پنج‌شنبه 23 مهر 1405

از جورج کلونی و مت دیمون تا لئوناردو دی کاپریو: جنجال‌ها در صنعت سینما هالیوود

طی مدتی اخیر، خبرهای مربوط به اعتصابات هالیوود و پیامدهای ناشی از آن، در کانون توجه رسانه‌ها قرار دارد. این ماجرا از اختلافات میان انجمن نویسندگان آمریکا و استودیوهای فیلم‌سازی شروع شد. خواسته‌های اصلی نویسندگان شامل افزایش حقوق و دریافت دستمزد اضافی برای بازپخش برنامه‌ها در پلتفرم‌های آنلاین بوده است. پس از اینکه مذاکرات میان این دو طرف ناکام ماند، انجمن نویسندگان آمریکا در ماه می، معادل اردیبهشت، اقدام به اعتصاب نمود و بدین ترتیب بزرگ‌ترین اعتصاب نویسندگان در هالیوود پس از ۱۵ سال شکل گرفت.

انجمن نویسندگان در یک سند جامع پیشنهاد کرده بود که هر سریال تلویزیونی باید حداقل با ۶ تا ۱۲ نویسنده متناسب با تعداد قسمت‌ها کار کند، اما این درخواست از سوی استودیوها رد شد و هیچ پیشنهاد جایگزینی هم ارائه نگردید.

این انجمن همچنین خواستار تضمین حداقل تعداد هفته‌های استخدام برای هر نویسنده بود، که بین ۱۰ تا ۵۲ هفته متغیر باشد؛ اما این درخواست نیز با مخالفت استودیوها مواجه شد و هیچ پیشنهاد متقابلی ارائه نگردید.

اتحادیه تهیه‌کنندگان فیلم و تلویزیون آمریکا این دو مورد را «نقاط کلیدی اختلاف» خواند، ولی اعلام کرد که مایل به افزایش حقوق و دستمزد است و حتی این آمادگی را دارد که فراتر از آخرین پیشنهادات خود برود، به شرط آنکه انجمن نویسندگان بر خواسته‌های بزرگ خود پافشاری نکند.

نویسندگان همچنین خواستار دریافت دستمزد بابت پخش مجدد برنامه‌ها در پلتفرم‌های آنلاین شده بودند، اما این نیز به تصویب استودیوها نرسید. برآورد این انجمن نشان می‌دهد که این خواسته‌ها حدود ۴۲۹ میلیون دلار در سال هزینه خواهد داشت، در حالی که پیشنهادات استودیوها تنها ۸۶ میلیون دلار در سال در نظر گرفته شده است.

اتحادیه تهیه‌کنندگان فیلم و تلویزیون که نماینده کمپانی‌های هالیوودی است، پیشتر در بیانیه‌ای در واکنش به تهدیدات اعتصاب نویسندگان اعلام کرده بود که نباید از اعتصاب آنان متعجب شد و افزود: «رای مجوز اعتصاب همیشه بخشی از برنامه انجمن نویسندگان بوده است که قبل از تبادل پیشنهادات طرفین قابل پیش‌بینی بود. هدف ما رسیدن به توافقی معقول و عادلانه است؛ این امر تنها در صورتی امکان‌پذیر است که صنف متعهد باقی بماند و تمرکز خود را بر مذاکرات جدی و پیگیری راه‌حل‌های منطقی معطوف کند».

حمایت از اعتصاب‌کنندگان

پس از گذشت دو ماه، انجمن بازیگران آمریکا نیز به صف اعتصاب‌کنندگان پیوست و با آنان متحد شد. خواسته‌های این گروه از جمله افزایش دستمزد و عدم استفاده از هوش مصنوعی به جای خودشان، دغدغه بزرگی برای هر دو گروه است. توقعات نویسندگان مسئله عجیبی نیست؛ آن‌ها انتظار دارند که با افزایش پلتفرم‌ها و رشد تولیدات، استودیوها هم درآمد بیشتری داشته باشند و بنابراین خواستار افزایش حقوق و ایجاد قرارداد جدیدی هستند. در مقابل اما استودیوها خود را از افزایش دستمزد نویسندگان معاف می‌دانند.

پیشنهاداتی از انجمن نویسندگان نیز مبنی بر اینکه در هر سریال باید حداقل ۶ تا ۱۲ نویسنده فعالیت کنند و مدت زمان استخدام هر نویسنده از ۱۰ تا ۵۲ هفته تضمین شود، مطرح گردید که با این درخواست‌ها نیز استودیوها مخالفت کردند. یکی از نگرانی‌های عمده این انجمن نیز مربوط به ظهور هوش مصنوعی است؛ آنان بر این باورند که با پیشرفت‌های سریع تکنولوژی و کارکردهای هوش مصنوعی، این احتمال وجود دارد که جایگاه آن‌ها به خطر بیفتد.

پرداخت‌های حمایت‌کنندگان

بازیگران با درآمد بالا در هالیوود به انجمن بازیگران کمک کردند تا این اعتصاب نتواند به مشکلات مالی آنان دامن بزند. مریل استریپ و اوپرا وینفری حداقل یک میلیون دلار و جورج کلونی، مت دیمون، لئوناردو دی کاپریو، هیو جکمن، دواین جانسون و نیکول کیدمن نیز هر یک یک میلیون دلار یا بیشتر به انجمن بازیگران اعطا کردند. همچنین ستاره‌هایی مانند جنیفر لوپز و بن افلک، رایان رینولدز و بلیک لایولی، جولیا رابرتز و آرنولد شوارتزنگر از دیگر سلبریتی‌هایی هستند که در این اعتصاب اقدام به کمک‌های مالی کردند. برد پیت به عنوان تهیه‌کننده فیلم «اوج» برای نشان دادن همبستگی، فیلم‌برداری این پروژه را به حالت تعلیق درآورد. جورج کلونی نیز با حمایت از اعتصاب، این اقدام را نقطه عطفی در تاریخ سینما دانست. محدودیت‌های اعتصابی که برای بازیگران اعمال شده، دستورالعمل‌های مهمی را برای انجمن بازیگران ایجاد کرده است.

در زمان اعتصاب، بازیگران اجازه شرکت در فرش قرمز افتتاحیه و نخستین اکران فیلم‌های خود را ندارند و همچنین نمی‌توانند از طریق مصاحبه یا معرفی پروژه‌های خود در رسانه‌ها، فیلم‌های خود را تبلیغ کنند و نباید در جشنواره‌ها و مراسم اهدای جوایز حاضر شوند. این شرایط باعث می‌شود که اعتصاب هزاران بازیگر به وقفه‌ای در اکران فیلم‌ها و برگزاری جشنواره‌ها منجر شود و تولیدات جدید هالیوود نیز به تعطیلی نزدیک شود. در این راستا، اولین نمایش فیلم «اوپنهایمر» به کارگردانی کریستوفر نولان بدون حضور بازیگران این فیلم صورت گرفت و همچنین نخستین اکران فیلم «عمارت تسخیرشده» نیز بدون حضور بازیگران برگزار گردید.

محدودیت‌های تبلیغاتی بازیگران همچنین باعث به تعویق افتادن اکران قسمت دوم فیلم «تل‌ماسه» گردید. این فیلم پرهزینه به جای پاییز، در اسفند به روی پرده خواهد رفت. همچنین «چالشگران»، به عنوان فیلم افتتاحیه جشنواره ونیز، به دلیل غیبت ستاره‌هایش در فرش قرمز، با تغییر تاریخ مواجه شد و اکنون تاریخ اکران آن به تابستان ۲۰۲۴ موکول گردیده است. این اعتصاب در نهایت منجر به تغییر تاریخ برگزاری هفتاد و پنجمین جوایز امی از سپتامبر (شهریور) به ژانویه (دی) شد.

پایان اعتصابی طولانی

چند روز قبل، انجمن نویسندگان آمریکا که ۱۴۶ روز را در اعتصاب گذرانده بود و هیچ توافق کتبی به دست نیاورده بودند، با تهیه‌کنندگان در رابطه با حقوق قانونی خود به توافق رسیدند تا آرامش دوباره به هالیوود بازگردد.

توافقی آزمایشی میان انجمن نویسندگان و استودیوهای اصلی و پخش‌کننده‌ها به امضا رسید که به پایان اعتصاب ۱۴۶ روزه می‌انجامد و خسارات زیادی را که به تولید محتوا و صنعت فیلم وارد آمده بود، جبران می‌کند.

مذاکره‌کنندگان انجمن نویسندگان آمریکا و اتحادیه تهیه‌کنندگان فیلم و تلویزیون پس از پنج روز گفتگو مداوم، روز گذشته به توافق دست یافتند. روز چهارم، یعنی شنبه، امید برای رسیدن به توافق در جریان بود و مذاکرات به مسائل پیچیده و پیشگامانه و جزییات دقیق مربوط به کاربرد هوش مصنوعی در ساخت محتوا ادامه داشت.

کمیته مذاکره کننده انجمن نویسندگان در ایمیلی که در ساعت ۷:۱۰ بعد از ظهر برای اعضایش ارسال کرد، نوشت: به افتخار می‌توان گفت که این توافق استثنایی که دستاوردها و حمایت‌های معناداری برای نویسندگان در تمام بخش‌ها به همراه دارد، به امضا رسید.

با این حال هنوز اعتصاب به طور رسمی لغو نشده است تا فرایند تأیید و تصویب قرارداد اجرایی گردد؛ اما از شب یکشنبه به حالت تعلیق درآمده است. احتمال می‌رود که روز سه‌شنبه دستور رسمی برای لغو اعتصاب علیه تهیه‌کنندگان صادر شود.

جزئیات قرارداد تا زمان تکمیل آن منتشر نخواهد شد. کمیته رهبری انجمن نویسندگان قرار است روز سه‌شنبه در مورد پیمان نهایی رأی‌گیری کند و این قرارداد جهت تصویب به ۱۱ هزار عضو انجمن ارسال خواهد شد.

این اعتصاب که از ۲ ماه می آغاز شد، پس از نزدیک به ۵ ماه نهایتاً منجر به تحقق خواسته‌های اعضای خود شده است. همبستگی بی‌نظیر و تلاش‌های مداوم اعضا نشان دهنده قدرت آنان بود.

انجمن بازیگران نیز که از ۱۴ جولای در حال اعتصاب بود، سریعاً به انجمن نویسندگان برای غلبه بر بزرگترین موانع که در برابر اتحاد تهیه کنندگان وجود داشت، تبریک گفت و اعلام کرد که همچنان متعهد به تحقق شرایط لازم برای اعضای خود هستند.

در پیام آن‌ها آمده است: ما همچنان به اعتصاب ادامه خواهیم داد و از مدیران استودیوها و پخش‌کنندگان می‌خواهیم تا به میز مذاکرات بازگردند.

آخرین اخبار

پس از ۹ سال انتظار؛ رودستر جدید تسلا بالاخره رونمایی می‌شود

شرکت تسلا سرانجام تاریخ رونمایی از خودروی رودستر نسل...

چرا گاهی نام‌ها را به یاد نمی‌آوریم؟

فراموش کردن نام افراد، محل گذاشتن وسایل یا موضوعی...

جهش ۲۴ دلاری نفت سنگین ایران

دنیای‌اقتصاد: قیمت نفت خام سنگین ایران در سپتامبر۲۰۲۶...

حمله مجدد یمن به فرودگاه ریاض

به گزارش خبرآنلاین، یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن...

فرود اضطراری پرواز تهران-استانبول در تبریز

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر: ...

جزییات تازه از رفع مسدودی گوشی تلفن همراه مسدود شده

به گزارش خبرآنلاین،فرشید شمشیری، عضو پیشین کمیسیون موبایل اتاق...

واکنش سفارت ایران به طرح اتهامات علیه کشورمان در مساله حجاب از سوی یک نهاد آذربایجانی

به گزارش خبرآنلاین، سفارت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان...

۶ محقق پژوهشگاه رویان در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه رویان...

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران جایزه سازمان جهانی بهداشت را دریافت کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم...

استند لمسی چیست؟ بررسی انواع، کاربردها و مزایا

اگر بخواهیم به این سؤال که استند لمسی چیست...

هیچ متهمی را نباید بلاوجه بازداشت کرد

به گزارش آفتاب نیوز، به نقل...

هزینه جلسات روانشناسی در سال ۱۴۰۵ در آذربایجان شرقی چقدر شده است؟

وقتی صحبت از هزینه جلسات روانشناسی میشود، اولین چیزی...

چرا پلاک‌گذاری خودروهای وارداتی ایرانیان مقیم خارج متوقف شد؟

با ادامه انتقادات مربوط به منشا ارز و ابهامات...

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تداوم شرایط جنگی / رشد اقتصادی جهان به چه رقمی می‌رسد؟

 به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، رویترز نوشت: صندوق بین‌المللی پول...

خدمات رایگان درمان سرطان به دهک‌های پایین در پژوهشگاه جهاد دانشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاددانشگاهی، دکتر...

مقابله با استارلینک ادامه همان مسیر توقیف کاست و جمع‌آوری دیش است

مواجهه با فناوری‌های ارتباطی در کشور بارها با محدودیت...

سوزش چشم هنگام کار با گوشی؛ علت چیست و چطور آن را برطرف کنیم؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر...

زمان ثبت‌نام کالابرگ جدید بر اساس کد ملی اعلام شد

رئیس سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد: مهلت خوداظهاری برای...

ثبت رکورد تاریخی ایران با ۱۸ طلا در المپیادهای علمی جهانی

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان از کسب ۱۸ مدال طلا...

تبلیغات متنی