نتیجه گیری آزمون استخدامی برای شوراهای حل اختلاف مشخص گردید

این دوره آموزشی که به منظور تربیت مدرسین دادگاه های صلح برگزار می شود، صبح روز چهارشنبه، ۱۰ بهمن ماه با حضور حجت الاسلام و المسلمین صادقی آغاز به کار کرد.

سایت مهر در گزارشی اعلام کرد: حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی، معاون قوه قضاییه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور، در خصوص روند تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف بیان داشت: در ابتدا، این قانون به شکل موقت (پنج ساله) در سال ۱۳۹۴ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و سپس سه سال دیگر تمدید شد و در نهایت نسخه جدید آن به تصویب رسید.

او خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ که فعالیت خود را در شورای حل اختلاف آغاز کردم، لایحه جدید به دولت ارسال شده بود و از آن زمان کار ما آغاز گردید. در این فرایند، به طور مستمر در کمیسیون های دولت و مجلس حضور داشتم تا این لایحه پس از چندین بار رفت و برگشت بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و رفع نواقص، سرانجام به تصویب رسید.

رئیس مرکز حل اختلاف کشور با اشاره به تأخیر در تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف گفت: یکی از مشکلات اساسی در متن قانون این بود که وعده های متعددی که در طی ۲۰ سال به اعضا و کارکنان شوراها داده شده بود، در نسخه ابتدایی نادیده گرفته شده بود؛ به همین خاطر ما در این قانون وضعیت استخدام همکاران را به وضوح تعیین کردیم.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی اضافه کرد: اعضای شورای حل اختلاف دو مشکل عمده در رابطه با استخدام خود بیان می کنند. اولاً، چرا به طور مستقیم استخدام نمی شوند و ثانیاً، چرا آزمون داخلی برگزار نمی شود؟ در پاسخ باید گفت که ما نیز تمایل داشتیم چنین اقدامی انجام دهیم؛ اما به دلیل تأکید بند ۹ قانون اساسی بر رفع تبعیضات ناعادلانه و فراهم کردن امکانات برابر برای همه، ناچار به برگزاری آزمون عمومی شدیم.

او ادامه داد: در قانون جدید شوراهای حل اختلاف، پنج اولویت برای استخدام همکاران در نظر گرفته شده است که بر اساس آن، در طی پنج سال، ۱۰ هزار نفر با اولویت سنوات، صلاحیت اخلاقی، حسن رفتار، مدارک تحصیلی و توانایی های کاری به استخدام در خواهند آمد.

رئیس مرکز حل اختلاف کشور اظهار داشت: در این قانون، پنج اولویت استخدامی به ۴۰ امتیاز تقسیم شده که ۲۰ امتیاز آن به مرحله کتبی و ۲۰ امتیاز دیگر به مرحله مصاحبه اختصاص یافته است.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی همچنین به دریافت مجوز استخدام ۶ هزار نفر در شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: مجوز استخدام ۶ هزار نفر از سوی سازمان اداری و استخدامی صادر شده و این آزمون در سال آینده برگزار خواهد شد.

او درباره افرادی که در این آزمون موفق نمی شوند، خاطرنشان کرد: برای کارکنانی که در آزمون استخدامی رد می شوند، جایی برای نگرانی وجود ندارد و آن ها به شیوه سابق به کار خود ادامه خواهند داد و در شوراها فعال خواهند بود.

به اطلاع می رساند؛ دوره آموزشی دو روزه تربیت مدرسین دادگاه های صلح در تاریخ های ۱۰ و ۱۱ بهمن ماه با حضور اساتید و قضات از سرتاسر کشور در حال برگزاری است. در این دوره، مباحثی مانند چگونگی ارجاع پرونده ها به شورای حل اختلاف، نوآوری های موجود در قانون جدید، پیشینه دادگاه های صلح در ایران و صلاحیت های دادگاه صلح، قلمرو نظارت دادگاه صلح بر تصمیمات شورای حل اختلاف، آیین دادرسی در دادگاه صلح و فرایند اعتراض به آن و نحوه تدوین گزارش اصلاحی، همچنین ظرفیت ها و وظایف شورای حل اختلاف در زمینه رسیدگی به پرونده ها و مهارت های مذاکره و قانع سازی ارائه می گردد.

۲۳۳۲۱۷

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا