آمریکا درخواست روسیه در مورد اوکراین را نپذیرفت

دولت ایالت واشنگتن، پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه مبنی بر اینکه تحت هدایت موقت سازمان ملل، اوکراین باید کنترل شود، را رد کرده است.

طبق گزارشی از یورونیوز، رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که این طرح می‌تواند تا زمان ایجاد یک دولت «منصف» در کی‌یف ادامه یابد و در عین حال مذاکرات برای دستیابی به آتش‌بس و صلحی پایدار که به تهاجم وسیع مسکو پایان دهد، همچنان ادامه خواهد یافت.

در پاسخ به این پیشنهاد، یک سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده روز جمعه تأکید کرد که مدیریت امور اوکراین تنها براساس قانون اساسی این کشور انجام خواهد شد.

پوتین باز هم به انتقاد از دولت کی‌یف و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین پرداخته و کرملین همچنان خود را به عنوان مدافع ادعای «نامشروع» بودن دولت اوکراین معرفی می‌کند.

با توجه به قانون اساسی اوکراین، برگزاری انتخابات عمومی در شرایط حکومت نظامی به لحاظ قانونی مجاز نیست. بعلاوه، نیروهای روسی بخش‌هایی از خاک اوکراین را اشغال کرده‌اند که این وضعیت برگزاری انتخابات را عملاً غیرممکن می‌سازد.

پوتین با این حال، بیان کرده است که هر توافق صلحی که دولت فعلی کی‌یف به امضا برساند، ممکن است تحت فشار دولت‌های بعدی قرار بگیرد. او بر این نکته تأکید ورزیده که برای انتخاب دولتی کارآمد و مورد اعتماد مردم، باید روند رأی‌گیری انجام شود و پس از آن مذاکرات صلح آغاز گردد.

علاوه بر این، پوتین اشاره کرد که مدیریت خارجی اوکراین یکی از گزینه‌ها محسوب می‌شود، ولی توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد.

اظهارات اخیر پوتین موجب واکنش‌های تند و تیزی از سمت کی‌یف شد. دمیترو لیتوین، مشاور ریاست‌جمهوری اوکراین، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اگر پوتین نمی‌داند که برای مذاکرات صلح با چه کسی صحبت کند، شاید به ویتامین‌هایی نیاز داشته باشد تا بهبود عملکرد مغزی‌اش را تسهیل کند.»

این اتفاقات در حالی رخ داده که به تازگی نشستی تحت هدایت امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، برگزار شده است که به بررسی ارسال نیرو به اوکراین به‌عنوان راهی برای دستیابی به توافق صلح پرداخته‌اند.

آقای ماکرون در روز پنجشنبه اعلام کرد که چند کشور تمایل دارند جزئی از این نیرو باشند، اما تمامی متحدان اروپایی با این پیشنهاد چندان موافق نیستند.

کرملین همچنین خاطرنشان کرده که مشارکت نیروهای کشورهای عضو ناتو در یک نیروی صلح‌بانی احتمالی را نخواهد پذیرفت.

در این راستا، روسیه پیش‌شرط‌هایی از جمله لغو برخی تحریم‌ها را مطرح کرده و ایالات متحده نیز آتش‌بس در دریای سیاه را پیشنهاد داده است.

در جواب، کی‌یف پوتین و مسکو را متهم کرده است که خواسته‌های غیرواقعی را برای به تأخیر انداختن روند دستیابی به توافق صلح مطرح می‌کنند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا