سه‌شنبه 5 آبان 1405

سریال «شهریار» تأثیری عمیق بر روند زندگی‌ام گذاشت

اردشیر رستمی در مورد جایگاه خود در این سریال که به فرهنگ‌های ایرانی اختصاص دارد، بیان کرد: پیش از بازی در این سریال، با شخصیت شهریار آشنا بودم. ساخت این مجموعه بخشی از روند زندگی من را شکل داد. از منظر فکری، پیش از این سریال به مطالعه ادبیات ایران و دنیای آن پرداخته بودم و آثار زیادی نیز نوشته بودم. انتخاب من برای این نقش به دو علت بود؛ نخست به واسطه آشنایی‌ام با ادبیات و دیگری به خاطر تسلطم به دو زبان. در آن زمان نیز شباهت‌هایی به زنده‌یاد شهریار داشتم.

رستمی، ایفای نقش شهریار را یک امتیاز بزرگ دانست و تأکید کرد: در نظر گرفتن شخصیت استاد شهریار به‌عنوان یک نقش، قطعاً برای هر فردی فرصتی بزرگ و عزتمند است و برای من نیز چنین بود. او در تاریخ ادبیات ایران یک نمونه خاص به شمار می‌آید؛ به‌روشنی می‌گویم که دانش او با معدود شاعرانی چون حکیم نظامی، فردوسی، حافظ و سعدی قابل مقایسه است و دست هیچ‌کس به دانش او نمی‌رسد. در دو تا سه قرن اخیر، هیچ شاعری به اندازه شهریار دانش نداشته است.

وی افزود: بسیاری از شاعران معاصر ما حتی پس از ۱۲۰ سال از تولد او و ۳۵ سال از مرگش، به اندازه او دانش ندارند. ما در حال حاضر با وجود این همه فوق‌لیسانس و دکتری در رشته ادبیات، کسی را نداریم که حتی ۴۰ درصد از دانش شهریار را در حوزه ادبیات و شعر دارا باشد.

او در ادامه گفت: شهریار دارای دانش در زمینه‌های عرفانی، تاریخی، اجتماعی، بومی، جهانی، علمی، جغرافیا، هنر، فیزیک، شیمی و ریاضی بود. کدام یک از شاعران می‌توانند شعری درباره ریاضی و فیزیک بگویند یا شعری در مورد اتم در وصف آن بنگارند؟!

رستمی به یکی از اشعار استاد شهریار اشاره کرد و تأکید نمود: حتی اگر تمام شاعران را گرد هم جمع کنید، نمی‌توانند چنین شعری بنویسند: «انیشتین ناز شست تو/ نشان دادی که جرم و جسم چیزی جز انرژی نیست/ اتم تا می‌شکافد جزء جمع عالم بالاست/ به چشم مو شکاف اهل عرفان و تصوف نیز/ جهان ما حباب روی چین آب را ماند/ من ناخوانده دفتر هم که طفل مکتب عشقم/ جهان جسم موجی از جهان روح می‌بینم/ اصالت نیست در ماده.»

این هنرمند خاطرنشان کرد: در اشعار بسیاری از شاعران معاصر مشاهده می‌کنیم که تنها به ظواهر عشق پرداخته شده و گاهی حکمت‌های محلی نیز در آنها بازتاب یافته است؛ سطح دانش استاد شهریار به گونه‌ای بوده که او تنها با منابع کتابی آشنا بود و از عمر و زندگی‌اش مایه گذاشت تا به این درجه از دانش و مقام دست یابد و قطعاً به این هدف رسید.

این بازیگر در توضیح اینکه چرا جامعه عموماً زنده‌یاد شهریار را به جنبه «عشق» در آثارش مرتبط می‌سازد و او را بزرگ می‌داند در حالی که ابعاد متعددی در شخصیت و آثارش قرار دارد، تصریح کرد: هر زمان روایت خاص خود را از افراد دارد؛ اگر قرار بود که فقط ابعاد علمی شهریار در سریال «شهریار» روایت شود، شاید این مجموعه به اندازه کنونی پرمخاطب نمی‌شد. کار فیلم و سریال این نیست که همواره واقعیت را بگوید؛ قطعاً برخی بخش‌ها اضافه و بعضی بخش‌ها کاهش می‌یابند تا اثر جذاب‌تر گردد. البته زمان نیز نقش کلیدی دارد و هر زمان روایت خاص خود را می‌طلبد. برای مثال، اگر این سریال در دوره‌ای دیگر از تاریخ ساخته می‌شد، بی‌تردید نتیجه‌ای متفاوت رقم می‌خورد.

رستمی به بهانه برگزاری جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، بر این نکته تأکید کرد که ایران مهد اقوام مختلف است و افزود: دانش هیچ شاعر معاصر به پای دانش زنده‌یاد شهریار نمی‌رسد. جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی باید میزبان شایسته‌ای از اقوام ایرانی باشد.

نخستین جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی به دبیری کمال تبریزی و توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر از ۹ تا ۱۴ آبان ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.

آخرین اخبار

ناترازی پرهزینه

صنعت فولاد ایران در سال‌های گذشته با چالش...

یاشیکا با Y16 دوربینی از دل دهه ۱۹۵۰ به دنیای دیجیتال آورد

یاشیکا دوربین کامپکت دیجیتال جدید Y16 را معرفی کرد...

ادعای ارتش رژیم صهیونیستی درباره ترور ۴ نیروی مقاومت در غزه

به گزارش خبرآنلاین، ارتش رژیم صهیونیستی دوشنبه شب مدعی...

رهبر انقلاب: کلید هرچه قوی‌تر شدن ایران مرزشکنی علمی نخبگان است

ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پیام آیت الله سید مجتبی خامنه...

رفغ مشکل فنی، و فعالیت مجدد ایتنا

به اطلاع خوانندگان و کاربران گرامی ایتنا می‌رسانیم: همانطور که...

مدیرعامل اتحادیه دام سبک: قیمت منطقی هر کیلوگرم لاشه گوسفندی یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام...

سندرم «کم‌ آوردن در ورزش»؛ چرا مردان در سکوت رنج می‌کشند؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بی‌بی‌سی:...

تبیین برنامه‌های آئین روز دانش‌آموز در سراسر کشور

رئیس ستاد برگزاری مراسم ۱۳ آبان از برگزاری راهپیمایی...

گودرزی: استیضاح عراقچی هنوز به هیئت‌رئیسه مجلس ارجاع نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباس گودرزی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس...

استقلال به امارات نرسیده به دردسر خورد/ آبی‌ها مصمم‌تر می‌شوند

استقلال در شرایطی راهی امارات شد که باید خود...

فروش دلار سهمیه‌ای چقدر ضرب بازار ارز را گرفت؟

بانک مرکزی به دنبال افزایش نوسانات بازار ارز، در...

فراخوان ملی طرح‌های تحول طب ایرانی و صنایع گیاهان دارویی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

قیمت طلا ظهر امروز ۴ آبان ۱۴۰۵/ هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲۶ میلیون و ۴۳۲ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا...

شکست دیگری برای ترامپیسم – خبرآنلاین

پیروزی لولا در برزیل را می‌توان در ادامه روندی...

پیشنهاد اصلاح و تغییر مبنای محاسبه مستمری بازنشستگان از چند سال آینده

دبیر هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی ضمن تشریح ابعاد...

چهار سال انتظار برای کاهش کیسه‌های پلاستیکی

با گذشت چهار سال از تصویب آیین‌نامه کاهش مصرف...

مدیریت اجساد؛ کلید تعیین هویت و آرامش خانواده‌ها در بحران‌ها

مدیر امور بحران و پدافند غیر عامل و دبیر...

اجلاس مسکو؛ نقطه عطف یا تکرار مکررات؟

هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف)...

تبلیغات متنی