چهارشنبه 13 آبان 1405

«کاهش جمعیت کلاس‌ها به زیر ۳۵ نفر تا پایان برنامه هفتم/ احداث ۱۴ میلیون مترمربع فضای آموزشی»

معاونت فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، از ایجاد مراکز آموزشی بزرگ مقیاس و متناسب با محله‌ها به عنوان یکی از تحولات بنیادی در مدرسه سازی یاد کرده و آن را به عنوان نسل دوم این روند معرفی کرد. وی تصریح کرد که هدف از این برنامه، ساخت ۲۰۰ مرکز آموزشی بزرگ مقیاس در سطح کشور می‌باشد.

مجید عبداللهی در مصاحبه‌ای با ایسنا، به وقوع یک تغییر مهم در زمینه نوسازی مدارس اشاره کرد که با همزمانی سال ۱۴۰۲ با نگارش سند برنامه هفتم توسعه کشور، افق پنج‌ساله‌ای برای پیشرفت در حوزۀ آموزش و پرورش را در زمینه نوسازی ترسیم کرده است.

وی افزود: در برنامه هفتم، وظایفی برای وزارت آموزش و پرورش تعیین شده است و از جمله آن که سرانه فضاهای آموزشی تا انتهای این برنامه باید از ۵.۲۸ متر مربع به ۶.۱ متر مربع افزایش یابد. به بیان دیگر، باید حدود ۱۴ میلیون متر مربع فضای آموزشی در سطح کشور ایجاد شود.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس همچنین بیان کرد که طبق نقشه‌ راه ترسیم‌شده برای افزایش سرانه فضای آموزشی، تمرکز روی آن دسته از مناطقی خواهد بود که سرانه آن‌ها نسبت به متوسط کشوری کمتر است.

عبداللهی به وجود ۲۴۱ منطقه آموزشی اشاره کرد که سرانه آموزشی آن‌ها زیر متوسط کشور و تراکم جمعیت دانش‌آموزی در آن مناطق بالاتر از حد میانگین کشوری است. او در این ارتباط گفت: تا اینجا، چشم‌انداز برنامه هفتم بر ارتقاء سرانه منابع آموزشی در این مناطق متمرکز شده و هدف، ایجاد تعادل و توازن در توسعه فضاهای آموزشی در کشور می‌باشد.

وی همچنین خاطرنشان کرد که طبق برنامه هفتم توسعه، باید حدود ۸۰ درصد از فضاهای آموزشی فرسوده با مراکز ایمن جایگزین شوند؛ در حالی که هم‌اکنون تقریباً ۱۹ تا ۲۰ درصد از کل فضاهای آموزشی در وضعیتی فرسوده به سر می‌برند.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور، از شناسایی مدارس واقع در ۱۵ استان مانند کردستان، سیستان و بلوچستان، تهران، فارس و… خبر داد که نیازمند تخریب، نوسازی و مقاوم سازی می‌باشند.

عبداللهی همچنین به موضوع مهم دیگری پرداخته و گفت که کاهش تراکم جمعیت دانش‌آموزان در کلاس‌های درس، یکی از اصول مطرح‌شده در سند تحول بنیادین است که تعداد دانش‌آموزان را به حدود ۲۵ نفر در هر کلاس تقلیل می‌دهد. علاوه بر این، طبق برنامه هفتم توسعه، هدف این است که کلاس‌هایی با بالای ۳۵ دانش‌آموز، به صفر برسند.

وی تحقق این برنامه‌ها را وابسته به ایجاد فضاهای آموزشی، تأمین تجهیزات و منابع دانست.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور تاکید کرد که یکی از تغییرات کلیدی در نسل دوم مدرسه‌سازی در ایران، تاکید بر ساخت مراکز آموزشی بزرگ مقیاس و متناسب با محله‌ها می‌باشد. وی توضیح داد که هدف از ساخت ۲۰۰ مرکز بزرگ مقیاس، ایجاد فضاهایی چندمنظوره و خانواده‌مدار است که ارتباط مدرسه را با فضای مجاور اجتماعی محله فراهم می‌آورد. برنامه‌ریزی، طراحی نقشه و فضاسازی برای این طرح نیز در حال حاضر در حال اجراست تا در سال اول برنامه، یک‌پنجم این طرح با طراحی نقشه‌های استاندارد و متناسب با ویژگی‌های اجتماعی به مرحله اجرا درآید.

عبداللهی در ادامه افزود: در سال ۱۴۰۲، حدود ۲۹۷۰ فضای آموزشی به همراه ۱۳ هزار و ۲۳۰ کلاس درس در سراسر کشور تولید و به بهره‌برداری رسیده است. امیدواریم این روند تولید به کمک همکاران و سایر دستگاه‌های اجرایی ادامه یابد. همچنین شرکت‌های اجتماعی که مسئولیت اجتماعی دارند باید برای ساخت و حمایت از فضاهای دانش آموزی به آموزش و پرورش یاری رسانند تا به دستیابی به آموزشی پویا، شاداب و فعال دست یابیم.

آخرین اخبار

آلفارومئو کوئوروسو معرفی شد؛ کوپه‌ای آینده‌نگر با قدرت بیش از ۵۰۰ اسب‌بخار

آلفارومئو (Alfa Romeo) در نمایشگاه خودرو پاریس ۲۰۲۶ از...

ورود نخستین پرنده‌های مهاجر به شمال کشور

با سرد شدن هوا در سرزمین‌های شمالی، طبیعت آرام‌آرام...

سد لجستیک تجارت از خزر

دریای خزر در معادلات تجاری فراتر از مسیری...

قیمت طلا امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر مثقال طلا ۱۱۰ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش اتحادیه طلا و...

قیمت سکه امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه به قیمت ۲۵۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رفت +...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

بولتون: ترامپ نمی‌داند چه می‌خواهد

به گزارش خبرآنلاین، جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین...

شوک دارنده توپ طلا به تیم ملی ازبکستان/ اولین قربانی تعلیق جام ملت‌ها؟

جام ملت‌های آسیا به دلیل شرایط عربستان به صورت...

حمله سایبری به ۹ کشور اروپایی؛ مقامات در حال بررسی‌اند

در طول ۲۴ ساعت گذشته برای دومین‌بار سیستم‌های کنترل...

لاوروف: حضور بازیگران خارجی امنیت خاورمیانه را افزایش نداده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی...

هواشناسی: باران و وزش باد شدید در تهران/ کاهش دما تا ۷ درجه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

کسب ۲۵ درصد از نشان‌های نوآوری شستا توسط هلدینگ سیمان تأمین و شرکت‌های تابعه

نخستین دوره اعطای «نشان پیشتازان نوآوری در شستا» با...

بازخوانی استکبارستیزی در کتاب‌های درسی

بازتاب مفاهیم استکبارستیزی، استقلال‌خواهی و مقاومت در کتاب‌های درسی،...

قطعات یدکی کاشت حلزون شنوایی بیمه‌ شد / کاهش سهم خانواده‌ها در پرداخت این هزینه‌ها

نوسانات ارزی و افزایش قیمت قطعات وارداتی کاشت حلزون،...

اصلاح دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری فرآورده‌های نفتی به نفع سرمایه‌گذاران

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار...

تاوان انتخاب امباپه به جای یامال؛ خبرنگار اسپانیایی تهدید به مرگ شد!

خوسه فلیکس دیاس، سردبیر روزنامه اسپانیایی «آاس»، فاش کرد...

از طلا تا مس؛ چشم‌انداز بازار جهانی فلزات تا پایان ۲۰۲۶

به گفته یک تحلیلگر بازار بین‌المللی فلزات کاهش تولید...

دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران در ارزیابی منافذ سنگ‌های کربناته

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران،...

شناسایی متخصصان اثرگذار در خارج کشور؛ جهش علمی پرشتاب بودجه می‌خواهد

به گزارش خبرنگار مهر، نشست مجازی خدایگان قائم‌مقام بنیاد...

تبلیغات متنی