفتالی بنت، آیزنکوت را برای تشکیل دولت به هرتزوگ معرفی می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، در بیانیه‌ای از سوی نفتالی بنت...

قیمت سکه امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه ۲۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

ادامه فشارهای نتانیاهو به ترامپ برای آغاز دوباره جنگ علیه ایران

به گزارش خبرآنلاین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به...

منوچهر متکی: قالیباف از از ساختار تصمیم‌گیری برای مذاکرات کنار گذاشته نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی، عضو کمیسیون امنیت...

سعیدی: نقشه تاب‌آوری شستا با ۱۷۶ شرکت و ۱۰ هلدینگ تدوین می‌شود

محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، در...

آیا هابل نجات پیدا می‌کند؟ ناسا از شرکت‌های خصوصی کمک خواست

ناسا با انتشار یک «درخواست اطلاعات» (RFI) از شرکت‌های...

افزایش ۲۵ درصدی سهمیه سوخت معادن کشور/ تأمین سوخت از چالش‌های اصلی معادن سمنان

مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت...

سرمایه‌های خرد مردم، فرصتی برای احیای تولید طلا

تحول دیجیتال در صنعت طلا و جواهر صرفا...

ناکامی فیروزپور در کسب مدال برنز جهان/ شکست سنگین آزادکار ایران برابر حریف آذربایجانی

امیرحسین فیروزپور، نماینده وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی آزاد کشورمان،...

فقط ۳۰ دقیقه سونا می‌تواند سیستم ایمنی بدن را فعال کند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بسیاری...

عراقچی: رایزنی با میانجی قطری ادامه دارد/ هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس عراقچی در حاشیه جلسه کمیسیون امنیت...

آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی و امنیت صنعتی در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات...

جلسه‌تان را از دست یک نفر نجات دهید؛ راهکار ساده برای تقسیم عادلانه زمان صحبت

به گزارش ایتنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، دوری کلارک،...

راغفر: کاهش ارزش پول ملی به زیان مردم است/ دلار ۲۷۰ هزار تومانی از سال گذشته هدف‌گذاری شده بود

امیرعباس آذرم‌وند: افت ارزش پول ملی در اقتصاد ایران، صرفاً...

تبلیغات متنی