سه‌شنبه 1 اردیبهشت 1405

درخواست اتحادیه اروپا برای آزادی فوری بازداشتی‌ها در سودان/ادامه قطع اینترنت به رغم دستور قضایی

اتحادیه اروپا از مقامات سودان خواست هرچه سریعتر بازداشتی ها را آزاد کند و نسبت به تداوم حبس خانگی نخست وزیر این کشور ابراز نگرانی کرد.

به نقل از خبرگزاری آناتولی، جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه در بیانیه‌ای در واکنش به فراخوان تجمع مشاغل سودان برای انجام تظاهرات گسترده خواستار آزادی فوری بازداشتی‌های ۲۵ اکتبر شد.

وی گفت، اتحادیه اروپا با نهایت نگرانی ادامه حبس خانگی عبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان را پیگیری می کند. نخست وزیر باید بتواند نقش قانونی خود را ایفا کند. باید در انجام اقدامات آزاد باشد و بدون هیچ شروط یا محدودیتی دیدار داشته باشد.

در این بیانیه از مقامات سودان خواسته شده دیدار نمایندگان جامعه بین الملل با نخست وزیر را تسهیل کرده و او را از حبس خانگی خارج کنند و آزادی کامل او را به وی بازگردانند.

براساس این بیانیه سلامت جسمی این بازداشتی‌ها و رعایت حقوق بشر در حق آنها مسوولیت بخش نظامی است.

بورل در این بیانیه تاکید کرد، نیروهای امنیتی باید خویشتندار بوده و به حق تظاهرات مسالمت آمیز احترام بگذارند و منتظر مسالمت آمیز جدید اعلام شده طی روزهای آتی باشند.

تجمع مشاغل سودان در بیانیه‌ای خواستار تظاهرات گسترده مردمی در روز شنبه با هدف مطالبه دولت مدنی و رد اقدامات ارتش شد.

۲۵ اکتبر سودان درگیر بحران شدیدی شد؛ عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش وضعیت فوق العاده اعلام کرده و شورای حاکمیت انتقالی و دولت را منحل کرد. او همچنین در میان اعتراضات مستمر مردمی این اقدامات که آن را کودتای نظامی خواندند، استانداران را برکنار و رهبران احزاب، وزیران و مسوولان را بازداشت کرد.

از سوی دیگر، منابع خبری سودان از تداوم قطعی اینترنت در این کشور علی‌رغم دستور دادگاه سودان برای برقراری فوری آن در این کشور خبر دادند.

سازمان “نت بلوکس” در این باره اعلام کرد که دسترسی به اینترنت در سودان از زمانی که ارتش قدرت را در ماه گذشته میلادی به دست گرفت، علی‌رغم حکم دادگاه مبنی بر الزام ارائه‌دهندگان خدمات به بازگرداندن آن، همچنان محدود است.

این سازمان در توییتی در این باره نوشت: قطعی اینترنت در سودان نشان دهنده ممانعت مستمر از تحقق دموکراسی و حقوق بشر در کشور است.
این درحالی است که چهارشنبه، دادگاه سودان با صدور حکمی سه شرکت ارائه دهنده خدمات اصلی در این کشور را ملزم به برقراری اینترنت کرد، اما تا بدین لحظه هیچ نشانه‌ای مبنی بر اجرای این حکم مشاهده نشده است.

آخرین اخبار

رونمایی از دستخط رهبر شهید انقلاب بر قرآن خطی نفیس + عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کتابخانه آستان قدس رضوی به...

فوتبالیست اوکراینی در حین خدمت در ارتش روسیه جان باخت

الکساندر پولوفکوف، بازیکن سابق لیگ برتر اوکراین و فوتبالیست...

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری بر اسلس احکام جدید

به گزارش خبرآنلاین،حشمت‌اله سلیمانی، معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق...

مرتس: هیچ توجیهی برای اقدام نظامی علیه کوبا وجود ندارد

بر اساس گزارش خبرآنلاین، عصر روز دوشنبه، «فردریش مرتس»...

توییت قابل توجه پزشکیان در نزدیک شدن به خاتمه زمان آتش‌بس؛ مردم ایران زیر فشار نمی‌گیرند

بر اساس گزارشی از خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور،...

الجزیره: تردد در تنگه هرمز همچنان تحت تاثیر تصمیمات ایران است

به گزارش خبرآنلاین، در صحنه‌ای که پیچیدگی‌های درگیری دریایی...

اظهارات رودریگز پیرامون وضعیت ونزوئلا – خبرآنلاین

طبق گزارش خبرآنلاین، «دلسی رودریگز»، رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا، در...

مدیریت بحران: بارش باران و رعد و برق در اغلب مناطق کشور

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

افزایش قیمت ۵ میلیارد تومانی این خودرو ظرف یک روز!

به گزارش خبرآنلاین روزنامه ایران نوشت: به هرحال واقعیت...

فواد ایزدی: به سرعت برای آتش‌بس اقدام کردیم / آماده حضور در جنگ سوم باشید

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، فواد ایزدی، کارشناس مسائل...

رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

ترامپ اعلام کرد که یک کشتی ایرانی توقیف شده است

بر اساس گزارش خبرآنلاین، رئیس‌جمهور ایالات متحده به تازگی...

کاهش 15 درصدی قیمت اوراق مسکن/ هزینه وام تا این رقم کاهش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت هر...

تکذیب خبرهای منتشرشده درباره دور دوم مذاکرات در اسلام‌آباد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا، خبرهای منتشر...

ایران واجد شرایط درآمدزایی از تنگه هرمز می‌باشد

به نقل از خبرآنلاین، «مریم جمشیدی» استاد حوزه حقوق...

اهدای نشان فداکاری به خانواده سپهبد موسوی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر سرلشکر «امیر حاتمی» فرمانده...

زمان خرید طلا فرارسید؟ – خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین،نادر بذرافشان در تشریح چشم انداز بازار داخلی...

شکل‌گیری بحث‌ها بین وزرای خارجه انگلیس و پاکستان درباره مسائل منطقه‌ای

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ایوت کوپر» وزیر خارجه بریتانیا...

بیانیه ۴۲نماینده مجلس علیه تصمیمات راهبردی نظام؟ / این بار چه کسانی قرار است دیپلماسی را تخریب کنند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تعدادی از نمایندگان مجلس علیه دور...

تبلیغات متنی