ایده برای طراحی سایت فروشگاهی

تصور کنید چندین سال کار طراحی انجام داده‌اید و در کلاس‌های درس نشسته‌اید و زمان زیادی را صرف گذراندن آموزش فتوشاپ، آموزش وردپرس، المنتور و… کرده‌اید. حال، در زمانی که دنیای دیجیتال و آنلاین رواج بسیاری یافته و شمار زیادی از افراد به دنبال فروش به شکلی آنلاین هستند، سفارش طراحی یک سایت فروشگاهی به شما داده می‌شود، اما ایده جذابی برای طراحی آن به ذهن شما نمی‌رسد و هر چه فکر می‌کنید راهی برای طراحی پیدا نمی‌کنید و نهایتا نخواهید توانست سفارش کارفرما را انجام دهید. آنچه که شنیدید، در عین تلخ و دلسردکننده بودن، واقعیت هم دارد. طراحان گرافیکی هستند که ایده و طرح خاصی ندارد و نمی‌دانند که باید چگونه سفارش را آماده کرده و تحویل دهند و از این رو، گاهی برخی به کل کار طراحی سایت را رها می‌کنند. اما چاره چیست؟ چاره، در یافتن ایده است. فرقی نمی‌کند سایتی که طراحی می‌کنید، چه محصولی داشته باشد. لباس، ساعت، کفش و یا اصلا محصولی مجازی مثل آموزش آنلاین فتوشاپ. در هر حال، نیاز به خلاقیت و ایده‌یابی دارید و ایده هم، باید راه‌هایی برای ورود به ذهن شما پیدا کند و این راه ورود، دیدن طرح‌های گوناگون است. در ادامه مطلب، سایت‌های زیادی را معرفی می‌کنیم که با کمک آن‌ها، می‌توانید مخزن ایده و خلاقیت خود را همیشه سرشار نگه دارید.

 

منابع پیدا کردن ایده برای طراحی سایت فروشگاهی

برای پیدا کردن ایده، صرف نشستن برای ساعات طولانی و فکر کردن به طرح‌های مختلف و چندین ایده برای طراحی سایت فروشگاهی، نمی‌تواند مفید و راهگشا باشد. راه عاقلانه، این است که ضمن به کار بستن خلاقیت و فکر خودمان، به منابع و سایت‌های مختلف نیز مراجعه کنیم تا با سبک‌ها و ایده‌های مختلف آشنا شویم. دقیقا همان روشی که در آموزش آنلاین فتوشاپ و طراحی لوگو و… به آن اشاره می‌شود، یعنی دیدن نمونه‌کارهای زیاد. به همین منظور، در ادامه 10 منبعی را معرفی می‌کنیم که می‌توانند برای ایده‌یابی بسیار مفید و موثر باشند. این منابع عبارتند از:

1. سایت Behance

این منبع، حکم یک شبکه اجتماعی را دارد، اما صرفا برای طراحان. در این سایت، افراد نمونه‌کارها و ایده‌ها را با دوستان و همکاران خود به اشتراک می‌گذارند تا دیگران نیز از کیفیت کار آن‌ها مطلع شوند. سایت Behance به دلیل موارد زیر، منبعی مفید و موثر به شمار می‌آید:

کامیونیتی بزرگ: عده زیادی در این سایت مشغول فعالیت هستند. کافی است که طراحان وب مورد علاقه خود را پیدا و دنبال کنید تا به ایده‌ها و کارهای آن‌ها دسترسی داشته باشید.

فیلتر و مرتب‌سازی: گزینه‌های زیادی برای مرتب کردن نتایج جست‌وجوی شما وجود دارند، مثل کشور، شهر و بازه زمانی. همچنین می‌توانید قالب‌ها و طرح‌های سایت‌هایی را که خود می‌پسندید، پیدا کنید و این گونه نتایج را مرتب کنید.

2. سایت Zyro

این سایت مکانی فوق‌العاده برای یافتن الگوها و طرح‌های زیبا است. تنوع طرح‌ها آنقدر بالاست که بسیاری از افراد (اگر نگوییم همه!) می‌توانند طرح مورد نظر خود را به راحتی پیدا کنند. این سایت رایگان است و شما به سادگی امکان ویرایش و تغییر الگوهای دلخواه خود را خواهید داشت.

تنوع در طرح‌ها: یک وبلاگ شخصی، یک سایت در حوزه اخبار تکنولوژی یا یک سایت فروشگاهی، همگی می‌توانند از ایده‌های موجود در Zyro استفاده کنند.

طراحی واکنش‌گرا: قابلیت واکنش‌گرا یا Responsive بودن این سایت، به شما کمک می‌کند تا خودتان الگوها را همان‌طور که دوست دارید ویرایش و بازطراحی کنید.

لوگو

3. سایت Awwwards

این مورد کمی متفاوت با موارد معمول است و اگر دنبال قالب‌هایی هستید که طراحی جالب‌تر و خلاقه‌ای دارند، سری به این سایت بزنید. این پلتفرم به سایت‌هایی که بهترین ظاهر و طراحی را داشته باشند، پاداش می‌دهد و اسم جالبی که دارد هم به همین خاطر است (به 3 حرف W در اسم این سایت توجه کنید). کلیه سایت‌های این پلتفرم، بر اساس فاکتورهای مختلف امتیازبندی می‌شوند و با زدن گشتی در میان آن‌ها، متوجه خواهید شد که چه معیارهایی مهم و برتر هستند.

مزایای Awwwards

وبلاگ مفید: هر از گاهی به بخش وبلاگ سری بزنید، مطالب آموزشی جالبی دارد که می‌توانند به شما برای طراحی سایت خود کمک کنند.

جست‌وجوی هدفمند: با استفاده از سیستم برچست‌گذاری که در این پلتفرم مشاهده می‌شود، می‌توانید سایت‌هایی خاص را برای خود هدف گرفته و مرتب کنید، مثلا کاری کنید که صرفا سایت‌هایی با تصاویر پس‌زمینه در ابعاد خاص نمایش داده شوند.

4. سایت SiteInspire

پلتفرمی که چندین هزار سایت را به شما نشان می‌دهد و اولویت آن، طراحی ساده، مینیمال و کاربرپسند است. در واقع، در این سایت خبری از طراحی‌های پرزرق و برق نیست، بلکه سادگی و راحتی سایت‌ها مهم است. سایت‌هایی مثل سایت‌های مختص به کودکان، منابع عکاسی، سایت‌های خبری و… در اینجا قابل مشاهده هستند. علل انتخاب این پلتفرم عبارت هستند از:

قابلیت ثبت‌نام رایگان: با ثبت‌نام در این سایت به شکلی رایگان، می‌توانید به تعداد قابل توجهی از منابع طراحی دسترسی داشته باشید.

فهرست توسعه‌دهندگان: می‌توانید به سایر آثار توسعه‌دهندگان و افرادی که از قبل طرح‌های آن‌ها را دوست داشتید، دسترسی پیدا کنید.

5. سایت Template Monster

اگر قصد خرید قالب‌های زیبا و مورد پسند خود را دارید، می‌توانید به این سایت سری بزنید و از لحاظ تعداد قالب و الگو هم اصلا نگران نباشید، چرا که بیش از 30 هزار قالب در این سایت موجود است و احتمال اینکه قالب مدنظر خود را پیدا نکنید، بسیار کم است. همچنین، این پلتفرم قابلیت‌های زیر را هم دارد:

نمایش نسخه Preview به شکلی زنده: می‌توانید در عمل مشاهده کنید که قالب به چه شکل نمایش داده خواهد شد.

مرتب‌سازی: می‌توانید بسته به نیازی که دارید، نتایج را فیلتر کنید. مثلا کاری کنید که فقط قالب‌هایی با قابلیت راست‌چین شدن، نمایش داده شوند که این موضوع برای طراحی سایت فروشگاهی به زبان فارسی بسیار مهم است.

سایت

6. سایت Best Website Gallery

این پلتفرم که توسط دیوید هلمن راه‌اندازی شده است، یک منبع بسیار خوب برای یافتن ایده جهت طراحی صفحه نخست سایت است که بیش از 200 صفحه وب سایت دارد و کاربر می‌تواند در زمان کمی به این صفحات دسترسی پیدا کرده و ایده بگیرد. اگر تایم کافی برای دیدن کل سایت را ندارید، می‌توانید از گالری تصاویری که در سایت موجود است، استفاده نمایید.

مزیت سایت Best Website Gallery

کیفیت و وضوح بالا عکس‌ها: گالری که تمامی عکس‌ها در آن ثبت شده است، به شما این امکان را می‌دهد تا فورا به طرح‌ها و ایده‌های متعدد دسترسی داشته باشید.

7. سایت Agency Portfolio Websites

برای دیدن کارهای حرفه‌ای و احتمالا تبدیل شدن به یک طراح حرفه‌ای، Agency Portfolio Websites را از دست ندهید. در این سایت، مشاهده خواهید کرد که افراد حرفه‌ای و باتجربه، چگونه با چالش‌های خود در مسیر طراحی سایت غلبه می‌کنند. مزیت دیگر این سایت عبارت است از:

آشنایی با ترندهای طراحی: از آنجایی که افرادی با سطح مهارتی و توانایی بالا در این سایت فعالیت می‌کنند، می‌توان ترندهای طراحی و نظرات این افراد (که معمولا منجر به تغییرات بزرگ خواهد شد) را مشاهده و مطالعه کنید.

8. سایت CSS Nectar

یکی دیگر از کاتلوگ‌های خارجی، این سایت است که می‌توان از آن برای پیدا کردن ایده برای طراحی سایت فروشگاهی، استفاده کرد، چرا که در این منبع، وب‌سایت‌هایی با کیفیت بسیار بالا در دسترس کاربران قرار می‌گیرند.

مزایای CSS Nectar

اطمینان از کیفیت بالا: پیش از فهرست کردن سایت‌ها، تیمی از داوران طرح‌ها را بررسی کرده تا از کیفیت آن‌ها اطمینان حاصل کنند.

دسته‌بندی: در این سایت شما می‌توانید بر اساس موضوع و دسته سایت، ویژگی‌های طراحی گرافیکی، رنگ‌های به کار رفته و حتی کشور، به جست‌وجوی ایده خود بپردازید.

سایت

9. سایت Good UI

استفاده درست و اصولی از این منبع، معادل با رسیدن به مرحله‌ای بالاتر در طراحی سایت است. در اینجا شما می‌توانید با خرید اشتراک، نتایج UI مختلف را بررسی و مشاهده کنید. برخی از مزایای این پلتفرم عبارتند از:

وبلاگ مفید: بازدید از این وبلاگ، باعث خواهد شد که با رویکرد و نوع تست گرفتن شرکت‌هایی مثل آمازون و نت‌فلیکس آشنا شوید.

مثال‌هایی مفید و عملی UI: در اینجا الگو‌هایی را برای اجرا کردن در لندینگ پیج‌ها، سبد خرید، فرم‌های مختلف و… پیدا می‌کنید.

10. سایت Pinterest

شاید از میان همه مواردی که تا کنون بررسی کردیم، پینترست از همه معروف‌تر باشد. افراد گوناگون، از عکاسان گرفته تا طراحان سایت و گاهی افراد عادی، می‌توانند تصاویر و محتواهای مورد نظر خود را در این پلتفرم به اشتراک بگذارند. بنابراین پینترست منبعی تخصصی برای یافتن ایده برای طراحی سایت فروشگاهی نیست، بلکه پلتفرمی است برای مشاهده آثار مختلف به جهت ایده‌یابی در ادیت و طراحی.

مزایای استفاده از پینترست:

سادگی و رایگان بودن: دسترسی به پینترست نیازی به پرداخت مبلغ و هزینه ندارد و استفاده از آن هم بسیار راحت است.

تنوع: از آنجایی که تعداد کاربران و محتواهای این سایت بسیار زیاد است، طرح‌ها و ایده‌های زیادی را هم می‌توان مشاهده کرد.

پینترست

چند راه برای داشتن یک طراحی خوب

در مورد سایت‌ها و منابع یافتن ایده زیاد صحبت کردیم. حال بیایید در مورد راه و روش‌های خلق یک طراحی خوب هم صحبت کنیم. اما نگران نباشید، برای این که حوصله شما سر نرود، صرفا به شکلی تیتروار این راه‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • استفاده از انیمیشن
  • به کار بردن تصاویر اورجینال
  • ترکیب عکس‌های محصولات
  • استفاده از فونتی خوب و مرتبط با برند
  • استفاده از ویدئو و فایل‌های صوتی
  • به کار بردن Parallax Scroll
  • استفاده از افکت‌های مناسب برای فوتر و هدر

امیدواریم که با گرفتن ایده از منابع و ترکیب آن ایده‌ها با این راه‌ها، طراحی خوب و اثربخشی داشته باشید. ممنون که تا اینجا همراه ما بودید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا