اعتراض شورای شهر به تغییر مکرر و بیهدف مدیران شهرداری تهران
سیدجعفر تشکری هاشمی روز یکشنبه در دویست و نود و یکمین جلسه شورای شهر با اشاره به انتصابات اخیر در شهرداری تهران اظهار کرد: انتظار داشتیم با توجه به بیثباتی که در طول سه سال و نیم گذشته تجربه کردهایم در ماههای آخر شاهد ثبات مدیریتی باشیم اما متاسفانه همچنان سریال تغییر مکرر مدیران بیهدف استمرار دارد و امیدوارم شهرداری تهران قدر ماههای آخر خود را بداند و به جای جابجایی مدیران به فکر ارائه خدمات باشد.
وی با اشاره به بررسی طرح افزایش نرخ کرایه اتوبوس و مترو در روزهای تعطیل هم گفت: مطابق با مصوبه شورای شهر، اتوبوسرانی میتواند برای ارائه سرویس بهتر در روزهای تعطیل بهای بلیت را ۵۰ درصد افزایش دهد.
تشکری هاشمی ادامه داد: اما در این مصوبه ذکر نشده که منظور از روزهای تعطیل کدام یک از تعطیلات هستند؛ در روزهای اخیر مشاهده کردیم به دلیل آلودگی هوا ادارات تعطیل بودند و به موازات همین تعطیلی، اتوبوسرانی اقدام به افزایش کرایههای خود کرد این در حالیست که در روزهای تعطیل اخیر مشاغل آزاد و برخی ادارات فعال بودند.
این عضو شورا اضافه کرد: ما بدنبال کاهش آلودگی هوا و افزایش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی و کاهش استفاده از خودروهای شخصی هستیم اما با افزایش ۵۰ درصدی بهای بلیت اتوبوس از این کار جلوگیری میکنیم و منجر به افزایش نارضایتی و شکایات شهروندان میشویم بر همین اساس پیشنهاد میکنم تا این مشکل که در مصوبه به وجود آمده در قالب یک دو طرح دو فوریتی برطرف شود.
وی در خصوص سامانه بر خط تاکسیهای شهر تهران نیز یادآور شد: تاکسیرانی نرمافزار تاکسیهای بر خط خود را آماده کرده اما از آنجایی که هنوز کامل نشده به صورت آزمایشی کار خود را آغاز میکند اما در این مصوبه نیز نیاز است اصلاحاتی انجام شود، باید در این مصوبه نیز ذکر شود که نرخ کرایهها در شرایط خاص تا ۵۰ درصد میتواند افزایش یابد.
قیمت ارز در کار شورا تاثیرگذار است!
رییس کمیته حقوقی شورای شهر تهران نیز با اشاره به افزایش قیمت ارز، اظهار کرد: ارتباط این مساله با شورا این است که با افزایش قیمت ارز و تورم، سفره خدمت رسانی به مردم کوچکتر خواهد شد و ممکن است درآمد بیشتری داشته باشیم اما خدمت کمتری ارائه شود.
مهدی اقراریان افزود: برخی خریدهای ما متأثر از قیمت ارز است و این باعث سلب اعتماد میشود درخواست دارم به مساله تورم به صورت جدی نگاه شود.
به گفته وی، عارضهای در اقتصاد ایران به نام تورم وجود دارد و قبل از پیروزی انقلاب نیز درگیر تورم بودیم و با گذشت ۴۵ سال هنوز این مساله حل نشده که نشان دهنده این است مجموعه اقتصادی کشور بیمار است و باید کار فوری برای آن انجام شود و امیدواریم رییس جمهور این بیمار را به اتاق عمل ببرد و فکری برای علاج این بیمار شود.
وی با بیان اینکه با بارش باران هوای تهران مطلوب شد اما نباید فراموش کنیم که در روزهای آینده مجددا هوا آلوده خواهد شد، تاکید کرد: باید از تجربه دیگر کشورها در این زمینه استفاده شود. رؤسای قوا باید به مساله تهران بپردازند و این ابر چالش نیاز به مداخله حکمرانی است و با این الگوی حکمرانی که میبینیم و مشکلی مثل آلودگی هوا ۱۰۰ صاحب دارد، در واقع صاحبی ندارد.
این عضو شورای شهر ادامه داد: پیامد این اتفاقات، آلودگی هواست و امیدواریم نمایندگان مجلس و دستگاه قضایی در این زمینه وارد عمل شود و ما هم باید در شورا دست بدست هم دهیم تا مشکل حل شود.
اقراریان یادآور شد: مدیریت شهری آمادگی همکاری با دولت و قوه قضاییه برای حل مشکل آلودگی هوا است، فرزندان ما در این هوای آلوده نفس میکشند و پیامدهای زیان بار آن سالهای آینده مشخص خواهد شد.
همه دستگاهها در حل بحران آلودگی هوا سهیم هستند
رییس کمیته محیط زیست نیز با بیان اینکه تعدادی باغ برای تبدیل به بوستان در پایتخت خریداری شده است، اظهار کرد: بیش از ۲۰ باغ خریداری و به بوستان تبدیل شد اما چند باغ نیز در مناطق جنوبی خریداری شده و هنوز به بوستان تبدیل نشده است.
مهدی پیرهادی افزود: تملک برخی از این باغات به نزدیک به یک سال میرسد و جای تعجب دارد که چرا پیگیری نمیشود که این باغات به بوستان تبدیل نمیشود بارها با متولیان امر تماس گرفتم ولی کاری انجام نشد که یکی از دلایل آن میتواند سستی و کوتاهی در این زمینه باشد.
وی با بیان اینکه سال قبل دیوان محاسبات گزارش بسیار دقیقی را از فعالیتها و اقدامات دستگاهها در زمینه آلودگی هوا ارائه داد، گفت: عموما عملکرد ضعیف بوده است، دادستانی کل کشور و دادستانی تهران نیز گزارشات را در این زمینه تهیه و به قوه قضاییه ارسال کردهاند، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم پیگیریهای خوبی انجام داده و گزارشاتی را دریافت کرده اما در عمل اقدام خاصی انجام نشده است.
پیرهادی ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از مردم به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند و سالانه ۲۰ هزار نفر در کشور دچار مرگ زودرس میشوند و فرزندان ما بیمار خواهند بود، از روسای سه قوه میخواهم و التماس میکنم جلسهای در این زمینه برگزار کنند و به مردم بگویند که چه تصمیمی در این خصوص گرفتهاند.