معیار حضور موسیقیدانان خارجی در جشنواره فجر چیست؟
دبیر بخش بینالملل چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با تاکید بر توجه به اشتراکات فرهنگی در دعوت از هنرمندان موسیقی در بخش بینالملل گفت: میزان مشترکات فرهنگی جهت تبادلهای فرهنگی مرتبط با هنر موسیقی از اولویتهای مهم در دعوت از گروههای موسیقی خارجی به چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر بود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، سپهر سعیدی ـ دبیر بخش بینالملل چهلمین جشنواره موسیقی فجر ـ با بیان این مطلب گفت: برای انتخاب هنرمندان در بخش بینالملل جشنواره به نوع مراودات، معاشرتهای فرهنگی و همافزایی گروههای موسیقی توجه داشتهایم. به این ترتیب حساسیت ویژهای در این حوزه به خرج داده شد تا بتوانیم خروجی خوب و تاثیرگذاری داشته باشیم.
وی ادامه داد: بر همین اساس هنرمندان شاخصی که علاوه بر اشتراکات فرهنگی، در کارنامه حرفهای خود همواره حضور بینالمللی پر رنگی داشتند برای حضور در این دوره از جشنواره دعوت شدهاند. در همین راستا اجراهای مشترک بین هنرمندان ایرانی وخارجی در این دوره از جشنواره بین المللی موسیقی فجر در نظر گرفته شده است تا منتج به خلق اثر فرهنگی نوآورانه در حوزه موسیقی شود. در واقع توجه به خلاقیت در این بخش از سیاست گذاریهای کلان جشنواره موسیقی فجر بود.
دبیر بخش بینالملل چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در پاسخ به این سوال که بخش بینالملل جشنواره موسیقی فجر چه کمکی به معرفی هنرمندان جوان موسقی میکند؟ گفت: با توجه به تنوع اقلیمی و به تبع حضور چشمگیر موسیقی در میان اقوام مختلف ایرانی، مطمئنا این نوع موسیقی که ریشه در تمدن ایرانی دارند؛ در عرصه بینالملل میدرخشند و البته که از جذابیتهای بسیاری برخوردار هستند و تجربه نشان داده این موسیقی در عرصه بینالملل با اقبال فراوان همراه بوده است.
سعیدی تاکید کرد: یکی از مهمترین اهداف فرهنگی در مراودات بینالمللی، علاوه بر گفتمان فرهنگی بحث ذائقه سازی برای مخاطب خارجی است که هنر ارزنده موسیقی ایران در بخشهای مختلف قابلیت این نوع ذائقه سازی را دارد. به خصوص اینکه موسیقی به عنوان یک صنعت جهانی در دنیا، هیچ مرزی را نمیشناسد و از همین رو موسیقی ایرانی با همه متعلقات آن میتواند در بخش ذائقه سازی جریان ساز باشد.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که گروههای موسیقی ایرانی باید در عرصه بین الملل حمایت شوند؛ تصریح کرد: توجه به موضوعات مربوط به تامین زیرساختهای هنر موسیقی و فراهم آوردن شرایط مناسب برای مراودات فرهنگی گروههای جوان موسیقی همواره به عنوان یک اصل مهم مطرح بوده است و یکی از ماموریتهای بخش بینالملل جشنواره توجه به همین زیرساختها و معرفی گروههای خوب ایرانی به هنرمندان خارجی بوده تا بتوانند به زبان مشترک بین الملل در زمینه هنر موسیقی دست یابند.
این مدیر فرهنگی تاکید کرد: هنر موسیقی در ایران با وجود تنوع موسیقایی و حضور جوانان ِکاربلد در این عرصه توان و قابلیت محتوا سازی در دنیا را دارد. بنابراین ضروری است که فرصت مناسب برای معرفی آنها ایجاد شود تا هم زمینههای حرفهای برای جوانان هنرمند موسیقی فراهم شود و هم برای فرهنگ ما ارزش افزوده داشته باشد.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی، از ۲۳ تا ۲۹ بهمنماه ۱۴۰۳ در تهران و استانهای کشور برگزار میشود.
انتهای پیام