چطور ریسک معاملات را در بازار ارزهای دیجیتال مدیریت کنیم؟

مدیریت ریسک را باید یکی از مهم ترین مواردی دانست که هر فرد فعال در بازارهای مالی باید به آن توجه داشته باشد. فعالان بازار ارزهای دیجیتال هم از این قاعده مستثنی نیستند و باید به مدیریت ریسک توجه بسیاری داشته باشند. عدم توجه به این مورد می‌تواند سبب شود که آن‌ها ضررهای بسیاری را متحمل شوند و حتی گاهی تمام سرمایه خود را از دست بدهند. همین امر سبب شده تا در این مطلب به سؤال چطور ریسک معاملات را در بازار ارزهای دیجیتال مدیریت کنیم، پاسخ دهیم.

 

 

چگونه باید ریسک معاملات را در بازار ارزهای دیجیتال مدیریت کرد؟

بازار ارزهای دیجیتال را باید یک بازار با ریسک بالا دانست. چرا که یک بازار نوپا و جدید است که تنها چند سال از شروع فعالیت آن می‌گذرد. همین امر سبب شده تا ارزهای دیجیتال مختلف نوسانات شدیدی را تجربه کنند و همین امر می‌تواند ریسک معاملات را در  بازار به شدت افزایش دهد. به همین دلیل مدیریت ریسک، در این بازار از اهمیت بسیاری برخوردار می‌شود. البته با توجه به برخی نکات می‌توان ریسک معاملات را در بازار ارزهای دیجیتال مدیریت کرد. این نکات عبارتند از:

1- آموزش دیدن به صورت مداوم

اولین نکته ای که با توجه به آن می‌توان ریسک معاملات در بازار ارزهای دیجیتال را مدیریت کرد، آموزش بیشتر است. این بازار را باید یک بازار پیشرو دانست که هر روز موارد جدیدی به آن اضافه می‌شود. به عنوان مثال در چند سال اخیر مواردی مانند متاورس، (NFT) و بسیاری موارد دیگر از طریق این بازار به جهان معرفی شده اند.

کسانی که به آموزش توجه داشته اند و توانسته اند زودتر از دیگران این موارد را پیدا کنند، به سودهای مناسبی دست پیدا کرده اند. از مهم ترین مواردی که باید در خصوص آن، اطلاعات خود را به روز کنید و افزایش دهید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • انواع تحلیل تکنیکال
  • تحلیل‌های فاندامنتال
  • شبکه‌های مختلف بلاکچین
  • وایت پیپر ارزهای دیجیتال، سازندگان و اهداف هر پروژه
  • استراتژی‌های متفاوت معاملاتی
  • انواع معامله در بازار کریپتوکارنسی
  • روش‌های کسب درآمد در بازار ارزهای دیجیتال

2- ایجاد یک برنامه معاملاتی

خرید ارزهای دیجیتال بدون داشتن یک برنامه معاملاتی مناسب را باید به عنوان یکی از اشتباهات پرتکرار در بازار ارزهای دیجیتال دانست. هر از چند گاهی، یک ارز دیجیتال رشد بسیار خوبی را تجربه می‌کند و نام آن در سراسر جهان می‌پیچد. افراد کم تجربه در زمانی که این ارز در اوج قیمتی خود قرار دارد، اقدام به خرید آن می‌کنند. معمولاً این ارزها پس از رشد‌های چند صد و حتی چند هزار درصدی، افت قیمت نسبتاً شدیدی را تجربه می‌کنند.

همین امر سبب خواهد شد که نه تنها خرید ارز دیجیتال مورد نظر منجر به سوددهی افراد نشود، بلکه باعث خواهد شد قسمت نه چندان کمی از سرمایه خود را از دست بدهند. در این بازار نباید به شانس و اقبال تکیه کرد و باید برنامه ریزی مناسبی را با توجه به دانشی که کسب کرده اید برای دریافت سود داشته باشید. در این برنامه باید به مواردی مانند زمان باز کردن معاملات، روزهای بدون معامله، میزان ریسکی که در هر معامله می‌توانید داشته باشید، نسبت ریسک به سود و بسیاری از موارد دیگر توجه نشان دهید.

3- سرمایه گذاری برنامه ریزی شده

نکته دیگری که با توجه به آن می‌توان ریسک معاملات را در بازار ارزهای دیجیتال مدیریت کرد، این است که برای سرمایه گذاری در ارز دیجیتال، به اندازه ای سرمایه گذاری کنید که باعث نشود زندگی شما به شدت به هم بریزد. برخی افراد به این نکته توجه نمی‌کنند و برای سرمایه گذاری در این بازار حتی اقدام به گرفتن وام، فروختن ماشین یا لوازم خانه و قرض گرفتن می‌کنند.

 

 

بنابراین در صورتی که این افراد در بازار ارزهای دیجیتال نتوانند سود کسب کنند و متضرر شوند، نه تنها بخشی از پس انداز و سرمایه خود را از دست داده اند، بلکه با مشکلات بسیار بیشتری مواجه خواهند شد. همچنین باید بدانید که فشار و استرس ناشی از این موضوع می‌تواند باعث شود افراد اشتباهات بیشتری را مرتکب شوند و ضرر بیشتری کنند.

4- قرار ندادن تمام تخم مرغ‌ ها در یک سبد

تقریباً کسی وجود ندارد که با ضرب المثل تمام تخم مرغ‌ها را در یک سبد قرار ندهید، آشنا نباشد. بسیاری از کارشناسان و افراد خبره در بازار خرید ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری توصیه می‌کنند که هیچ وقت در یک معامله از تمام سرمایه خود استفاده نکنید.

این افراد معمولاً در هر معامله تنها بخشی از سرمایه خود را با توجه به برنامه ای که دارند، استفاده می‌کنند. همانطور که گفتیم نوسانات بازار ارزهای دیجیتال بسیار شدید هستند و در صورتی که افراد تمام سرمایه خود را در یک معامله وارد کنند، این نوسانات می‌توانند باعث ضرر شدید آن‌ها شوند و حتی فرصت جبران را از آن‌ها بگیرند.

5- عدم استفاده از اهرم‌ها

استفاده از اهرم در معاملات به شما امکان می‌دهد که با استفاده از سرمایه قرض گرفته شده از صرافی، معامله کنید. این کار در نگاه اول باعث افزایش میزان سود شما خواهد شد. اما این شمشیر، دو لبه دارد و لبه دیگر آن ضرر چند برابر است. به عنوان مثال اگر فردی در معامله خود از اهرم 10 استفاده کند، میزان سود او از یک معامله 10 برابر خواهد شد اما میزان ضرر او هم 10 برابر خواهد بود.

6- محاسبه و توجه به میزان ریسک نسبت به پاداش

توجه و محاسبه میزان ریسک به پاداش از دیگر نکات مهمی است که توجه به آن باعث خواهد شد بتوانید ریسک معاملات در بازار ارزهای دیجیتال را مدیریت کنید. معمولاً معامله گران موفق وارد معامله‌هایی می‌شوند که میزان ریسک به پاداش آن‌ها حداقل 1 به 2 باشد. یعنی در صورتی که احتمال ضرر کردن به میزان 10 درصد در یک معامله وجود داشته باشد، در مقابل احتمال کسب سود به میزان 20 درصد فراهم است.

7- توجه به حد ضرر

توجه به حد ضرر و داشتن (Stop Loss)، یکی دیگر از نکاتی است که نباید فراموش کرد. خرید ارز دیجیتال با احتمال متضرر شدن افراد همراه است. به همین دلیل در هنگام معامله ارز دیجیتال حتماً حد ضرر برای خود را مشخص کنید تا از میزان مشخصی بیشتر متضرر نشوید. توجه به این نکته باعث خواهد شد تا بخشی از سرمایه شما حفظ شود و شما با خرید و فروش رمز ارز مناسب در آینده بتوانید سرمایه خود را افزایش دهید.

 

 

8- داشتن انتظارات واقع بینانه

در هنگام معاملات ارزهای دیجیتال واقع بین باشید. بسیاری از افراد در هنگام تحلیل و بررسی عددهای بسیار خوش بینانه و غیر واقعی را به عنوان حد سود برای خود مشخص می‌کنند. این افراد معامله را با توجه به این میزان سود باز می‌کنند و حتی زمانی که سود بسیار خوبی کسب کرده اند، باز در معامله باقی می‌مانند. در بسیاری مواقع این افراد معامله خود را بدون دریافت سود و حتی با ضرر می‌بندند. به همین دلیل باید به احساسات خود غلبه کنید و از معامله بر اساس ترس، طمع و امید جدا خودداری کنید.

جمع بندی

توجه به برخی نکات باعث می‌شود تا افراد بتوانند ریسک معاملات را در بازار ارزهای دیجیتال مدیریت کنند.عدم توجه به این نکات می‌تواند باعث شود که افراد نه تنها از معاملات خود سود دریافت نکنند، بلکه متضرر شوند و حتی گاهی تمام سرمایه خود را از دست بدهند. آموزش بیشتر، داشتن انتظارات واقع بینانه از بازار، استفاده از برنامه معاملاتی، داشتن حد ضرر، بررسی نسبت ریسک به سود و عدم استفاده از اهرم‌ها مهم ترین نکاتی هستند که برای مدیریت ریسک باید به آن‌ها توجه داشت.

منبع: excoino.com

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا