وزارت ارتباطات قادر به اجرای مستقیم اقداماتی برای رفع فیلتر نیست

محمدحسن آصفری، نماینده پیشین مجلس در مورد پیشنهاد رفع فیلترینگ اظهار داشت: کلیت مسئله فیلترینگ در حقیقت مؤثر نیست و نمی‌توان فضای مجازی را تنها با این روش مدیریت و کنترل کرد؛ این کار تنها زمانی قابلیت اجرایی پیدا می‌کند که پلتفرم‌های داخلی کارآمدی در اختیار داشته باشیم و فضای مجازی به صورت بومی و متعلق به خودمان شکل گرفته باشد.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی که دستیابی به تلگرام و … ممکن نیست، فیلترینگ تنها به افزایش فروش VPN‌ها منجر می‌شود و موجب می‌شود که برخی افراد بدون پرداخت مالیات، پول بیهوده‌ای به جیب بزنند.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: نباید فضای مجازی کاملاً آزاد باشد و نیاز به مدیریت دارد، بنابراین باید الزاماتی برای رعایت قوانین کشورمان برای پلتفرم‌های خارجی وضع کنیم و در چارچوب مشخصی به فعالیت بپردازند. در غیر این صورت، فیلترینگ تنها به نفع یک قشر خاص تبدیل می‌شود و به نوعی کسب و کار ایجاد می‌کند.

وی همچنین اظهار داشت: باید به تولید محتوا بپردازیم، شبکه‌های داخلی را تقویت کنیم و پهنای باند را افزایش دهیم تا دسترسی مردم به نیازهایشان از فضای مجازی تسهیل گردد.

آصفری خاطرنشان کرد: هنگامی که مردم بتوانند به راحتی و با هزینه مناسب از فضای مجازی استفاده کنند، نیازی به مراجعه به پلتفرم‌های خارجی احساس نمی‌شود.

وی ادامه داد: برخی از اپلیکیشن‌های محدود شده، می‌توانند بستری برای تحقیقات علمی در دانشگاه‌هایمان فراهم کنند و نمی‌توان آن‌ها را محدود کرد. به جای فیلتر کردن، بهتر است به سمت بومی‌سازی فضای مجازی برویم و پلتفرم‌های خارجی را منتفع از قیمت‌های بالا قرار دهیم.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه گفتگو با سیتنا، بیان کرد: شورای عالی فضای مجازی باید اقدام‌هایی در راستای تولید محتوا، تقویت شبکه‌های داخلی و افزایش پهنای باند انجام دهد تا تمایل مردم به استفاده از پلتفرم‌های داخلی افزایش یابد.

آصفری تاکید کرد: به همان اندازه که فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی توسط شورای عالی فضای مجازی اجرا شده، فرایند رفع فیلترینگ نیز باید از مجرای همین شورا پیگیری شود و وزارت ارتباطات به تنهایی نمی‌تواند به این مسئله رسیدگی کند.

وی خاطرنشان کرد: شورای عالی فضای مجازی بایستی با افرادی که به اسم فیلترینگ کسب و کار می‌کنند و درآمد سالانه آن‌ها از چند صد میلیارد تومان بالاتر می‌رود، مقابله نماید و اگر فیلترینگی اعمال شده، باید مشخص شود که فروشندگان VPN چه افرادی هستند؛ به گونه‌ای که درآمد فروشندگان فیلترشکن نیز باید به مانند درآمد کارگران در درگاه ملی ثبت گردد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا