نکات کلیدی رویداد ایران کریدور ۲۰۲۵ کدامند؟

در هفته‌ای که سپری شد، رویداد ایران کریدور ۲۰۲۵ در دبی و با میزبانی شرکت ارتباطات زیرساخت برگزار گردید. هدف این اجلاس معرفی زیرساخت‌های ارتباطی کشورمان به عنوان مسیری ایمن و مطمئن برای ترانزیت داده‌ها بود. در حاشیه این رویداد، تفاهم‌نامه‌ای سه‌جانبه بین مدیران عامل شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت پیشگامان (از ایران) و عمانتل (شرکت مخابراتی عمان) به امضا رسید.

بر پایه گزارش ایسنا، هفته دوم حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبری از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص قطع خدمات سیم‌کارت‌های افراد متوفی آغاز شد. این سازمان اعلام کرده که پس از شناسایی این سیم‌کارت‌ها، اطلاع‌رسانی از طریق پیامکی با عنوان (مسک رگولاتوری CRA) به مالکین سیم‌کارت ارسال خواهد شد و زمان‌بندی جهت تعیین تکلیف مالکیت خط مشخص می‌شود. وراث قانونی می‌توانند پس از دریافت مدارک انحصار وراثت از مراجع قانونی، به دفاتر اپراتور مراجعه کرده و برای تغییر مالکیت سیم‌کارت اقدامات لازم را انجام دهند.

در صورتی که وراث برای تعیین تکلیف خط در زمان تعیین شده اقدام نکنند، سیم‌کارت شخص فوت شده دو هفته پس از دریافت پیامک، به صورت یک‌طرفه قطع می‌شود و ۱۷ روز بعد از آن، خدمات به‌طور کامل متوقف خواهد شد.

ایران در آستانه تبدیل به هاب ترانزیت داده

برگزاری مراسم ایران کریدور ۲۰۲۵، میزبانی از شرکت‌های مختلف و معرفی زیرساخت‌های ارتباطی به عنوان مسیری مطمئن برای ترانزیت داده‌ها از جمله اخبار مهم هفته گذشته به شمار می‌آید. این رویداد با حضور حدود ۱۴۰ شرکت برگزار شد.

سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این کنفرانس به عنوان سخنران اصلی اشاره کرد که هوش مصنوعی فرصت‌های بی‌شماری برای تحولات در صنایع مختلف، اصلاح حاکمیت و بهبود کیفیت زندگی میلیاردها نفر در سراسر دنیا فراهم می‌کند. این فناوری تأثیر بسزایی بر نحوه مقابله با چالش‌ها و بهره‌مندی از فرصت‌های موجود دارد، از کشاورزی و بهداشت گرفته تا انرژی، حمل‌ونقل و امنیت سایبری.

در حاشیه این رویداد، تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان مدیران عامل شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت پیشگامان (از ایران) و عمانتل به امضا رسید. بر اساس این تفاهم‌نامه، ظرفیت ترانزیت داده به سمت عمان به مقدار ۴.۵ ترابیت بر ثانیه از مرزهای شمالی تا اروپا و همچنین مرزهای داخلی کشور ایران گسترش خواهد یافت. این اقدام باعث ایجاد یک شبکه ایمن و با سرعت بالا از مرزهای شمالی ایران (به سمت اروپا) به مسیرهای جنوبی (به سمت عمان و خلیج فارس) خواهد شد.

در هفته جاری، به مناسبت ایام دهه فجر، چند دستاورد در حوزه ارتباطات معرفی شد. به عنوان مثال، نیک محمد بلوچ زهی – مشاور وزیر ارتباطات و مجری طرح خدمات عمومی اجباری – اعلام کرد که از میان ۴۰ هزار آبادی با بیش از ۲۰ خانوار در کشور، ۱۰ هزار و ۵۰۰ آبادی با توجه به معیارهای کیفی مشخص، نیاز به ایجاد یا بهبود اتصال دارند؛ این امر نیازمند احداث سایت‌های جدید یا بهسازی سایت‌های فعلی است.

به گفته او، از آغاز دولت تا به امروز، ۸۲۸ آبادی به شبکه ملی اطلاعات وصل شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، این رقم به حدود ۱۰۰۰ روستا برسد. همچنین، به منظور تأمین پهنای باند سایت‌های فعال و در حال راه‌اندازی، ۷۵۳ کیلومتر فیبر نوری در سطح کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

علاوه بر این، اتحادیه پستی جهانی از ارتقاء ۱۴ پله‌ای پست ایران در توسعه پستی سال ۲۰۲۴ خبر داد. این پیشرفت چشمگیر باعث شده پست ایران بالاتر از برخی مجریان پستی منطقه از جمله هند، روسیه، قزاقستان و دیگر کشورهای عربی قرار گیرد. در گزارش پیشرفت‌های پستی، کشورهای سوئیس و آلمان با امتیاز ۱۰۸.۶، ژاپن با ۱۰۵.۹ و ایالات متحده با ۱۰۲ به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند. این موفقیت نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر و برنامه‌ریزی‌های دقیق در راستای بهبود کیفیت خدمات و افزایش رضایت مشتریان است.

افتتاح اولین گلخانه هوشمند در بستر اینترنت اشیاء

همچنین، نخستین گلخانه هوشمند به عنوان یک نمونه برجسته از اینترنت اشیاء، همزمان با چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و به مناسبت اعیاد شعبانیه، در استان البرز افتتاح گردید. این گلخانه با فناوری هیدروپونیک و اتصال LoRaWan بر روی پلتفرم بومی جامع اینترنت اشیاء شرکت مخابرات ایران و مپنا، به طور کامل به کمک سنسورهای اینترنت اشیاء هوشمند شده تا در دو حوزه تغذیه هیدروپونیک و پایش محیط فعالیت کند.

LoRaWAN به عنوان بستر مناسب برای برنامه‌هایی با نیاز به ارتباطات دوربرد، کم مصرف و با سرعت داده پایین، همچون اندازه‌گیری هوشمند، کشاورزی و شهرهای هوشمند به کار می‌رود. این تکنولوژی اجازه می‌دهد تا سیگنال‌ها حتی در سطوح کم کیفیت نیز منتشر و بازیابی شوند.

در نزدیک شدن به پایان هفته، سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی اطلاعاتی درباره موضوعات مهم این حوزه ارائه داد. بر اساس اظهارات حسین دلیریان، پیش‌نویس سند ترویج و ارتقای سواد فضای مجازی شامل فرهنگ کاربری و آگاهی‌دهی، به مرکز ملی فضای مجازی عرضه شده است. این سند به عنوان یکی از ۲۸ اقدام سند راهبردی فضای مجازی کشور به شمار می‌رود و مرجع تصویب آن کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای فضای مجازی است. این سند پس از بررسی و تأیید نهایی، به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ خواهد شد.

دلیریان همچنین به آخرین وضعیت سند راهبردی فضای مجازی پرداخت و گفت: از ۳۹ اقدام موجود در این سند، شش اقدام بر اساس تصمیمات قبلی شورای عالی فضای مجازی در حال اجرا است. مشخص شد که برخی از اسناد نیاز به تصویب در صحن شورای عالی فضای مجازی دارند، از جمله سند حکمرانی داده که باید به تصویب نهایی برسد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا