یکشنبه 10 آبان 1405

پیام مخبردزفولی به مناسبت دستاوردهای تازه دانشمندان فضایی کشور

دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم، در پیامی به مناسبت موفقیت‌های اخیر دانشمندان فضایی کشور، این موفقیت‌ها را تبریک گفت.

و به نقل از فرهنگستان علوم، مضمون پیام به‌شرح زیر است:

“بسم الله الرحمن الرحیم

خدای بزرگ را سپاسگزاری می‌کنیم که در ایام بهمن‌ماه، زمانی که همواره نماد از خودگذشتگی، شجاعت، اراده و خودباوری ملت بزرگ ایران در پیگیری آرمان‌های محترم «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» است؛ اخبار خوشحال‌کننده و مایه‌ی فخر از پرتاب‌های موفق محموله‌های فضایی به مدار زمین، دل‌های همه ایرانیان آزاده و باعزت را شاد نموده است. این دستاوردها، به رغم تحریم‌های ناعادلانه استکبار جهانی، نمایانگر پیشرفت مصممانه و رو به جلو انقلاب اسلامی است که موجب افزایش امید حق‌طلبان و عدالت‌خواهان در سطح جهانی و همچنین تقویت موقعیت ایران اسلامی در عرصه جهانی و منطقه‌ای شده است. در این پرتاب‌های موفق، کشور عزیزمان توانست با بکارگیری ماهواره‌بر دو مرحله‌ای سوخت مایع «سیمرغ»، سه ماهواره «مهدا»، «کیهان ۲» و «هاتف ۱» را برای نخستین بار با فناوری نوین تزریق چندگانه‌ی ماهواره‌ها در مدار بیضوی با حداقل ارتفاع ۴۵۰ کیلومتر و حداکثر ارتفاع ۱۱۰۰ کیلومتر قرار دهد. همچنین، در پی یک پرتاب قابل تحسین دیگر، هفته گذشته، متخصصان فضایی کشور توانستند ماهواره «ثریا» را با ماهواره‌بر سوخت جامد سه مرحله‌ای «قائم ۱۰۰» در مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین مستقر کنند. خوشبختانه در پی این موفقیت‌های اخیر در زمینه ماهواره‌برها، کشور ما به دو فناوری سوخت مایع و سوخت جامد مجهز شده است.

این نخستین باری است که دانشمندان علوم و فناوری‌های فضایی کشورمان موفق به قرار دادن ماهواره‌ها در مدارهایی بالاتر از ۵۰۰ کیلومتر می‌شوند. قرارگیری ماهواره‌ها در این مدارها نسبت به دستاوردهای قبلی دانشمندان ایرانی که در ارتفاعات کمتری قرار داشتند، مزایای زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به افزایش طول عمر ماهواره‌ها، کاهش تاثیرات اغتشاشات جوی و توانایی پوشش مناطق وسیع‌تری از زمین اشاره کرد. همچنین ماهواره‌های پرتاب‌شده دارای ماموریت‌های تحقیقاتی مختلفی از جمله سنجش از دور، موقعیت‌یابی فضایی، مخابرات و توسعه اینترنت اشیاء هستند.

بدیهی است که پیشرفت‌های فضایی، نتیجه‌ی تلاش‌های مداوم و هماهنگی میان نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی است که در قالب سند جامع توسعه هوافضا و برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور به ثمر نشسته است. بدون شک اولویت‌های ذکرشده در این سند و برنامه، به مدد حمایت‌ها و رهنمودهای دلسوزانه رهبر حکیم انقلاب، راهگشای موثری برای دستیابی به جایگاه برتر منطقه‌ای در اکتشاف فضا و تسلط بر آن از طریق علوم و فناوری‌های مرتبط، انجام ماموریت‌های فضایی سرنشین‌دار و استقرار انسان در مدار، همچنین طراحی، ساخت، پرتاب و بهره‌برداری از ماهواره‌های مختلف با کاربردهای ارتباطی، سنجش از دور و غیره خواهد بود. محقق شدن این اهداف، با تکیه بر توانمندی داخلی و همکاری با کشورهای اسلامی و ایجاد همکاری‌های بین‌المللی، امکان‌پذیر خواهد بود.

فرهنگستان علوم این موفقیت بزرگ را به تمامی دست‌اندرکاران، به ویژه دانشمندان، محققان و متخصصان جوان فعال در این پروژه ملی تبریک می‌گوید و آرزوی آینده‌ای درخشان برای شکل‌گیری ایران قوی که شایسته ملت بزرگ ایران است، دارد.”

آخرین اخبار

قیمت سکه امروز ۹ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ نیم‌سکه ۱۳۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

نشست مهم امنیتی به ریاست نخست وزیر عراق

به گزارش خبرآنلاین، یک نشست امنیتی امروز شنبه به...

منچسترسیتی ۰ – برایتون ۱/ مرغ‌های دریایی، گربه سیاه شدند!

تیم منچسترسیتی امروز از هفته نهم لیگ برتر انگلیس...

قیمت بیت‌کوین به ۷۷ هزار دلار سقوط کرد؛ احتمال افت تا ۶۵ هزار دلار

به گزارش خبرآنلاین،بزرگ‌ترین رمزارز بازار، معاملات روز جمعه را...

آیا کمبود آهن را می‌توان فقط با نگاه کردن به صورت تشخیص داد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : این...

ثبت رکورد جدید سیمان فارس نو با کاهش کلینکر فاکتور به ۸۱٫۴۵ درصد

شرکت سیمان فارس نو در ادامه اقدامات تخصصی برای...

آیا بعد از برداشتن یک تخمدان هنوز امکان بارداری وجود دارد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برداشتن...

هواشناسی: رگبار باران در تهران از عصر دوشنبه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

آیا اینترنت در ایران ارزان است؟

درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت بارها...

تراکتور با پرواز غیرمستقیم راهی عمان می‌شود

به گزارش تابناک؛ دیدار تیم‌های تراکتور ایران و نفتچی...

سفر الزیدی به دمشق؛ نزدیکی راهبردی یا ضرورت امنیتی؟

کارشناس مسائل عراق با اشاره به سفر اخیر نخست‌وزیر...

آخرین تحولات FATF اعلام شد؛ اجماع اعضا بر ۱۰ بند پیشرفت کشور در سایه دفاع مقتدرانه

درپی انتشار بیانیه اجلاس آبان‌ماه FATF، مرکز اطلاعات مالی...

چک‌های وصول‌نشده و انتقالی مبنای مالیات شدند/ امکان اعتراض وجود دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برزگری، معاون تحول هوشمندسازی سازمان...

عضو کمیسیون اجتماعی: ترمیم قدرت خرید بازنشستگان و حقوق‌بگیران ضرورت دارد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره معیشت بازنشستگان و حقوق‌بگیران...

سوء استفاده کلاهبرداران سایبری از اعتبار خریدهای قسطی شهروندان

معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا با اشاره به افزایش...

اولین مرکز داده فضایی گوگل فعال شد؛ هوش مصنوعی از مدار زمین شعر سرود

گوگل با فعال‌سازی نمونه اولیه مرکز داده فضایی خود،...

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

چرا در اوج تمرکز، زمان کند می‌گذرد؟ پاسخ علمی مغز به ورزشکاران و نوازندگان

پژوهشی تازه نشان می‌دهد آمادگی مغز برای انجام حرکت...

جلسه صبحگاهی برای جابجایی متدین با تاجرنیا

اگرچه چند روزی است که مصطفی متدین حکم مدیرعاملی...

تبلیغات متنی