یکشنبه 10 آبان 1405

آیا در این دنیا تنها وجود داریم؟

امیدواری‌ها برای کشف حیات در خارج از کهکشان راه شیری با اعلام خبر اخترشناسان در تاریخ ۲۲ فوریه ۲۰۱۷ دوباره جان گرفت؛ این اخترشناسان اعلام کردند که ستاره “TRAPPIST-۱” دارای هفت سیاره مشابه زمین است که به دور آن می‌چرخند.

در یک کنفرانس مطبوعاتی ویژه که در مقر ناسا برگزار شد، برای نخستین بار از کشف یک “منظومه شمسی” متشکل از هفت سیاره به اندازه زمین که به دور یک ستاره حرکت می‌کنند، رونمایی گردید. به‌طور خاص، سه سیاره از این مجموعه در منطقه‌ای ایده‌آل برای پیدایش حیات قرار دارند، چرا که ستاره والد شرایط مساعدی برای این سیارات فراهم می‌سازد.

این سیارات به گونه‌ای توصیف می‌شوند که نه خیلی گرمند و نه خیلی سرد؛ دمای سطح این سیارات به حدی است که در صورت وجود، آب می‌تواند به صورت مایع وجود داشته باشد. نکته جالب این است که ستاره‌شناسان احتمال وجود آب مایع را در تمامی هفت سیاره کنار نمی‌گذارند.

کارشناسان نجوم تاکید دارند که این دستاوردها بشریت را به یافتن پاسخ سوال قدیمی و اساسی نزدیک‌تر می‌کند: “آیا در این جهان، ما تنها هستیم؟”

این منظومه از هفت سیاره در صورت فلکی دلو قرار دارد که فاصله‌اش از زمین معادل ۳۹ سال نوری یا بیش از ۳۰۰ تریلیون کیلومتر می‌باشد. این سیارات به دور یک ستاره کوتوله سرخ می‌چرخند که به نام تلسکوپ TRAPPIST-۱ شناخته می‌شود و جدیدترین رصدخانه جنوبی اروپا نیز به حساب می‌آید. نخستین بار این سیارات در دسامبر ۲۰۱۵ توسط این تلسکوپ کشف شدند و در آن زمان تعداد آنها تنها سه عدد برآورد می‌شد که بعدها به عدد “جادویی” هفت رسید.

براساس تحقیقات انجام‌شده، سیارات کشف‌شده در TRAPPIST-۱ از نظر ابعاد به زمین یا زهره شباهت دارند و امکان سکونت بر روی هر یک از این هفت سیاره وجود دارد، هرچند که این موضوع هنوز به‌طور قطعی اثبات نشده است.

به لحاظ مقایسه با زمین، وجود اقیانوس‌های مایع پیش‌شرط اصلی پیدایش و تکامل حیات محسوب می‌شود و دانشمندان معتقدند که سامانه “TRAPPIST-۱” در درجه اول به مثابه یک نقطه مرجع برای جستجو در مورد سیارات قابل سکونت برای انسانی و شاید نیز اشکال حیات در فضا محسوب می‌شود.

اهمیت TRAPPIST-۱ در این واقعیت نهفته است که این اولین منظومه سیاره‌ای است که به‌طور همزمان شامل هفت سیاره سنگی شناخته شده برای بشر می‌باشد. شکل‌گیری TRAPPIST-۱ با همراهی یک ستاره کوتوله قرمز و هفت سیاره که به دور آن می‌چرخند، ممکن است ضرورت جستجو برای سیاراتی مشابه زمین و همچنین اشکال حیات بیگانه را به طور مشخصی نمایان سازد.

ستاره کوتوله سرخ TRAPPIST-۱:

این ستاره شباهتی به خورشید ندارد و یک کوتوله قرمز به شمار می‌رود که تنها ۸ درصد از جرم خورشید را دارد و اندازه‌اش به‌طور کلی کمی بزرگ‌تر از سیاره مشتری است. هر یک از هفت سیاره این منظومه در مداری نزدیک‌تر از عطارد نسبت به خورشید می‌چرخند و این امر به دلیل درخشندگی نسبتا کم ستاره مادر، که ۲۰۰۰ برابر تیره‌تر از خورشید ما توصیف شده است، شرایط مساعدی برای حیات را ایجاد می‌کند.

مایکل گیون، ستاره‌شناس بلژیکی، به طور خوشبینانه‌ای نسبت به کسب اطلاعات بیشتر از این گروه سیاره‌ای، که به طور معجزه‌آسا توصیف می‌شود، ابراز امیدواری کرده و تاکید می‌کند که آنچه کشف شده تنها آغاز یک راه طولانی است.

منبع: RT

آخرین اخبار

نوجوانان در مسیر کشف هویت؛ طوفان تغییرات جسمانی و عاطفی

نوجوانی به عنوان یکی از حساس‌ترین مراحل گذار از...

قیمت سکه امروز ۹ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ نیم‌سکه ۱۳۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

نشست مهم امنیتی به ریاست نخست وزیر عراق

به گزارش خبرآنلاین، یک نشست امنیتی امروز شنبه به...

منچسترسیتی ۰ – برایتون ۱/ مرغ‌های دریایی، گربه سیاه شدند!

تیم منچسترسیتی امروز از هفته نهم لیگ برتر انگلیس...

قیمت بیت‌کوین به ۷۷ هزار دلار سقوط کرد؛ احتمال افت تا ۶۵ هزار دلار

به گزارش خبرآنلاین،بزرگ‌ترین رمزارز بازار، معاملات روز جمعه را...

آیا کمبود آهن را می‌توان فقط با نگاه کردن به صورت تشخیص داد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : این...

ثبت رکورد جدید سیمان فارس نو با کاهش کلینکر فاکتور به ۸۱٫۴۵ درصد

شرکت سیمان فارس نو در ادامه اقدامات تخصصی برای...

آیا بعد از برداشتن یک تخمدان هنوز امکان بارداری وجود دارد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برداشتن...

هواشناسی: رگبار باران در تهران از عصر دوشنبه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

آیا اینترنت در ایران ارزان است؟

درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت بارها...

تراکتور با پرواز غیرمستقیم راهی عمان می‌شود

به گزارش تابناک؛ دیدار تیم‌های تراکتور ایران و نفتچی...

سفر الزیدی به دمشق؛ نزدیکی راهبردی یا ضرورت امنیتی؟

کارشناس مسائل عراق با اشاره به سفر اخیر نخست‌وزیر...

آخرین تحولات FATF اعلام شد؛ اجماع اعضا بر ۱۰ بند پیشرفت کشور در سایه دفاع مقتدرانه

درپی انتشار بیانیه اجلاس آبان‌ماه FATF، مرکز اطلاعات مالی...

چک‌های وصول‌نشده و انتقالی مبنای مالیات شدند/ امکان اعتراض وجود دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برزگری، معاون تحول هوشمندسازی سازمان...

عضو کمیسیون اجتماعی: ترمیم قدرت خرید بازنشستگان و حقوق‌بگیران ضرورت دارد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره معیشت بازنشستگان و حقوق‌بگیران...

سوء استفاده کلاهبرداران سایبری از اعتبار خریدهای قسطی شهروندان

معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا با اشاره به افزایش...

اولین مرکز داده فضایی گوگل فعال شد؛ هوش مصنوعی از مدار زمین شعر سرود

گوگل با فعال‌سازی نمونه اولیه مرکز داده فضایی خود،...

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

تبلیغات متنی