خوزستان، قطب تولید گل و گیاه زینتی
ایسنا/خوزستان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: خوزستان به عنوان یکی از قطبهای اصلی گیاهان زینتی در کشور، در تولید گیاهان گلدار گلخانهای رتبه اول، در تولید گل مریم رتبه اول، در تولید گل رز، گلایل و نشاء رتبه دوم و در تولید گل نرگس رتبه سوم کشوری را دارد.
محمد حسنینسب در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کشت و تولید گل در استان، اظهار کرد: سطح زیرکشت انواع گیاهان زینتی در خوزستان، ۴۳۰ هکتار است. بازه وسیعی از گیاهان زینتی شامل گلهای شاخهبریده، گیاهان آپارتمانی، درخت و درختچه زینتی به صورت نشاء فصلی در استان خوزستان کشت میشود.
وی افزود: سالیانه ۳۳۰میلیون انواع نشاء، ۱۷۰میلیون انواع گلهای شاخه بریده و درخت و درختچه زینتی در استان تولید میشود.
حسنی نسب با اشاره به صادرات گلهای تولیدی استان، ادامه داد: عمده محصولات استان پس از تولید به سایر بازارهای ملی ارسال و بخشی نیز از طریق همان بازارها صادر میشود. مقصد گیاهان زینتی استان کشورهای حاشیه خلیج فارس و حوزه اوراسیا است.
چالشهای تولید گل و گیاه زینتی
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به چالشهای این بخش، عنوان کرد: بالا بودن هزینه احداث گلخانه، بالا بودن هزینه تامین نهاده به ویژه نهادههای وارداتی و محدودیت شدید پرداخت تسهیلات ساخت گلخانه و سرمایه در گردش، مشکل اصلی بهرهبرداران فعال در این حوزه است.
وی در پاسخ به اینکه آیا امکان توسعه در این بخش وجود دارد، بیان کرد: با توجه به ظرفیت اقلیمی منحصر به فرد استان خوزستان، حرفهای بودن بهرهبرداران و آشنایی با اصول و فنون این رسته، ژرم پلاسم غنی استان در انواع گیاهان زینتی و وجود تقاضا برای محصولات تولیدی استان، شرایط مطلوبی برای توسعه در استان فراهم است.
رتبه اول تا سوم کشوری در تولید انواع گل
حسنینسب تاکید کرد: خوزستان به عنوان یکی از قطبهای اصلی گیاهان زینتی در کشور، در تولید گیاهان گلدار گلخانهای رتبه اول، در تولید گل مریم رتبه اول، در تولید گل رز، گلایل و نشاء رتبه دوم و در تولید گل نرگس رتبه سوم کشوری را دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به ظرفیت موجود گفت: سطح کشت گیاهان زینتی ۳۱۰ هکتار فضای باز و ۱۲۰ هکتار گلخانهای است.
ارائه مشوق برای حضور کشاورزان و سرمایهگذاران
وی با اشاره به مشوقهای موجود در برای حضور سرمایهگذاران در این بخش، عنوان کرد: برگزاری دورههای آموزشی ترویجی، ارائه مشاورههای تخصصی و فنی، تامین نهادههای استاندارد برای اجرای پایلوتهای الگویی و آموزشی، از جمله خدماتی است که به بهرهبرداران متقاضی ارائه میشود. همچنین در صورت ابلاغ تسهیلات بانکی دستگاههای اجرایی، به متقاضیان تسهیلات بانکی پرداخت خواهد شد.
حسنی نسب افزود: هر ساله جشنواره ملی نرگس بهبهان در محل نرگسزارهای بهبهان با هدف معرفی ظرفیت تولید و عرضه گل نرگس بهبهان و تقویت حلقههای این زنجیره تولیدی برگزار میشود. همچنین بطور همزمان، آئین اهداء ۸ هزار شاخه گل نرگس به آستان مقدس امام هشتم (ع) با همت نرگسکاران شهرستان بهبهان انجام میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: عمده گلهای تولیدی خوزستان به بازارهای مرکزی گل و گیاه کشور نظیر بازار گل امام رضا در تهران حمل و سپس در استانهای سراسر کشور توزیع میشود.
انتهای پیام