اتصال یکی از بزرگترین پروژههای خورشیدی جهان به شبکه چین
چین در ادامه تقویت تاسیسات انرژی تجدیدپذیر، یکی از بزرگترین پروژههای انرژی خورشیدی جهان از نظر ظرفیت را به شبکه برق خود متصل کرد.
به گزارش ایسنا، پروژه «فوتوولتائیک روئوکیانگ»، یک پروژه خورشیدی عظیم چهار گیگاواتی در قسمت جنوب شرقی صحرای تاکلاماکان است که توسط «شرکت سرمایهگذاری برق سبز چین» ساخته و اداره میشود.
طبق گزارش رسانه های چینی، این پروژه، هفته جاری، به شبکه برق چین متصل شد.
بنا بر داده های «بلومبرگ نیو انرژی فاینانس»، پروژه «فوتوولتائیک روئوکیانگ»، به قدری عظیم است که با کل ظرفیت خورشیدی نصب شده در کانادا برابری می کند. پروژه خورشیدی، بخشی از برنامه دولت چین برای صفر کردن انتشار گازهای گلخانه ای تا پایان دهه جاری است.
داده های آماری چین در اوایل هفته جاری نشان داد با وجود افزایش ظرفیت تاسیسات انرژی تجدیدپذیر، تولید برق حرارتی در چین که بیشتر از نیروگاههای زغال سوز تولید میشود، در فاصله ژانویه تا نوامبر نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱.۹ درصد افزایش یافت. این روند در سال جاری تاکنون، حاکی از افزایش تولید برق با سوزاندن زغالسنگ و تولید کلی انرژی حرارتی در حالی است که تاسیسات انرژیهای تجدیدپذیر چین در سالهای اخیر، رونق گرفته است.
هرچند سهم زغال سنگ در تولید برق چین در سالهای اخیر، با رونق انرژیهای تجدیدپذیر کاهش یافته است، تولید برق با استفاده از این سوخت و تقاضا برای آن، همچنان قوی است.
با وجود افزایش تولید برق آبی در اوایل سال جاری، پس از بارندگی فراوان که باعث کاهش سهم زغال سنگ در سبد انرژی چین در طول تابستان شد، زغال سنگ هنوز حدود ۶۰ درصد از تولید برق این کشور را تشکیل میدهد. افزایش استفاده از لوازم خانگی برقی در بحبوحه رشد جمعیت طبقه متوسط و همچنین افزایش مصرف برق دیتاسنترها و شارژ وسایل نقلیه برقی، عامل افزایش تقاضا برای برق در چین شناخته میشود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، تولید برق با سوخت زغال سنگ، یکی از ارکان سیستم تولید برق چین در سالهای آینده خواهد بود، زیرا رشد تقاضای برق این کشور در سالهای آینده، از رشد اقتصادی پیشی خواهد گرفت و برقی سازی با گذار انرژی و گسترش دیتاسنترها، رو به گسترش است.
انتهای پیام