دوشنبه 11 آبان 1405

«چامه» در نظر قطب‌الدین صادقی – ایسنا

“`html

سی‌امین شماره مجله ادبی «چامه» به‌طور ویژه به زندگی و آثار دکتر قطب‌الدین صادقی، پژوهشگر، شاعر و نویسنده تئاتر اختصاص یافته و منتشر شده است.

این شماره منحصر به فرد به زندگی و آثار دکتر قطب‌الدین صادقی، شامل اشعار و داستان‌هایی از شاعران و نویسندگان معاصر ایران و جهانی به‌تازگی در ۱۶۴ صفحه به چاپ رسیده است.

دکتر قطب‌الدین صادقی در بخشی از این گفت‌وگو عنوان کرده است: «تقریباً شصت یا هفتاد اثر شعری دارم و در چند نمایش اخیر نیز اشعار را در آثارم گنجانده‌ام. با این حال، عمده تمرکز نگارش من بر مقوله پژوهش است. به راستیو بگویم، من ده تا پانزده نمایش بزرگ و کلاسیک را انتخاب کرده‌ام و در حین ترجمه، بخش‌های زائد آنها را حذف کرده و آن‌ها را برای اجرای صحنه در ایران تنظیم کرده‌ام. به نوعی تعدادی از آنها را دوباره‌نویسی کرده‌ام. علاوه بر این، حدود ۶۵ نمایش‌نامه نوشته‌ام که نویسندگی در دامنه نمایش‌نامه‌نویسی، نیازمند مهارت‌های خاصی است که باید به درون شخصیت‌ها نفوذ کرده و دنیای تخیلی، تردیدها و اعتقاداتشان را در ذهن داشته باشیم و در عین حال با چالش‌ها و جدال‌هایشان با دنیای بیرونی نیز آشنا شویم. به نظر من، تنها جایی که این دو عنصر می‌توانند به یکدیگر پیوند بخورند، نگاهی شاعرانه است.»

این شماره از چامه در چهار بخش داستان که به سرپرستی محمدجواد جزینی می‌باشد، بخش شعر زمان که دبیری آن به عهده ضیاءالدین خالقی قرار دارد و بخش گپ و چامک منتشر شده است.
در بخش داستان، آثار جدید فرهاد ریحانی (سفر)، اعظم آشتیانی (بیست‌سالگی)، الهام امیری (سیب سرخ شمیران) و عبدالرزاق گورنه (آخرین هدیه با ترجمه مهوش غلامی) معرفی شده است.

ویژه‌نامه دکتر قطب‌الدین صادقی با آثاری از این هنرمندان: ایرج افشاری اصل، امید روحانی، کورش سلیمانی، اردشیر صالح‌پور، منصور خلج، سعید اسدی، شهرام کرمی، کیوان اسماعیلی و صابر سعدی‌پور در ۳۲ صفحه منتشر گردیده است.

علاوه بر این، در این شماره دوماهنامه، از هر شاعر پنج پرسش مطرح شده که به آن‌ها پاسخ داده‌اند: محمدباقر کلاهی اهری، هرمز علی‌پور، اکبر اکسیر، نادر نیک‌نژاد، پرویز حسینی، مهری رحمانی، حسنا محمدزاده، محمد آشور، حسن فرخی، افسانه نجومی، محمد جانبازان، شهرام پوررستم، داوود ملک‌زاده، پیمان نوری، اکبر قناعت‌زاده و سمیه امینی‌راد.

شعرهای تازه این شاعران در شماره سی‌ام دوماهنامه ادبی چامه ارائه شده که شامل آثار محمود معتقدی، اکبر بهداروند، نادر نیک‌نژاد، علی مشکات، محمدعلی نیکومنش، اعظم کشاورز، حمید روزبان، محمد رضا دیری، علی محمودی، مریم نوروزی، فریبا صادقی‌پور و عزیزه خوش‌نصیب می‌باشد.

در بخش چامک که به شعر و ترجمه و گفتار اختصاص یافته، نام‌های زیر به چشم می‌خورند: عایشه بلحاج از مراکش، محمد آدم از مصر، موسی بیدج، بسام الربابعه از اردن، حسن بعیتی از سوریه، عماد آل‌کثیر، مهدی میرآبی، عمران رحیمی‌فر و اسکندر صالحی.

دوماهنامه ادبی چامه تحت مدیریت و سردبیری صادق رحمانی منتشر می‌شود.

  


“`

آخرین اخبار

چرا حمید علیدوستی هیچ وقت مربیگری استقلال را نپذیرفت؟

استقلال در اردیبهشت سال ۱۳۸۹ دستخوش تحولات مدیریتی شده...

حزب نفتالی بنت، آیزنکوت را برای تشکیل دولت به هرتزوگ معرفی می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، در بیانیه‌ای از سوی نفتالی بنت...

قیمت سکه امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه ۲۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

ادامه فشارهای نتانیاهو به ترامپ برای آغاز دوباره جنگ علیه ایران

به گزارش خبرآنلاین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به...

منوچهر متکی: قالیباف از از ساختار تصمیم‌گیری برای مذاکرات کنار گذاشته نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی، عضو کمیسیون امنیت...

سعیدی: نقشه تاب‌آوری شستا با ۱۷۶ شرکت و ۱۰ هلدینگ تدوین می‌شود

محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، در...

آیا هابل نجات پیدا می‌کند؟ ناسا از شرکت‌های خصوصی کمک خواست

ناسا با انتشار یک «درخواست اطلاعات» (RFI) از شرکت‌های...

افزایش ۲۵ درصدی سهمیه سوخت معادن کشور/ تأمین سوخت از چالش‌های اصلی معادن سمنان

مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت...

سرمایه‌های خرد مردم، فرصتی برای احیای تولید طلا

تحول دیجیتال در صنعت طلا و جواهر صرفا...

ناکامی فیروزپور در کسب مدال برنز جهان/ شکست سنگین آزادکار ایران برابر حریف آذربایجانی

امیرحسین فیروزپور، نماینده وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی آزاد کشورمان،...

فقط ۳۰ دقیقه سونا می‌تواند سیستم ایمنی بدن را فعال کند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بسیاری...

عراقچی: رایزنی با میانجی قطری ادامه دارد/ هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس عراقچی در حاشیه جلسه کمیسیون امنیت...

آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی و امنیت صنعتی در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات...

جلسه‌تان را از دست یک نفر نجات دهید؛ راهکار ساده برای تقسیم عادلانه زمان صحبت

به گزارش ایتنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، دوری کلارک،...

راغفر: کاهش ارزش پول ملی به زیان مردم است/ دلار ۲۷۰ هزار تومانی از سال گذشته هدف‌گذاری شده بود

امیرعباس آذرم‌وند: افت ارزش پول ملی در اقتصاد ایران، صرفاً...

ماه‌عسل سرمربی تمام شد؛ سه معضل بزرگ آبی‌ها پس از دو شکست متوالی

شروع درخشان انزو مارسکا روی نیمکت منچسترسیتی با هفت...

تبلیغات متنی