از سفر به بعد پنجم تا ماده تاریک؛ تغییر درک ما از واقعیت

اگر برای ورود به بعد پنجم زمان و ماندن در آنجا آماده‌اید باید تمام توشه‌های ذهنی و عاطفی خود را باید دم در بگذارید و سپس وارد شوید! در اینجا هیچ ترس، رنج، خشم، خصومت، گناه، یا احساس جدایی وجود ندارد؛ بنابراین شما فقط یک پیش‌نیاز لازم دارید؛ آن هم چیزی نیست جز تسلط بر اندیشه. 

لزوم تغییر درک ما از واقعیت

به گزارش همشهری آنلاین، برای شناسایی بهتر بعد پنجم زمان توجه داشته باشیم همان طور که محققان کیهان را بیشتر بررسی می‌کنند، نظریه‌هایی را کشف می‌کنند که می‌تواند ادرک ما را از واقعیت تغییر دهد. 

شواهد کمی برای بعد پنجم وجود دارد. اما برخورد دهنده بزرگ هادرونی ممکن است وجود خود را از طریق مطالعه ذرات گراویتون ثابت کند. بعد پنجم ابزار ارزشمندی برای فیزیکدانانی است که برای درک ماهیت واقعی جهان تلاش می‌کنند. 

کاوش در بعد پنجم؛ کشف اسرار ماده تاریک

مطالعاتی که در The European Physical Journal منتشر شده است، نشان می‌دهد یک ذره خاص می‌تواند جهان شناخته شده ما را با بعد پنجم مرتبط کند. با وجود چالش‌های مشاهده مستقیم ماده تاریک که به نظر می‌رسد بخش عظیمی از جرم کیهان را تشکیل می‌دهد، تیم تحقیقاتی معادلاتی را برای نشان دادن اینکه چگونه یک بعد اضافی می‌تواند بر واقعیت ما تأثیر بگذارد، ایجاد کرده است. 

به گفته نویسندگان این مطالعه – آدریان کارمونا، خاویر کاستلانو روئیز، و ماتیاس نوبرت – آن‌ها ابتدا قصد داشتند منشا احتمالی جرم فرمیون (ذره) را در نظریه‌هایی با بعد اضافی تاب دار توضیح دهند، اما تمرکز آن‌ها با کاوش اندکی تغییر کرد. 

پیام رسان جدید احتمالی به بخش تاریک

تیم تحقیقاتی می‌گوید: ما دریافتیم که میدان اسکالر جدید یک رفتار جالب و بی‌اهمیت در بعد اضافی دارد. اگر این ذره سنگین وجود داشته باشد، لزوماً ماده مرئی را که ما می‌شناسیم و به تفصیل مطالعه کرده‌ایم، با اجزای ماده تاریک مرتبط می‌کند، با این فرض که ماده تاریک از فرمیون‌های بنیادی تشکیل شده است که در بعد اضافی زندگی می‌کنند. به این ترتیب، آن‌ها این ذره را به عنوان «پیام رسان جدید احتمالی به بخش تاریک» شناسایی کردند. 

ذره‌ای که می‌تواند درک ما از جهان را عمیق‌تر کند

به گزارش سایت riazor چالش شناسایی یک ذره بالقوه انقلابی منعکس کننده مسیر طی شده توسط بوزون هیگز است، یک ذره بنیادی که در سال ۱۹۶۴ پیشنهاد شد اما تنها در سال ۲۰۱۲ کشف شد. آن‌ها معتقدند که این ذره می‌تواند به شدت بر تاریخ کیهانی کیهان تأثیر بگذارد و ممکن است امواج گرانشی قابل تشخیص توسط آشکارسازهای امواج گرانشی آینده تولید کند. 

بعد اضافی تاب خورده

ایده بعد پنجم خیلی جدید نیست. سال هاست این موضوع گمانه زنی شده است. تحقیقات اخیر در مورد ماده تاریک باعث ایجاد مفهوم «بعد اضافی تاب خورده» شده است. 

این چارچوب نظری بیان می‌کند که فرمیون‌ها ممکن است به این بعد پنجم، شبیه بقایای ماده تاریک تبدیل شوند. با توجه به اینکه ماده تاریک را نمی‌توان به طور مستقیم مشاهده کرد، وجود آن از اثرات گرانشی آن استنباط می‌شود. در اصل، تشخیص آن بستگی به درک چگونگی تأثیر نیروی گرانشی آن بر مواد دیگر دارد و شواهد غیرمستقیم از نقش آن در جهان ارائه می‌دهد. 

آیا ورود به بعد پنجم تهدیدی به همراه دارد؟

این تحقیق بر اساس مدل Randall-Sundrum است که از هندسه تاب خورده برای کشف وجود احتمالی ابعاد اضافی استفاده می‌کند. این نظریه در حالی که حدس و گمان است، پیشنهاد می‌کند که اگر فرمیون‌های خاصی قبل از تعامل با ما، در یک بعد متناوب وجود داشته باشند، ممکن است ویژگی‌های ماده تاریک روشن شود. 

باوجود این، درحالی‌که ایده تهدیدات از بعد پنجم ممکن است علمی تخیلی به نظر برسد، واقعیت بسیار کمتر نگران‌کننده است. 

پیشرفت ما از درک بهتر کیهان

تا امروز، دانشمندان شواهد مستقیمی برای چنین پدیده‌هایی پیدا نکرده‌اند. قبل از رسیدن به نتایج قطعی، کار نظری زیادی لازم است. 
باوجود این، کاوش ماده تاریک و بعد پنجم آینده نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از کیهان است. این تحقیق در نهایت می‌تواند بینش‌های دگرگون‌کننده‌ای را در مورد ماهیت بنیادی واقعیت به دست دهد. 

محققان در حال نزدیک‌تر شدن به درک ماده تاریک هستند، اما چیزهای زیادی در مورد واقعیت ما ناشناخته باقی‌مانده است. وجود پورتال به بعد پنجم هنوز مورد سوال است. باوجود این، جست‌وجوی دانش، بشر را به تغییر شکل بالقوه دانش ما از فضا و خود هستی سوق می‌دهد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا