چهارشنبه 13 آبان 1405

ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت آزمایشگاهی در شبکه فناوری‌های راهبردی آزمایشگاهی

دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی از رشد ۲۰ برابری این شبکه نسبت به زمان تأسیس آن خبر داد و اعلام کرد که در طول یک دهه فعالیت، ۲۰ میلیون خدمت آزمایشگاهی از طریق این شبکه ارائه شده است.

، مجتبی نسب، هدف اصلی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی را ارتقاء تحقیقات کارآمد و تسهیل دسترسی پژوهشگران، دانشگاهیان و فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری به خدمات آزمایشگاهی با کیفیت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: فراهم کردن شرایط مناسب برای دسترسی آسان‌تر پژوهشگران، نخبگان و فعالان عرصه فناوری به تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی عالی و همچنین بهره‌وری هرچه بیشتر از زیرساخت‌ها و تجهیزات موجود در مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی در سرتاسر کشور، اساسی‌ترین هدف فعالیت این شبکه است.

او با اشاره به یک دهه عملکرد شبکه آزمایشگاهی و پیشرفت آن در راستای ارتقاء توانایی‌های پژوهشی و فناورانه کشور، افزود: در سال ۱۳۹۳ و در زمان شروع به کار شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ایران، تعداد ۱۴۰ مرکز به این شبکه پیوسته بودند که تا پایان سال ۱۴۰۲، این تعداد به بیش از ۱۷۰۰ مرکز افزایش یافته است و در تمامی این سال‌ها، استقبال از سوی آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی برای پیوستن به این شبکه فوق‌العاده بوده است.

رشد بی‌نظیر زیرساخت‌ها و تجهیزات به اشتراک‌گذاری

دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به افزایش تجهیزات آزمایشگاهی ارائه شده توسط این شبکه، گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۳ هزار و ۳۰۰ تجهیز آزمایشگاهی از مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های مختلف کشور به پژوهشگران و فناوران خدمات ارائه داده‌اند؛ در حالی که در ابتدای فعالیت شبکه، تنها ۱۸۰۰ دستگاه وجود داشت و ما شاهد رشدی بیش از ۲۰ برابری در به کارگیری تجهیزات آزمایشگاهی در کشور هستیم. این افزایش، علاوه بر ارتقاء کارایی تجهیزات، موجب کاهش خریدهای تجهیزاتی غیرضروری و کمک به دسترسی بهتر پژوهشگران، فناوران و صنعتگران به این خدمات و تجهیزات شده است و این امر به صرفه‌جویی‌های ارزی و ریالی برای کشور کمک کرده است.

نسب با اشاره به پیشرفت شبکه آزمایشگاهی در تمامی استان‌ها و حضور مراکز عضو در ۳۱ استان، اظهار داشت: در حال حاضر، مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی مستقر در ۱۶۷ شهر از نزیک هم در این شبکه عضویت دارند و به مخاطبان گسترده‌ای در سراسر کشور خدمات آزمایشگاهی ارائه می‌کنند.

او همچنین تأکید کرد که ساختار بین‌سازمانی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، هم‌افزایی و استفاده از تمامی ظرفیت‌های آزمایشگاهی در تمامی ارکان و نهادها، چه دولتی و چه خصوصی است؛ لذا بستری فراهم شده تا سازمان‌ها از هر حوزه‌ای بتوانند تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی خود را از طریق این شبکه به اشتراک بگذارند که وجود یک تنوع و گستردگی عالی در مراکز عضو، یک مزیت برای این شبکه به حساب می‌آید.

ارائه ۲۰ میلیون خدمت آزمایشگاهی

دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی با اشاره به سهم چشم‌گیر آزمایشگاه‌های بخش خصوصی در میان اعضای این شبکه، تأکید کرد: در حال حاضر، ۳۷ درصد از مراکز عضوشده در این شبکه، از بخش خصوصی هستند؛ ۲۵ درصد این اعضا متعلق به آزمایشگاه‌های پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌های مستقر وزارت علوم و ۳۸ درصد از سایر سازمان‌ها مانند وزارتخانه‌های گوناگون، سازمان ملی استاندارد ایران، جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شده‌اند.

نسب به ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت آزمایشگاهی در طول یک دهه فعالیت این شبکه اشاره نمود و گفت: در سال گذشته بیش از سه میلیون خدمت آزمایشگاهی به اعضای جامعه دانشگاهی، پژوهشگران، مخترعان، نخبگان و فناوران ارائه شد که این خدمات به درآمدزایی حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال برای آزمایشگاه‌ها منجر گردید. در حالی که در سال ۱۳۹۳ و همزمان با آغاز فعالیت شبکه، تنها ۱۱۶ هزار خدمت با ارزشی معادل ۲۶۰ میلیارد ریال ارائه شده بود که این نشان‌دهنده رشد ۱۰۰ درصدی خدمات است.

او همچنین در ادامه توضیحاتی در خصوص چگونگی استفاده مخاطبان از خدمات ارائه‌شده در بستر شبکه آزمایشگاهی ارائه کرد: گروه‌های هدف این خدمات شامل دانشجویان، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، مخترعان، نخبگان، برگزیدگان طرح‌های تحقیقاتی و فناورانه، فعالان مرتبط با اولویت‌های ستاد توسعه فناوری معاونت علمی و همچنین آزمایشگاه‌های متقاضی عضویت در شبکه آزمایشگاهی هستند که می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به آدرس www.LabsNet.ir از جزئیات عضویت در باشگاه مشتریان، میزان خدمات و تسهیلات اعتباری و یارانه‌ای بهره‌مند شوند.

آخرین اخبار

یاسر آسانی مهارشدنی نیست/ یک لحظه غفلت تا ابد پشیمانی رقبا!

یاسر آسانی دارد به یکی از کابوس‌های جدی مدافعان...

آلفارومئو کوئوروسو معرفی شد؛ کوپه‌ای آینده‌نگر با قدرت بیش از ۵۰۰ اسب‌بخار

آلفارومئو (Alfa Romeo) در نمایشگاه خودرو پاریس ۲۰۲۶ از...

ورود نخستین پرنده‌های مهاجر به شمال کشور

با سرد شدن هوا در سرزمین‌های شمالی، طبیعت آرام‌آرام...

سد لجستیک تجارت از خزر

دریای خزر در معادلات تجاری فراتر از مسیری...

قیمت طلا امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر مثقال طلا ۱۱۰ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش اتحادیه طلا و...

قیمت سکه امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه به قیمت ۲۵۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رفت +...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

بولتون: ترامپ نمی‌داند چه می‌خواهد

به گزارش خبرآنلاین، جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین...

شوک دارنده توپ طلا به تیم ملی ازبکستان/ اولین قربانی تعلیق جام ملت‌ها؟

جام ملت‌های آسیا به دلیل شرایط عربستان به صورت...

حمله سایبری به ۹ کشور اروپایی؛ مقامات در حال بررسی‌اند

در طول ۲۴ ساعت گذشته برای دومین‌بار سیستم‌های کنترل...

لاوروف: حضور بازیگران خارجی امنیت خاورمیانه را افزایش نداده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی...

هواشناسی: باران و وزش باد شدید در تهران/ کاهش دما تا ۷ درجه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

کسب ۲۵ درصد از نشان‌های نوآوری شستا توسط هلدینگ سیمان تأمین و شرکت‌های تابعه

نخستین دوره اعطای «نشان پیشتازان نوآوری در شستا» با...

بازخوانی استکبارستیزی در کتاب‌های درسی

بازتاب مفاهیم استکبارستیزی، استقلال‌خواهی و مقاومت در کتاب‌های درسی،...

قطعات یدکی کاشت حلزون شنوایی بیمه‌ شد / کاهش سهم خانواده‌ها در پرداخت این هزینه‌ها

نوسانات ارزی و افزایش قیمت قطعات وارداتی کاشت حلزون،...

اصلاح دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری فرآورده‌های نفتی به نفع سرمایه‌گذاران

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار...

تاوان انتخاب امباپه به جای یامال؛ خبرنگار اسپانیایی تهدید به مرگ شد!

خوسه فلیکس دیاس، سردبیر روزنامه اسپانیایی «آاس»، فاش کرد...

از طلا تا مس؛ چشم‌انداز بازار جهانی فلزات تا پایان ۲۰۲۶

به گفته یک تحلیلگر بازار بین‌المللی فلزات کاهش تولید...

دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران در ارزیابی منافذ سنگ‌های کربناته

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران،...

شناسایی متخصصان اثرگذار در خارج کشور؛ جهش علمی پرشتاب بودجه می‌خواهد

به گزارش خبرنگار مهر، نشست مجازی خدایگان قائم‌مقام بنیاد...

تبلیغات متنی