صادرات نفت آمریکا به چین آب رفت
صادرات نفت خام آمریکا به چین، در سال ۲۰۲۴ که ضعف اقتصادی، باعث تضعیف تقاضای پکن برای سوخت شد، تقریبا نیمی کاهش یافت.
به گزارش ایسنا، دادههای شرکت کپلر نشان داد صادرات نفت آمریکا به چین، در طول سال ۲۰۲۴، به ۸۱.۹ میلیون بشکه کاهش یافت که در مقایسه با ۱۵۰.۶ میلیون بشکه در سال قبل، ۴۶ درصد کاهش داشت. در نتیجه، چین از رتبه دوم بزرگترین خریدار نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۳، به رتبه ششم نزول کرد.
کندی رشد اقتصادی چین و استفاده فزاینده این کشور از وسایل نقلیه برقی و منابع انرژی مانند گاز طبیعی مایع، تقاضای این کشور برای نفت خام را کاهش داده و وارداتش از همه کشورهای صادرکننده، نسبت به سال قبل، ۷.۲ درصد کاهش یافته است. کاهش تقاضا در چین، از جمله عوامل تاثیرگذار بر کاهش قیمت جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ بوده و چشم انداز تقاضای این کشور در سال ۲۰۲۵، در کانون توجه بازار قرار گرفته است.
طبق دادههای کپلر، چین، منابع تامین نفت خود را تغییر داده و حدود ۲۶ درصد از نفتی که از راه دریا وارد کرده، از روسیه، ایران و ونزوئلا بوده است که در مقایسه با ۲۴ درصد در سال ۲۰۲۳، افزایش نشان میدهد. در مجموع، چین همچنان برای عمده نفت وارداتی، به خاورمیانه متکی است که سهم حدود ۶۰ درصدی در واردات نفت دریابرد دارد.
در این بین، اروپا به مقصد مهمی برای نفت آمریکا تبدیل شده که تا حدودی، به دلیل اضافه شدن «وست تگزاس اینترمدیت» در شاخص اروپایی نفت برنت بوده است. این منطقه پس از آغاز جنگ اوکراین، جای آسیا را به عنوان مقصد اصلی نفت آمریکا در سه سال گذشته گرفته است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، دادههای کپلر نشان میدهد هلند، همچنان بیشترین واردات نفت خام از آمریکا را دارد و وارداتش در سال ۲۰۲۴، به ۱۹۴ میلیون بشکه رسید که نسبت به سال گذشته، ۱۲ درصد افزایش داشت. کره جنوبی با خرید حدود ۱۶۶ میلیون بشکه نفت، دومین واردکننده بزرگ نفت آمریکا در سال ۲۰۲۴ بود.
انتهای پیام