حفظ سرمایههای فضای مجازی کشور نیاز به همت ملی دارد
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: بحث سرمایه انسانی در فضای مجازی بسیار مهم است و مهاجرت در خیلی از بخش های نرم افزاری، سخت افزاری و امنیت شبکه متاسفانه اتفاق میافتد بنابراین نگهداری و حفظ این سرمایه های انسانی نیاز به همت ملی دارد.
به گزارش ایسنا، سید محمد امین آقامیری _دبیر شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی _صبح امروز یکشنبه (۲۵ آذر ۱۴۰۳) در جلسه با فعالان اقتصاد دیجیتال در استان فارس که با حضور استاندار فارس برگزار میشد گفت: کشورها با چارچوب و نظم اولیه و به شیوه سنتی در حال حکمرانی بودند که فضای مجازی شکل گرفت و زندگی مردم همزمان در این فضا در تمامی حوزهها همچون کسب و کار، تفریح، رسانه و … جریان یافت تا جایی که میزان زمان حضور در فضای مجازی امروز در دنیا کمتر از حضور در فضای فیزیکی نیست.
وی افزود: توجه به این بخش از زیست مردم برای همه کشورها اهمیت بسزایی دارد اما برخلاف فضای واقعی در حال حاضر شاهد فضای مجازی مطابق با فرهنگ و هویت تمامی کشورها نیستیم و در حال حاضر برخی کشورها مدلی بومی خودشان را در زیست فضای مجازی طراحی و اجرا کردهاند اما بسیاری از کشورها هنوز به این مرحله نرسیدهاند.
آقامیری با اشاره به این که قوانین فضای مجازی در سکوها نسبت به قوانین فضای فیزیکی بر زیست مردم تاثیرگذارتر است، تاکید کرد: حاکمیت، ایجاد فضای مناسب و سهل برای زیست مردم در فضای مجازی را جزو وظایف خود میداند و این رویکرد در تمامی بخش ها همچون زیرساخت، محتوا و امنیت فضای مجازی، کاربرد دارد و در حال حاضر این بخش ها ستون های زیست مردم در این فضا هستند و هر کدام تاثیر مستقیم در زندگی آنها دارند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه امروزه در کنار رسانه های اصلی، میکرورسانه ها شکل گرفتهاند که جنبه بومی دارند اما تاثیر بیشتری میگذارند، اظهار داشت: اکثر کشورها با سکوها در تعامل هستند و سکوها براساس میزان تعاملات خود با حکومت ها رفتارهای متفاوتی در هر کشور دارند، بنابراین در صورتی که بتوان قوانین را در تعامل با سکوها پیاده سازی کرد شاهد فضای مجازی امن تر و با هویت برای مردم خواهیم بود.
آقامیری درخصوص اهمیت نیروی انسانی در فضای مجازی تصریح کرد: بحث سرمایه انسانی در فضای مجازی بسیار مهم است و مهاجرت در خیلی از بخش های نرم افزاری، سخت افزاری و امنیت شبکه متاسفانه اتفاق می افتد بنابراین نگهداری این سرمایه های انسانی نیاز به همت ملی دارد که در صورت تحقق آن، فرصتی ایجاد خواهد شد تا در این مسیر توسعه یافته و حرکت سریعتری داشته باشیم.
وی افزود: بعضی از کشورها در فضای مجازی صددرصد متمرکز عمل کرده و کل این فضا را مدیریت کردند، بعضی کشورها ترکیبی عمل کردند و در ایران یک نهاد ملی برای هماهنگی در سطح کلان به دستور مقام معظم رهبری تاسیس شد تا نقطه کانونی تصمیم گیری، برنامه ریزی و راهبری فضای مجازی باشد.
آقامیری با اشاره به اینکه مرکز ملی فضای مجازی قرارگاه این نقطه کانونی است، گفت: در کشور دستگاه های متعدد متولی تحقق مصوبات شورای عالی فضای مجازی با نظارت مرکز ملی فضای مجازی هستند که با توجه به نقش راهبری استاندار در استان ها، تصمیم بر آن شد تا شوراهای استانی برای تحقق مصوبات در سطح استان های کشور شکل بگیرند و دستگاه های متناظر استانی، در شورای استانی عضو شوند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: ما باید بتوانیم ظرفیت های خود را در فضای مجازی استان ها به تبلور برسانیم چرا که این شوراها در امتداد شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی هستند و همه دستگاه ها باید در این حوزه فعال باشند تا با هم افزایی شاهد توسعه همراه با حکمرانی در فضای مجازی باشیم.
انتهای پیام