آمار عجیب بیسوادی در کشور
امروز در عرصه تکنولوژی بسیاری از کشورهای منطقه سخن از هوشمصنوعی میگویند و انتشار چنین آماری در تمام سطوح برای ایران ما ناخوشایند است.
علی خزائی بااشاره به وجود ۱۸ میلیون بیسواد و کمسواد در کشور، گفت: سازمان نهضت سوادآموزی روز ۷ دی ماه سال ۱۳۵۸ با دستور حضرت امامخمینی (ره) و با هدف باسواد کردن خیل عظیم بیسوادان کشور تشکیل شد و در دهه ۶۰ موفق به کاهش نرخ بیسوادی مطلق بود، البته این موفقیت با همکاری بسیاری از نهادها از جمله رسانه ملی ممکن شد. نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از تمام فعالان در نهضت سوادآموزی کشور، افزود: با تلاشهای انجامگرفته طی ۴۵ سال گذشته وجود جمعیت ۱۸ میلیونی بیسواد و کمسواد در کشور جای سوال دارد، امروز در عرصه تکنولوژی در بسیاری از کشورهای منطقه سخن از هوشمصنوعی است و انتشار چنین آماری در تمام سطوح برای ایران ما ناخوشایند است. عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه رابطه مستقیمی میان بیسوادی و توسعهیافتگی هر کشور وجود دارد، تصریح کرد: میزان باسوادی هر جامعهای همواره در مراودات اجتماعی و اقتصادی و در ارتباط مستقیم با تولید ناخالص ملی تاثیرگذار است، قطعا میزان افزایش سواد، تعهد و تخصص را برای هر کشوری بهدنبال دارد.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، ادامه داد: آموزش در تمام سطوح به لحاظ کمی و کیفی باید موردتوجه قرار بگیرد، همانگونه که برای کاهش بیسوادی مطلق تلاش شد باید به جهت کیفیت نیز این مسئله مورد توجه قرار بگیرد، در اواخر تیر امسال، تصویری از نمرات امتحان نهایی دانشآموزان در شبکههای اجتماعی رسانهای شد که نشان میداد بالاترین میانگین نمرات نهایی مربوط به استان یزد با ۱۲.۴ و پایینترین مربوط به سیستانوبلوچستان با ۷.۷۴ است. میانگین معدل نیز در شرایط مطلوبی قرار نداشت اگر بخواهیم با چنین وضعیتی پیش رویم، بیتردید آمار ۱۸ میلیون نفر در سالهای آینده افزایش خواهد یافت.
عبدالرضا فولادوند، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از وجود ۱۸ میلیون «بیسواد و کمسواد» در کشور خبر داد و گفت: حدود ۱۸ میلیون بیسواد و کمسواد و ۹۰۰ هزار بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارند، افراد بیسواد، کمسواد و افرادی که تمایل به گذراندن دورههای آموزشی دارند، در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال جزو جامعه هدف محسوب میشوند.