چهارشنبه 6 آبان 1405

ترامپ: در مورد غزه شتابزده نیستم

۲۳:۴۱ ۱۹ بهمن ۱۴۰۳

ترامپ در روز جمعه روز به وقت محلی، در نشست خبری با خبرنگاران در کاخ سفید تصریح کرد که برای اجرای طرح خود به منظور تصرف و بازسازی غزه هیچ عجله ای ندارد و نیازی به استقرار نیروهای نظامی آمریکایی احساس نمی شود.

رئیس جمهور آمریکا با دفاع از طرح جنجالی اش در ارتباط با غزه اظهار داشت: ما این منطقه را از دیدگاه تجاری که می تواند صلح را به ارمغان بیاورد، بررسی خواهیم کرد و به طور جدی بر این موضوع تمرکز خواهیم کرد.

به سوالی درباره گفت وگو با دیگر طرف ها در مورد طرحش برای تصرف غزه، ترامپ پاسخ منفی داد و باوجود واکنش های گسترده منفی جهانی به طرحش ادعا کرد: این طرح به خوبی مورد استقبال واقع شده است.

ترامپ اعلام کرد که آمریکا این طرح را به عنوان یک «معامله املاک و مستقلات» تعریف می کند و ادامه داد: ما به عنوان یک سرمایه گذار حضور خواهیم داشت.

رئیس جمهور ایالات متحده یادآور شد: ما در مورد وجود نظامی ها یا موارد مشابه دیگر صحبتی نخواهیم کرد، بلکه بر سرمایه گذاری تمرکز می کنیم و جهت دستیابی به صلح مسیری طولانی را در پیش داریم.

ترامپ با تأکید بر عدم نیاز به حضور نیروهای آمریکایی در غزه، اظهار داشت: اسرائیل این موضوع را تحت پوشش خواهد گرفت و امنیت منطقه را به عهده خواهد داشت.

اظهارات استثنایی و غیرمنتظره دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در تاریخ چهارم فوریه ۲۰۲۵ درباره غزه، مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصاحب، کنترل، توسعه و نگهداری کند و مالکیت طولانی مدت در آن داشته باشد، واکنش های بین المللی زیادی را به دنبال داشت.

مقامات آمریکایی خاطرنشان کرده اند که اظهارات ترامپ به شکل از پیش برنامه ریزی شده بوده و ایده های او نمایانگر دیدگاه هایی است که او به طور خصوصی به برخی کارکنان و اعضای خانواده اش ابراز کرده است.

ترامپ در نخستین کنفرانس مطبوعاتی رسمی خود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در کنار او حضور داشت، گفت: «آمریکا نوار غزه را تصرف خواهد کرد. ما مالک آن خواهیم بود و مسئولیت خنثی سازی تمامی بمب های خطرناک و سلاح های دیگر در این منطقه به عهده ما خواهد بود.»

به سوالی درخصوص اینکه چه کسی در غزه بازسازی شده زندگی خواهد کرد، ترامپ پاسخ داد: من بر این باورم که مردم جهان در آنجا اقامت خواهند داشت. فکر می کنم ما می توانیم آن را به مکانی بین المللی و فوق العاده تبدیل کنیم.

او افزود: ما فرصتی داریم تا کاری انجام دهیم که می تواند فوق العاده باشد و نمی خواهم رویاپردازانه صحبت کنم، اما غزه می تواند به یک منطقه ساحلی بسیار زیبا در خاورمیانه تبدیل شود؛ امیدوارم این امر با کیفیت جهانی انجام شود و برای مردم نتایج بی نظیری به همراه داشته باشد.

احتمال گفت وگو با زلنسکی برای پایان جنگ اوکراین

ترامپ همچنین به خبرنگاران گفت که احتمال دارد هفته آینده با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین تماس داشته باشد. رئیس جمهور آمریکا افزود که قصد دارد با زلنسکی گفت وگو کند و همچنین با پوتین صحبت کند تا به جنگ خاتمه دهد.

ترامپ در کاخ سفید اظهار داشت: ممکن است هفته آینده با رئیس جمهور زلنسکی ملاقات کنم و احتمالاً با رئیس جمهور پوتین نیز صحبت کنم. مایلم که این جنگ به پایان برسد.

هنگامی که از ترامپ پرسیده شد آیا این دیدار در واشنگتن دی سی برگزار خواهد شد، او پاسخ داد: شاید این دیدار در واشنگتن انجام شود، اما من به اوکراین نخواهم رفت.

رئیس جمهور جدید آمریکا دوباره ادعای خود را بیان کرد و گفت: اگر من رئیس جمهور بودم، پوتین هرگز جنگ با اوکراین را آغاز نمی کرد و حادثه ۷ اکتبر هرگز اتفاق نمی افتاد.

ترامپ پیشتر شرط هایی برای ادامه حمایت آمریکا از اوکراین در جنگ با روسیه مطرح کرده و بیان کرده بود که اوکراین باید منابع معدنی کمیاب خود را به ایالات متحده تحویل دهد تا از حمایت این کشور برخوردار شود.

او تصریح کرده بود: میان کمک هایی که ما به اوکراین ارائه می دهیم و آنچه که اروپایی ها به آن ها خواهند داد، تفاوت فاحشی وجود دارد. رئیس جمهور آمریکا خاطرنشان کرد که در جستجوی توافقی با اوکراین است که در ازای دریافت مواد معدنی کمیاب، به کی یف یاری رساند و ادعا کرد که پیامی از دولت اوکراین دریافت کرده که نشان دهنده آمادگی آن ها برای اجرای این توافق است.

آغاز جنگ تجاری علیه کشورهای مختلف

ترامپ در دیدار با نخست وزیر ژاپن در کاخ سفید اعلام کرد که در تلاش است کسری تجاری با ژاپن را کاهش دهد.

رئیس جمهور آمریکا سپس به کشورهای جهان هشدار داد که به زودی جنگ تعرفه ها آغاز خواهد شد و گفت که هفته آینده، تعرفه های جدیدی را در پاسخ به تعدادی از کشورها اعلام خواهد کرد.

ترامپ افزود: اعمال تعرفه های گمرکی ابزاری برای کاهش کسری بودجه است و از ابتدای هفته آینده اقدامات جدیدی را برای گزینش تعرفه های گمرکی بر تعدادی از کشورهای همکار اعلام خواهیم کرد.

او همچنین احتمال داده که تعرفه های گمرکی بر ژاپن نیز ممکن است وضع شوند.

ترامپ روز شنبه اول فوریه (۱۳ بهمن) تعرفه های گمرکی بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک (۲۵ درصد) و چین (۱۰ درصد) را اعلام کرد و اذعان داشت که این تعرفه ها بر زندگی مردم آمریکا تأثیر خواهد گذاشت و هزینه ها را افزایش می دهد.

رئیس جمهور ایالات متحده پس از گفت وگو با همتای مکزیکی خود، در اقدامی ابتدایی از سیاست های تعرفه ای، اعلام کرد که با تعلیق تعرفه های گمرکی علیه مکزیک به مدت یک ماه موافقت کرده است.

ترامپ همچنین دو بار با جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، گفت وگو کرد و در نهایت نخست وزیر کانادا اعلام کرد که تعرفه های دولت ترامپ علیه کشورش به مدت یک ماه تعلیق شده است.

آخرین اخبار

هشدار چین در شورای امنیت: به حقوق هسته‌ای ایران احترام بگذارید

به گزارش خبرآنلاین از روزنامه چاینا دیلی، فو کونگ،...

جنگهای 12 و 40روزه خیانتکارانی چون رضا پهلوی را رسوا کرد

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: انصاری با...

استمرار بلاتکلیفی در صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان چه تبعاتی دارد؟

با وجود ابلاغ مصوبه هیأت وزیران درباره آموزش عملی...

سه شرط موفقیت موتورولا ریزر فلکس در رقابت با سامسونگ و اپل

موتورولا ریزر فلکس (Razr Flex)، گوشی تاشوی عریض و...

تل‌آویو پس‌ از انتخابات

 انتخابات سرنوشت‌ساز اسرائیل در میان قطب‌بندی شدید و...

تونل زمان| علی پروین از تیم ملی و پرسپولیس با هم برکنار شد!

ملی‌پوشان ایران که از اواخر مهر سال ۱۳۷۲ درگیر...

قیمت سکه امروز ۵ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه امامی ۲۶۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قیمت خورد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

خریدوفروش رمزارز از طریق اشخاص و سکوهای مجاز درصورت رعایت شرایط قانونی مشمول مالیات نمی شود

به گزارش خبرآنلاین،مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور...

استفاده حداکثری از ظرفیت مرزهای ریلی و زمینی آستارا برای تسریع صادرات‌

استاندار گیلان در بازدید از محوطه اداره‌کل گمرک آستارا،...

اعلام آمادگی جهاددانشگاهی برای نقش‌آفرینی در خیزش علمی کشور و تحقق مرجعیت علمی ایران

رئیس جهاددانشگاهی در نامه‌ای به محضر رهبر معظم انقلاب...

هوش مصنوعی اوپن‌ای‌آی کنسول جدید نینتندو را هک کرد؛ ماجرای جیلبریک سوییچ ۲ چیست؟

نخستین جیلبریک عمومی کنسول نینتندو سوییچ ۲ منتشر شده...

جدول جدید لیگ برتر بعد از اعلام رأی جنجالی بازی انزلی؛ همه‌چیز به نفع پرسپولیس شد!

کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال سرانجام رأی دیدار جنجالی تراکتور...

پزشکیان: با مداخلات نظامی آمریکا در خلیج‌فارس، رشد اقتصادی در جهان به خطر می‌افتد

رئیس‌جمهور در هشتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز...

پزشکیان: تحریم و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران ثبات بازار انرژی را به خطر انداخته است

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر تأثیر تحولات ژئوپلیتیک...

مدیرعامل کلادفلر: نقص‌های امنیتی اخیر پی‌اچ‌پی فقط آغاز ماجرا هستند

هوش مصنوعی می‌تواند امنیت نرم‌افزارهای حیاتی اینترنت را در...

فراخوان شناسایی متقاضیان همکاری در پروژه‌های تخصصی ایرانداک منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه علوم...

شاباک به دلایل امنیتی حوزه رأی‌گیری وزیر جنگ را تغییر داد

به گزارش خبرآنلاین، شبکه صهیونیستی آی۲۴نیوز گزارش داد، سازمان...

از دریافت کمک تا مطالبه ارزش؛ آفریقا در جست‌وجوی سهم بیشتر از ثروت و تولید جهانی

یک پژوهشگر اقتصادی آفریقا با اشاره به پررنگ‌تر شدن...

تبلیغات متنی