حماس: استواری ملت و مقاومت فلسطین اشغالگران را تسلیم کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «محمد نزال» از اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس فلسطین طی سخنانی درباره مراحل اجرایی توافق آتش بس اعلام کرد که این توافق، شامل خروج تدریجی ارتش اسرائیل از نوار غزه است.

غزه باید توسط یک کمیته ملی اداره شود

محمد نزال در گفتگو با خبرگزاری آناتولی اظهار داشت که حماس ایده تشکیل یک اداره ملی برای نوار غزه را داده و اعضای این اداره از شخصیت‌های مستقل و دارای صلاحیت تشکیل می‌شود که قادر به مدیریت نوار غزه در زمینه‌های خدماتی بهداشتی و مدنی باشد. این همان چیزی است که در سند کمیته پشتیبانی اجتماعی که در قاهره بر سر آن توافق شد و جنبش حماس هم با آن موافق بود، آمده است؛ سندی که جنبش فتح آن را رد کرد.

وی افزود: گروه‌های مقاومت فلسطین اتفاق نظر دارند که سند کمیته پشتیبانی اجتماعی، مرجع اداره غزه باشد.

به گزارش تسنیم، در اوایل دسامبر 2024 در مذاکرات میان جنبش حماس و فتح در قاهره، پیشنهادی برای تشکیل کمیته پشتیبانی اجتماعی جهت اداره امور غزه مطرح شد. بر این اساس قرار بود کمیته مذکور، امور نوار غزه را در زمینه‌های مختلف از جمله بهداشت، آموزش، اقتصاد، کشاورزی و امداد مدیریت کند. همچنین قرار بود این کمیته با هدف متحد کردن تلاش‌های گروه‌های فلسطینی و رسیدگی به اثرات جنگ اخیر و نظارت بر روند بازسازی زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین کار کند. اما جنبش فتح با این پیشنهاد مخالفت کرد.

نیروهای اشغالگر صهیونیستی به تدریج از غزه خارج می‌شوند

این مسئول حماس درباره روند توافق آتش بس در نوار غزه و تبادل اسرا نیز اظهار داشت: این توافق شامل خروج نیروهای اشغالگر صهیونیستی از نوار غزه به طور کامل می‌شود و البته این اتفاق به یکباره رخ نخواهد داد؛ بلکه تدریجی است و رژیم اشغالگر در نهایت کاملاً از غزه خارج خواهد شد. مدیریت گذرگاه رفح هم مسئله‌ای است که بحث‌ها بر سر آن ادامه دارد و توافق شده که این گذرگاه باز شود؛ اما ساز و کار بازگشایی آن از طریق تفاهمات با مصر و طرف‌های مربوطه انجام می‌شود.

محمد نزال درباره اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر مبنی بر ماندن ارتش رژیم صهیونیستی در محور فیلادلفیا میان نوار غزه و مصر گفت: نتانیاهو بعد از اینکه متوجه شد در این جنگ شکست خورده است، سعی دارد این شکست خود را پشت برخی اصطلاحات پنهان کند. نتانیاهو با توسل به این گونه اظهارات سعی دارد بر ناکامی نظامی و اطلاعاتی نیروهای خودش سرپوش بگذارد.

وی خاطرنشان کرد: ما تمایلی به ورود به مناقشات نداریم اما تاکید می‌کنیم که رژیم اشغالگر در محور فیلادلفیا یا هر مکان دیگر در غزه باقی نخواهد ماند و بعد از اجرای توافق، وضعیت را ارزیابی خواهیم کرد. نظارت بر محور فیلادلفیا طبق توافقات صورت گرفته، ماموریت ارتش مصر است و این موضوع تنها به حماس مربوط نمی‌شود؛ بلکه به موضع مصر نیز ارتباط دارد.

استواری ملت و مقاومت فلسطین، صهیونیست‌ها را وادار به عقب‌نشینی کرد

این مسئول حماس گفت: رژیم اشغالگر در طول جنگ نتوانست به هیچ یک از اهداف خود از جمله نابودی حماس و آزادی اسرای اسرائیلی از غزه با فشار نظامی برسد. مذاکراتی که برای آتش بس و تبادل اسرا انجام شد، بسیار سخت و طاقت فرسا بود و رژیم اشغالگر می‌خواست آنچه را که در میدان جنگ به دست نیاورده در مذاکرات کسب کند، اما در نهایت شکست خورد. بنابراین اسرای صهیونیستی که رژیم اشغالگر گفته بود با زور نظامی آزاد می‌شوند، از طریق یک فرایند تبادل اسرا تحت نظارت مصر و قطر آزاد خواهند شد.

محمد نزال درباره بازسازی نوار غزه و ساز و کار آن اعلام کرد: زمانی که کمک کنندگان بین‌المللی کار خود را آغاز کنند، روند بازسازی غزه انجام خواهد شد و قرار است یک صندوق بین‌المللی برای بازسازی غزه ایجاد شود که کشورهای کمک کننده در آن مشارکت خواهند داشت. بعد از تشکیل این صندوق، کار بازسازی غزه بلافاصله آغاز خواهد شد.

این رهبر حماس درباره نقش دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا در آتش بس غزه اظهار داشت: ترامپ در فشار بر رژیم صهیونیستی نقش داشت؛ اما آنچه که اسرائیل را وادار به عقب نشینی کرد، استواری مردم فلسطین و شکست این رژیم در رسیدن به اهدافش بود.

وی با اشاره به اینکه احتمال دارد رژیم صهیونیستی طبق معمول به نقض توافق آتش بس ادامه دهد، درباره تاخیر حماس در تحویل اسامی اسرای رژیم صهیونیستی در روز اول اجرای آتش بس، گفت که اسرای اسرائیلی در مناطق مختلف داخل غزه هستند و ارتباط با آنها به دلیل شرایط میدانی و تدابیر امنیتی دشوار است.

این عضو دفتر سیاسی جنبش حماس درباره سختی‌ها و چالش‌های توافق آتش بس در مرحله آینده اظهار داشت که با توجه به فریبکاری‌های شخص دروغگویی مانند نتانیاهو پیش‌بینی می‌شود که مشکلات و چالش‌هایی در این توافق وجود داشته باشد؛ اما ما به اعمال فشار سیاسی و ارتباط با طرف‌های بین‌المللی برای اطمینان از اجرای توافق آتش بس ادامه خواهیم داد.

وی در پایان تاکید کرد: فکر نمی‌کنیم که جنگ به زودی از سر گرفته شود و البته مقاومت آماده پاسخگویی به هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی است. ما در پایان از ملت‌های عربی و اسلامی می‌خواهیم که در کنار ملت فلسطین بایستند.

انتهای پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا