دوشنبه 11 آبان 1405

آمار شگفت‌انگیز مرگ و میر ناشی از استعمال سیگار در ایران در هر سال

ریاست مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد که به طور تأسف‌بار هر ساله ۵۰ هزار نفر به سبب مصرف دخانیات در کشور دچار فوت می‌شوند.

ایسنا در خبری اعلام کرد که جعفر جندقی در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت: شعار هفته ملی بدون دخانیات (۵ تا ۱۱ خردادماه) در کشور ما، «حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ حق و مسئولیت همگانی» است. وی افزود: کودکان و نوجوانان می‌توانند به عنوان سفیران کاهش مصرف دخانیات در جامعه عمل کنند و بسیاری از افراد به خاطر فرزندان و نوه‌هایشان، مصرف سیگار و دخانیات را کنار گذاشته‌اند.

وی بر لزوم ترویج اماکن عاری از دخانیات در کشور تأکید کرده و ادامه داد: در سال ۱۳۸۵، ایران یکی از کشورهای پیشرو در تصویب قوانین جامع کنترل دخانیات بوده است و در آن زمان تنها چند کشور در دنیا دارای چنین قوانینی بودند. مصرف دخانیات در هیچ مکان عمومی نباید انجام شود.

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان کرد که مکان‌هایی که در آن‌ها دخانیات مصرف می‌شود، سلامت جامعه را تهدید می‌کنند و هدف از فعالیت مراکز تأمین، توزیع و عرضه مواد غذایی بهبود خدمات به جامعه است. هنگامی که کالاهای مضر با هدف سود اقتصادی به مردم ارائه می‌شود، به سلامت جامعه آسیب می‌زند.

جندقی تصریح کرد که اولین اصل در کاهش مصرف دخانیات در جامعه، فرهنگ‌سازی و تشویق عمومی به عدم مصرف این محصولات است. گرچه در قانون جامع کنترل دخانیات، موارد زیادی برای برخورد با اماکن متخلفی که مواد دخانی عرضه می‌کنند، وجود دارد، اما به‌روزرسانی قوانین و مجازات‌ها الزامی است؛ زیرا مجازات‌های کنونی چندان بازدارنده نیستند.

وی خاطرنشان کرد که نمایش و تبلیغ مصرف دخانیات در رسانه‌ها و آثار هنری، به خانواده‌ها آسیب می‌زند و به توسعه و اقتصاد کشور لطمه‌های زیادی وارد می‌کند. متأسفانه برخی افراد بر این باورند که صنعت دخانیات موجب ایجاد اشتغال می‌شود، اما آسیب‌های مستقیم و غیرمستقیم آن به مراتب بیشتر از سود حاصله است.

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تأکید کرد که هر ساله ۵۰ هزار نفر به‌طور مستقیم به دلیل مصرف دخانیات در کشور جان خود را از دست می‌دهند. تبلیغ مصرف دخانیات در فیلم‌ها به ویژه در سریال‌های نمایش خانگی، به شدت ممنوع است. بسیاری از استندهای جذاب فروشگاه‌ها که متأسفانه در پشت سر فروشنده قرار دارند، محل فروش سیگار محسوب می‌شوند که این امر نیز ممنوع است.

جندقی هر گونه تبلیغ بصری محصولات دخانی را غیرقانونی دانسته و خاطرنشان کرد که استانداردهای جهانی تأکید دارند که بسته‌های سیگار باید یک شکل باشند و ۸۵ درصد از فضای پاکت باید شامل تبلیغاتی علیه مصرف سیگار باشد که مردم را آگاه کند. تصاویر مورد نظر برای درج روی پاکت سیگار طراحی و با همکاری نهادهای اجرایی انتخاب شده‌اند و صنایع دخانی ملزم به استفاده از این تصاویر و طرح‌ها هستند.

۲۳۳۲۱۷

آخرین اخبار

کلاس درس را از محیط خسته کننده خارج کنید

استفاده از فناوری‌های دیجیتال در آموزش،کلاس درس را از...

چرا حمید علیدوستی هیچ وقت مربیگری استقلال را نپذیرفت؟

استقلال در اردیبهشت سال ۱۳۸۹ دستخوش تحولات مدیریتی شده...

پایان عصر ابهام؛ شطرنج اتمی در ساعت صفر جنگ

دنیای اقتصاد: آنچه امروز در آسمان و پایگاه‌های...

حزب نفتالی بنت، آیزنکوت را برای تشکیل دولت به هرتزوگ معرفی می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، در بیانیه‌ای از سوی نفتالی بنت...

قیمت سکه امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه ۲۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

ادامه فشارهای نتانیاهو به ترامپ برای آغاز دوباره جنگ علیه ایران

به گزارش خبرآنلاین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به...

منوچهر متکی: قالیباف از از ساختار تصمیم‌گیری برای مذاکرات کنار گذاشته نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی، عضو کمیسیون امنیت...

سعیدی: نقشه تاب‌آوری شستا با ۱۷۶ شرکت و ۱۰ هلدینگ تدوین می‌شود

محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، در...

آیا هابل نجات پیدا می‌کند؟ ناسا از شرکت‌های خصوصی کمک خواست

ناسا با انتشار یک «درخواست اطلاعات» (RFI) از شرکت‌های...

افزایش ۲۵ درصدی سهمیه سوخت معادن کشور/ تأمین سوخت از چالش‌های اصلی معادن سمنان

مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت...

سرمایه‌های خرد مردم، فرصتی برای احیای تولید طلا

تحول دیجیتال در صنعت طلا و جواهر صرفا...

ناکامی فیروزپور در کسب مدال برنز جهان/ شکست سنگین آزادکار ایران برابر حریف آذربایجانی

امیرحسین فیروزپور، نماینده وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی آزاد کشورمان،...

فقط ۳۰ دقیقه سونا می‌تواند سیستم ایمنی بدن را فعال کند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بسیاری...

عراقچی: رایزنی با میانجی قطری ادامه دارد/ هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس عراقچی در حاشیه جلسه کمیسیون امنیت...

آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی و امنیت صنعتی در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات...

جلسه‌تان را از دست یک نفر نجات دهید؛ راهکار ساده برای تقسیم عادلانه زمان صحبت

به گزارش ایتنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، دوری کلارک،...

راغفر: کاهش ارزش پول ملی به زیان مردم است/ دلار ۲۷۰ هزار تومانی از سال گذشته هدف‌گذاری شده بود

امیرعباس آذرم‌وند: افت ارزش پول ملی در اقتصاد ایران، صرفاً...

تبلیغات متنی