سقوط خیره‌کننده یک شهاب‌سنگ آسمان شب سیبری را روشن کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورو نیوز: یک شهاب‌سنگ کوچک هنگام ورود به جو زمین منفجر شد و آسمان شب را در جمهوری یاقوتستان سیبری در روسیه روشن کرد.

ساکنان شهر اولکمینسک ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند که شیء‌ای شبیه به یک دنباله‌دار را نشان می‌دهد که آسمان شب را روشن کرده است.

مقامات جمهوری یاقوتستان در پی نزدیک شدن این شهاب‌سنگ در حالت آماده‌باش قرار گرفتند. پس از سقوط شهاب‌سنگ آن‌ها تأیید کردند که هیچ خسارتی گزارش نشده است.

بنابر بیانیه سازمان شرایط اضطراری یاقوتستان، «ساکنان مناطق اولکمینسک و لنسک هنگام شب توانستند دنباله‌ای را شبیه به یک ستاره دنباله‌دار مشاهده کنند.»

آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که قطر این شهاب‌سنگ حدود ۷۰ سانتی‌متر تخمین زده شده و حدود ۱۲ ساعت پیش از ورودش به جو زمین کشف شده بود.

این آژانس اضافه کرد: «به لطف مشاهدات ستاره‌شناسان سراسر جهان، سیستم هشدار ما توانست این برخورد را با دقت ۱۰ ثانیه پیش‌بینی کند.»

این دوازدهمین باری است که دانشمندان یک سنگ فضایی را پیش از برخورد آن با دقت گزارش می‌دهند. همچنین این چهارمین مرتبه‌ای است که یک سنگ فضایی در سال جاری میلادی به زمین برخورد می‌کند.

شهاب‌سنگ‌ها تکه‌های سنگ فضایی هستند که اندازه‌های مختلفی دارند و بقایای تشکیل منظومه شمسی در حدود ۴.۶ میلیارد سال پیش محسوب می‌شوند.

این سنگ‌های فضایی معمولاً در کمربند اصلی سیارک‌ها بین مریخ و مشتری به دور خورشید می‌چرخند و هر از چند گاه یکی از آن‌ها به سمت زمین رها می‌شود.

برخورد شهاب‌سنگ‌های بزرگ با زمین نادر است، با این حال برخورد شهاب‌سنگ‌های کوچک و متوسط بسیار رایج‌تر هستند.

آژانس فضایی اروپا هشدار داده است که صرف‌نظر از اندازه، این سنگ‌های فضایی می‌توانند خسارات جدی ایجاد کنند.

شهاب‌سنگ‌ها، سیارک‌ها و دیگر اجرام آسمانی که مدارشان آن‌ها را به زمین نزدیک می‌کند، به عنوان «اجرام نزدیک به زمین» (NEO) شناخته می‌شوند.

دفتر دفاع سیاره‌ای آژانس فضایی اروپا، که بخشی از برنامه ایمنی فضایی این آژانس است، این اجرام را رصد کرده و در صورت لزوم نسبت به خطرات احتمالی آن‌ها هشدار می‌دهد.

دانشمندان می‌گویند جرم آسمانی بزرگی که بیش از همه احتمال اصابت آن به زمین می‌رود سیارک «بنو» نام دارد که در صورت تصادم در ۱۵۹ سال دیگر، انفجاری برابر با ۲۴ بمب هسته‌ای ایجاد خواهد کرد.

با این حال بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ احتمال این اتفاق فقط یک در ۲۷۰۰ است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا