فناوری 5G با سرعتی شگفت انگیز به منازل ایرانی ها خواهد رسید

در میان اخبار امروز گروه اقتصادی برنامه سازمان بورس به منظور ارتقاء کارایی این بازار در سال جاری، ورود اینترنت با سرعتی معادل ۱۰ گیگابایت بر ثانیه مبتنی بر فناوری ۵G و تأمین کالاهای ضروری شب عید نویدبخش به نظر می رسد؛ هرچند که پیش از آنکه نظرمان معطوف به این اخبار شود، با اعلام مصرف حیرت انگیز ۲۰ میلیون لیتر بنزین در استان تهران مواجه می شویم!
به نظر می رسد که به زودی اینترنت نسل پنجم (۵G) به خانه های ایرانیان راه پیدا خواهد کرد؛ موضوعی که به مدت دو یا سه سال است درباره آن صحبت می شود و هنوز به نتیجه نرسیده است. اما امروز وزیر ارتباطات اعلام کرد که فرآیند اعطای باند فرکانسی جدید ۱۵۰۰ مگاهرتزی برای توسعه نسل پنجم گوشی های همراه آغاز شده و آماده سازی شرایط مرتبط به مراحل پایانی نزدیک شده است. فناوری نسل پنجم اینترنت (۵G) به صورت قابل توجهی از نسل چهارم (۴G) سریع تر عمل می کند. در حالی که سرعت ۴G به حدود ۱۵ مگابیت بر ثانیه می رسد، نسل پنجم می تواند داده ها را با سرعتی قابل توجه بین ۱ تا ۱۰ گیگابایت بر ثانیه انتقال دهد. این افزایش سرعت به ما این امکان را می دهد که به سرعت ویدیوهای باکیفیت را بارگذاری کرده و فایل های بزرگ را به فضای ابری در کم ترین زمان ممکن آپلود کنیم. امیدواریم که این وعده های مسئولان که در سال های اخیر در پیچ و خم مراحل اداری بوده، در سال جاری به مرحله عملیاتی برسد.
حالا که بحث به سال جدید کشیده شده، بیایید به برنامه سازمان بورس برای تقویت بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ نگاهی بیندازیم. در حال حاضر نزدیک به ۷۵۰ شرکت در بورس فعال هستند و هدف این است که این تعداد در سال آینده به ۱۰۰۰ شرکت افزایش یابد. به گفته حجت اله صیدی ـ رییس سازمان بورس، این سازمان برنامه دارد در سال جدید نقدشوندگی بازار را افزایش دهد، بازده شرکت ها را بهبود بخشد و ریسک ها را مدیریت کند. همچنین صیدی بر ایجاد شفافیت، کارایی و حفظ حقوق سهامداران به منظور ارزیابی ریسک و بازده سرمایه تأکید کرد.
حال به حوزه تولید و تجارت ورود کنیم. وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده است که در ماه رمضان و عید نوروز تمهیدات کافی برای تأمین کالاها به مقدار لازم پیش بینی شده و شهروندان با قیمت های مناسب به اقلام مورد نیاز خود دسترسی خواهند داشت. غلامرضا نوری قزلجه بیان کرده که ستاد مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی از یک ماه پیش فعال شده و تمهیدات لازمی برای آماده سازی ذخایر راهبردی کشور اتخاذ شده که در وضعیت خوبی قرار دارد.
و اما در زمینه کالاهای اساسی، وضعیت ناترازی در تمام زمینه ها به ویژه انرژی کاملاً محسوس است! مصرف گاز و بنزین به حدی افزایش یافته که به عنوان کشورهای رده بالا در تولید انرژی با چالش های جدی مواجه شده ایم. چندی پیش رئیس جمهور اظهار داشت که برای خرید بنزین ۸ میلیارد دلار هزینه می کنیم. همچنین در بخش برق مصرف ما به میزان کل قاره اروپا است. به تازگی نیز مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی استان تهران از مصرف روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین در این استان خبر داد و آن را رقمی بسیار نگران کننده توصیف کرد. به گفته فریدون یاسمی، میزان مصرف بنزین در استان تهران معادل با مجموع مصرف ۱۵ استان کشور است.
خبر دیگری که امروز در زمینه اقتصادی منتشر شده، پرداخت ۵۴۲ هزار فقره وام فرزندآوری توسط سیستم بانکی است که طی ۱۱ ماه اخیر انجام شده است. طبق اطلاعات ارائه شده از سوی بانک مرکزی، شبکه بانکی کشور از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه، موفق به پرداخت ۵۴۲ هزار و ۵۷۵ فقره وام قرض الحسنه فرزندآوری به ارزش مجموعاً ۴۴ هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان شده است. با این حال، ۳۹۴ هزار و ۴۸۸ نفر دیگر همچنان در صف انتظار برای دریافت این تسهیلات قرار دارند.
به بررسی تدابیر کمکی به دهک های پایین می پردازیم، موضوع گفت وگوی با مجیدرضا حریری ـ رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین است. وی تصریح کرد که تأمین کمک های نقدی برای همه افراد ممکن است آثار تورمی داشته باشد و به معیشت آسیب بزند؛ بنابراین لازم است برای دهک های مختلف برنامه های حمایتی مالی و غیرمالی طراحی شود. حریری پیشنهاد داد که به جای پرداخت مستقیم ۴۰۰ هزار تومان به افراد، می توان به هر نفر کارت اعتباری با اعتبار ۴۰۰ هزار تومان ارائه داد تا آن ها بتوانند از خدمات مختلف استفاده کنند. همچنین حمایت مالی و غیرمالی از چند دهک اول ضروری است و برای دهک های میانی نیز لازم است برنامه های حمایتی غیرمالی متنوعی تدارک دیده شود.