گفت‌وگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا + فیلم

به گزارش شامگاه پنجشنبه ایرنا، توسعه و همکاری‌های اقتصادی، تجاری و صنعتی بین دو کشور و نیز در قالب اتحادیه اوراسیا از موضوعات مطرح در این گپ و گفت بود.

وزیر صمت در گفت و گویی در پایان این اجلاس که در سن‌پترزبورگ برگزار شد، گفت: در این دیدار، از همکاری کشور روسیه در تصویب عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا قدردانی کردیم.
سید محمد اتابک افزود: آقای پوتین نیز در این دیدار بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های فراهم شده در راستای توسعه مبادلات تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران و افزایش فعالیت‌ها در این عرصه تأکید کرد.

دیدار با نخست‌وزیر روسیه
وزیر صنعت ، معدن و تجارت که با همراهی کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران و محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان در این اجلاس شرکت کرده بود، همچنین با الکسی اورچوک معاون نخست وزیر روسیه دیدار و درباره ترسیم نقشه راه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی بین ایران و روسیه رایزنی کرد.
به گفته اتابک، طرفین در این دیدار درباره تسهیل فرایندها و حل مشکلات در پایانه‌های مرزی تبادل نظر کردند.

سایر دیدارها
اتابک همچنین به صورت جداگانه با معاون نخست وزیر ارمنستان، وزیر توسعه تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا و یوری اوشاکوف دستیار سیاست خارجی رئیس جمهور روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

باگیت جان ساگینتایف رئیس هیات اجرایی کمیسیون اقتصادی اوراسیا نیز روز پنجشنبه در دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در حاشیه اجلاس سران این اتحادیه در سن‌پترزبورگ از رشد ۱۲.۸ درصدی مبادلات تجاری پنج کشور عضو این پیمان با جمهوری اسلامی ایران در ۱۰ ماه نخست سال جاری (۲۰۲۴) میلادی ابراز خرسندی کرد.

گفت‌وگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا + فیلم

وزیر صمت همچنین در سخنانی در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، رویکرد جمهوری اسلامی ایران را توسعه مبادلات تجاری با همسایگان و دیگر کشورها و همچنین در چارچوب همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا عنوان کرد.

سند مربوط به عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا عصر پنجشنبه ششم دی‌ ماه ۱۴۰۳ به امضای سران پنج کشور عضو این اتحادیه رسید.
سازوکار عضویت ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به گونه‌ای تدوین شده است که تعهداتی را به کشور ناظر تحمیل نمی‌کند اما در عین حال، به کشور ناظر اجازه می‌دهد که در چارچوب‌های کاری این اتحادیه مشارکت و اطلاعاتی درباره فعالیت‌ها در اختیار داشته باشد.

یک بند دیگر مصوبات این نشست مربوط به توافقنامه تجارت آزاد با ایران بود.
پارسال در چنین روزهایی در سن پترزبورگ، ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، توافقنامه تجارت آزاد امضا کرده بودند که به دنبال تصویب این توافقنامه در مجالس کشورهای عضو این اتحادیه و تصویب کلیات آن در مجلس شورای اسلامی، سران اتحادیه اوراسیا در نشست روز پنجشنبه خود موافقت خود را با اجرای این توافقنامه اعلام کردند.
دو ماه پس از طی مراحل قانونی تصویب این توافقنامه در مجلس شورای اسلامی، این قرارداد عملیاتی می‌شود و حدود ۸۷ درصد صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بدون تعرفه گمرکی انجام خواهد شد و متقابلا نیز صادرات این کشورها به کشورمان از این مزیت برخوردار خواهد شد.
این توافقنامه پارسال بین طرفین امضا شده و اجرایی شدن آن منوط به تصویب در همه مجالس کشورهای طرف قرارداد بود. مجالس پنج کشور عضو اتحادیه ، پیش تر این توافقنامه را تصویب کرده اند.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک اتحادیه اقتصادی میان‌دولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر این اتحادیه ازبکستان، مولداوی و کوبا هستند.
سنگ بنای این اتحادیه حدود ۱۰ سال قبل یعنی در ۲۰۱۴ نهاده شد.

گفت‌وگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا + فیلم

وزیر صنعت، معدن و تجارت شامگاه چهارشنبه با هدف شرکت در اجلاس شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا وارد سن‌پترزیورگ روسیه شد و مورد استقبال استاندار و شهردار سن‌پترزبورگ، سفیر کشورمان در روسیه و برخی مقامات اتحادیه اوراسیا قرار گرفت.
اتابک در سخنانی در بدو ورود به سن‌پترزبورگ با بیان اینکه بهبود شرایط اقتصاد داخلی و توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی با همسایگان در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد، گفت: رفت‌وآمدها و تقویت مناسبات تجاری با کشورهای همسایه و دیگر کشورها بیانگر آن است که برنامه دشمن برای محصور و منزوی کردن ایران شکست خورده است.
وی اظهار داشت: به دنبال حضور معاون اول رئیس‌جمهور در نشست قبلی مجمع اقتصادی اوراسیا (که در ارمنستان برگزار شد) و تلاش‌های دولت قبل، در آن نشست، عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اوراسیا به تصویب رسید و سپس، سران کشورهای عضو این اتحادیه نیز این موضوع را تصویب کردند.

پیش از این، دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ۱۲ آذرماه ۱۴۰۳ در دومین گفت و گوی تلویزیونی خود با مردم گفت: قرار است در اجلاس اوراسیا، ایران را به عنوان عضو ناظر اعلام کنند که بتوانیم با کشورهای عضو این اتحادیه، تعاملات با تعرفه‌های پایین یا صفر داشته باشیم. این وضعیت یک بازاری را برای ما ایجاد می‌کند که تولیدکنندگان و تجار ما در این بازارها با تعرفه‌های پایین بتوانند حضور پیدا کنند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا