در روز چهارشنبه، دادگاه ویژه رسیدگی به جنایتهای جنگی کوزوو، رئیسجمهور پیشین این منطقه، هاشم تاچی را به عنوان متهم در پرونده جنایتهای جنگی مجرم شناخت.
طبق اطلاعات ارائهشده توسط ایرنا، تاچی ۵۸ ساله به دلیل ارتکاب به جنایاتی چون قتل، شکنجه و بازداشت غیرقانونی در زمان فرماندهی نیروهای ارتش آزادیبخش کوزوو، به تحمل ۲۵ سال حبس محکوم گردید. این جنایات در خلال ناآرامیهای دهه ۱۹۹۰ و کوششهای کوزوو برای استقلال از صربستان به وقوع پیوسته است.
بر اساس اعلام دادگاه، نیروهای ارتش آزادیبخش کوزوو در طول این درگیریها، تاچی را به عنوان عامل قتل ۹۶ نفر از مخالفان سیاسی و افرادی که به عنوان همکاران نیروهای امنیتی صربستان شناخته میشدند، معرفی کردند.
تاچی تمام اتهامات مطرح شده علیه خود را به شدت رد کرده است.
وکلای دفاع از تاچی همچنین بر این باور بودند که این اتهامات بیپایه و تلاشی برای بازنویسی تاریخ به شمار میرود. آنها تأکید کردند که هیچ مدرکی برای اثبات ارتباط مستقیم تاچی با هر یک از جنایات جنگی وجود ندارد و همچنین سندی وجود ندارد که نشان دهد این مقام سابق کنترل بر دیگر فرماندهان ارتش آزادیبخش کوزوو داشته است.
دادگاه ویژه کوزوو (KSC) که در لاهه مستقر است، در سال ۲۰۱۵ و به دنبال فشارهای بینالمللی به منظور بررسی اتهامات مرتبط با جنایات جنگی و پس از جنگ بنیاد نهاده شد.
۲۱۹
