محصولات «های‌تک» دانش‌بنیان‌ها قابل رقابت با نمونه‌های معتبر بین‌المللی است

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در افتتاحیه رویداد پتروفن با بیان این‌که در حال حاضر بالغ بر ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور در حال فعالیت می‌کنند، گفت: محصولات «های‌تک» شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی قابل رقابت با نمونه‌های معتبر بین‌المللی است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان امروز، دوم دی ماه در افتتاحیه رویداد پتروفن که با هدف تعمیق نوآوری و فناوری در صنعت پتروشیمی در مرکز همایش‌های کوشک وزارت نفت برگزار شد، در سخنانی ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر و قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد، گفت: فرهنگ نوآوری و فناوری در حدود ۱۰ سال پیش در کشور و حتی در میان مدیران دولتی و سیاستگذاران خیلی شناخته شده نبود، اما امروز خوشبختانه معاونت‌های مهندسی و پتروشیمی وزارت نفت به اهمیت شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه زیست‌بوم نوآوری کشور واقف هستند و با این شرکت‌ها همکاری‌های بسیاری دارند. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اعلام اینکه قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان که در سال ۱۳۸۹ در مجلس به تصویب رسید، دو بخش دارد، خاطرنشان کرد: بخش اول این قانون به اوایل دهه ۹۰ و اجرای آن اختصاص دارد که رویکرد آن عرضه فناوری و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بود. در مجلس وقت هم تلاش‌های بسیار خوبی در جهت تصویب این قانون و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شد. معاونت علمی و فناوری نیز تلاش کرد که فرهنگ دانش‌بنیانی در کشور توسعه پیدا کند و امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که باورمندی و اعتماد بسیار بالایی به شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش آنان در توسعه فناوری و اقتصاد کشور ایجاد شده است.

به گفته وی، در حال حاضر بالغ بر ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور در حال فعالیت هستند که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد این شرکت‌ها محصولاتی با فناوری پیشرفته (Hi-Tec) که قابل رقابت با دیگر محصولات معتبر بین‌المللی است تولید می‌کنند؛ اتفاقی که بسیار ارزشمند است.

خیاطیان افزود: در بخش دوم این قانون که با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱ در مجلس همراه بود، سعی شد خلأهای قانون سال ۱۳۸۹ پوشش داده شود. در اوایل دهه ۹۰ هنوز اقتصاد دانش‌بنیان در کشور توسعه پیدا نکرده بود و طبق آمارهای اعلام شده سهم اقتصاد دانش‌‎بنیان از GDP کشور نیز زیر یک درصد بود؛ اما با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱ مشوق‌هایی برای شرکت‌های بزرگ ایجاد شد که در طرح‌های شرکت‌های دانش‎‌بنیان سرمایه‌گذاری داشته باشند و به تأسی از آن اعتبار مالیاتی دریافت کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه در همه جای دنیا، قانونگذار برای حوزه‌های خطرپذیر و پرریسک مشوق‌هایی را برای سرمایه‌گذاری وضع می‌کند، تصریح کرد: طبق قانون جهش تولید دانش بنیان مشوقی به نام اعتبار مالیاتی ایجاد شد که شرکت‌های دانش‎‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ قرار گیرند. طبق این قانون که به درستی قانون توسعه یافته‌ای است، شرکت‌های بزرگی که در حوزه فناوری و دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند، مشمول اعتبار مالیاتی می‌شوند. 

وی با تشریح ظرفیت اعتبار مالیاتی، یادآور شد: طبق قانون جهش تولید دانش‌بنیان، اگر شرکت‌های بزرگ به صورت مستقیم در شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند تا ۳۰ درصد سرمایه‌گذاری‌شان به عنوان اعتبار مالیاتی پذیرفته می‌شود، اما اگر به صورت غیر مستقیم و از طریق یک صندوق پژوهش و فناوری در طرح‌های دانش‌بنیان مشارکت و سرمایه‌گذاری داشته باشند، تا ۱۰۰ درصد می‌توانند از اعتبار مالیاتی استفاده کنند.

خیاطیان با بیان اینکه آیین‌نامه قانون جهش تولید دانش‌بنیان در دولت چهاردهم به تصویب رسیده و در برنامه هفتم توسعه نیز لحاظ شده است، گفت: اعتبار مالیاتی درنظر گرفته شده در این قانون، ظرفیتی در جهت تشویق شرکت‌های بزرگ برای سرمایه‌گذاری در زنجیره ارزش خود در حوزه فناوری و دانش‌بنیان است.

به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: قانون جهش تولید دانش‌بنیان مهمترین مشوق برای متنوع‌سازی کسب و کارها در حوزه فناوری و نوآورانه و رونق زیست بوم نوآوری کشور است. صندوق نوآوری این آمادگی را دارد که در کنار شما به عنوان همکار بایستد و با اعطای حمایت‌ها، بتوانیم بیشترین بهره را از حوزه فناوری کسب کنیم. با سرمایه‌گذاری صنایع مهمی مانند پتروشیمی در حوزه فناوری و قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنایع می‌توان برای کشور ارزبری به ارمغان آورد و مانع از خروج نخبگان از کشور شد.

۱۴۰۰، دهه توسعه صنعت VC با حضور شرکت‌های بزرگ است

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در پایان سخنان خود، دهه ۱۴۰۰ را دهه توسعه صنعت وی سی (VC) با حضور شرکت‌های بزرگ توصیف کرد و گفت: امروز حاشیه سود شرکت‌هایی که به صورت سنتی فعالیت می‌کنند، نه‌تنها در ایران، بلکه در تمامی کشورهای دنیا کاهش یافته است. این امر باعث توجه بیشتر شرکت‌های بزرگ به حوزه فناوری شده است. برای مثال شرکت‌ آرامکو در سال جاری اعلام کرد که ۴ میلیارد دلار به سرمایه CVC خود افزوده و آن را به ۷ میلیارد دلار افزایش داده و آن را در حوزه هوش مصنوعی و انرژی‌های پاک سرمایه‌گذاری خواهد کرد. 

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا