شنبه 9 آبان 1405

آیا الکل‌های موجود در داروها قابل مصرف خوراکی هستند

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو درباره پیامدهای خطرناک مصرف الکل‌های طبی به صورت خوراکی که به دلیل اضافه کردن مواد تلخ‌کننده به وجود می‌آید، هشدار داد.

مهدی انصاری تصریح کرد: اتانول به ویژه در حوزه داروسازی و پزشکی به عنوان یک ضدعفونی‌کننده و یا به عنوان یک حلال کمکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در برخی از محصولات دارویی به منظور تسهیل قابلیت حل شدن در آب به کار گرفته می‌شود.

وی با بیان این مطلب افزود: به‌طور کلی الکل‌های طبی به عنوان ضدعفونی‌کننده در داروخانه‌ها قابل دسترسی هستند؛ اما می‌تواند از سوی برخی افراد مورد سوءاستفاده قرار گیرد و به عنوان یک نوشیدنی توجیهاتی بی‌اساس همچون فواید آن برای بیماری‌های قلبی عروقی مطرح شود.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو افزود: هیچ گونه شواهد علمی برای حمایت از مزایای الکل در بهبود سلامت بیماران موجود نیست و حتی مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف الکل در مقادیر کم می‌تواند آسیب‌زا باشد. به‌علاوه، برخی تحقیقات حاکی از این است که مصرف الکل می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را در افراد افزایش دهد.

وی همچنین به مسائلی که در خصوص مصرف الکل در کشور مطرح است اشاره کرد و مطرح کرد که احتمال ورود الکل‌های تقلبی به بازار وجود دارد. وی گفت: به همین دلیل، تولیدکنندگان الکل‌های طبی ملزم به اضافه کردن مواد تلخ‌کننده به تولیدات خود هستند تا در صورت مصرف خوراکی، عوارضی مانند آسیب به کبد و کلیه برای مصرف‌کنندگان ایجاد نشود.

عوارض مسمومیت با متانول حتی از طریق مصرف موضعی

انصاری در ادامه بیان کرد: در فرآیند تولید، محصول نهایی ممکن است حاوی برخی ترکیبات الکلی مانند متانول باشد؛ لازم است به یاد داشته باشیم که متانول حتی به‌صورت موضعی و هم به‌صورت خوراکی بسیار خطرناک است و می‌تواند عوارض شدید سمی به همراه داشته باشد. بارها شاهد بودیم افرادی که الکل‌های حاوی متانول را مصرف می‌کنند، دچار التهاب شدید عصب چشمی شده و بینایی خود را از دست داده‌اند. بنابراین در فرآیند جلوگیری از نوشیدنی کردن الکل، از متانول استفاده نمی‌شود.

وی همچنین بر این نکته تأکید کرد که متانول می‌تواند از طریق موضعی نیز موجب مسمومیت گردد و ما نمی‌توانیم از این ماده به عنوان ضدعفونی‌کننده برای سطوح زنده بهره‌برداری کنیم. همچنین از نظر هزینه، متانول به وضوح گران‌تر از اتانول است و به همین دلیل نیز هیچ توجیه اقتصادی برای استفاده از متانول در فرایند جلوگیری از نوشیدنی شدن وجود ندارد.

کلیه الکل‌های طبی غیر قابل شرب هستند

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو همچنین پیش‌تر به غیر قابل شرب بودن الکل‌های طبی در واحدهای تولیدی اشاره کرده و تاکید کرد که مصرف سرخود این نوع الکل‌ها ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد.

انصاری در مورد دستورالعمل‌های ابلاغی سازمان غذا و دارو به واحدهای تولیدی توضیح داد: تمامی الکل‌هایی که در صنایع مربوط به سلامت به کار می‌روند، قبل از مصرف نهایی تحت نظارت دقیق کارشناسان به فرایند غیرقابل شرب تبدیل می‌شوند.

او بیان کرد: از ابتدای سال ۱۳۸۳ تمامی تولیدکنندگان الکل موظف به استفاده از مواد تقلیب‌کننده الکل بوده‌اند و اکنون تمامی الکل‌هایی که در داروخانه‌ها، مؤسسات پزشکی و واحدهای تولیدی آرایشی و بهداشتی موجود است، به‌طور خاص تقلیب شده و مصرف این نوع الکل‌ها در زمینه خوراکی عوارض جانبی را به همراه خواهد داشت.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو در نهایت اعلام کرد: در بازرسی‌های انجام شده از سوی کارشناسان غذا و دارو، بر فرایند انجام کار نظارت وضعیت دقیقی انجام شده و مستندات مرتبط با مواد تقلیب‌کننده و سایر مسائل مورد بررسی قرار می‌گیرد.

الکل تقلیب شده، در واقع اتیل الکلی است که به آن ماده شیمیایی مجاز اضافه می‌شود و این امر موجب می‌شود تا خلوص آن کاهش یابد و به حالت غیر قابل شرب درآید.

آخرین اخبار

نشست مهم امنیتی به ریاست نخست وزیر عراق

به گزارش خبرآنلاین، یک نشست امنیتی امروز شنبه به...

منچسترسیتی ۰ – برایتون ۱/ مرغ‌های دریایی، گربه سیاه شدند!

تیم منچسترسیتی امروز از هفته نهم لیگ برتر انگلیس...

قیمت بیت‌کوین به ۷۷ هزار دلار سقوط کرد؛ احتمال افت تا ۶۵ هزار دلار

به گزارش خبرآنلاین،بزرگ‌ترین رمزارز بازار، معاملات روز جمعه را...

آیا کمبود آهن را می‌توان فقط با نگاه کردن به صورت تشخیص داد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : این...

ثبت رکورد جدید سیمان فارس نو با کاهش کلینکر فاکتور به ۸۱٫۴۵ درصد

شرکت سیمان فارس نو در ادامه اقدامات تخصصی برای...

هواشناسی: رگبار باران در تهران از عصر دوشنبه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

آیا اینترنت در ایران ارزان است؟

درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت بارها...

تراکتور با پرواز غیرمستقیم راهی عمان می‌شود

به گزارش تابناک؛ دیدار تیم‌های تراکتور ایران و نفتچی...

سفر الزیدی به دمشق؛ نزدیکی راهبردی یا ضرورت امنیتی؟

کارشناس مسائل عراق با اشاره به سفر اخیر نخست‌وزیر...

چک‌های وصول‌نشده و انتقالی مبنای مالیات شدند/ امکان اعتراض وجود دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برزگری، معاون تحول هوشمندسازی سازمان...

عضو کمیسیون اجتماعی: ترمیم قدرت خرید بازنشستگان و حقوق‌بگیران ضرورت دارد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره معیشت بازنشستگان و حقوق‌بگیران...

سوء استفاده کلاهبرداران سایبری از اعتبار خریدهای قسطی شهروندان

معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا با اشاره به افزایش...

اولین مرکز داده فضایی گوگل فعال شد؛ هوش مصنوعی از مدار زمین شعر سرود

گوگل با فعال‌سازی نمونه اولیه مرکز داده فضایی خود،...

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

چرا در اوج تمرکز، زمان کند می‌گذرد؟ پاسخ علمی مغز به ورزشکاران و نوازندگان

پژوهشی تازه نشان می‌دهد آمادگی مغز برای انجام حرکت...

جلسه صبحگاهی برای جابجایی متدین با تاجرنیا

اگرچه چند روزی است که مصطفی متدین حکم مدیرعاملی...

سپاه: چهارمین نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین روابط عمومی نیروی دریایی سپاه...

مدیرعامل شرکت ملی گاز: مصرف گاز در ۵ روز ۳۰ درصد بالا رفت!

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته سعید توکلی، مدیرعامل...

حمایت جمهوری آذربایجان از امارات در سازمان ملل به جای ترکیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرغم اقدامات آنکارا و رئیس...

علیرضا دبیر: حضرت عباسی جفتش طلا بود!

به گزارش تابناک، رقابت‌های امروز کشتی آزاد قهرمانی جهان...

تبلیغات متنی