سه‌شنبه 12 آبان 1405

بررسی مجدد نظام مالی به عنوان شرط اساسی برای رفع پایدار بحران مسکن

به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیدمحسن فاضلیان، یکی از اعضای هیئت مدیره بانک مسکن در همایش تخصصی با عنوان “نظام مالی تأمین مسکن” به اهمیت شناخت درست از وضعیت فعلی و شرایط اقتصادی برای تحلیل هر موضوع اقتصادی تأکید کرد. او اظهار داشت که برای غلبه بر بحران مسکن، باید به‌صورت دقیق ظرفیت‌های موجود اقتصادی را ارزیابی کرد و در کنار محدودیت‌ها، راهکارهای میان‌مدت و بلندمدت ارائه داد تا این عارضه ساختاری به‌طور پایدار حل شود.

این عضو هیئت مدیره بانک مسکن به مطالعات وسیع صورت‌گرفته در زمینه مسکن در سال‌های اخیر اشاره کرده و افزود: تحقیقات انجام‌شده در عرصه عرضه، تقاضا و نظام مالی تأمین مسکن از نظر ادبیات علمی قابل توجه است، اما با وجود انبوهی از تحقیقات، هنوز در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی و ثبات بازار با چالش‌های جدی برخورد داریم و به تقاضای واقعی مسکن پاسخ مناسب داده نشده است.

او در ادامه بیان کرد که سهم بخش مسکن از تسهیلات بانکی در دو دهه گذشته با کاهش چشمگیری روبرو بوده است. به گفته وی، 20 سال پیش سهم بخش مسکن و ساختمان از تسهیلات بانکی تقریبا 20 درصد بود، در حالی که این عدد برای سال 1403 به حدود 5 درصد کاهش یافته است.

فاضلیان همچنین اعلام کرد: بر اساس برآوردها، در آینده نزدیک، طی یک دهه باید حدود 8 میلیون واحد مسکونی جدید ساخته شود که به معنای نیاز سالانه به 700 هزار واحد است؛ در حالی که اوج تولید مسکن در کشور در زمان اجرای طرح مسکن مهر بین سال‌های 1385 تا 1390 به‌طور میانگین 800 هزار واحد در سال بوده است و حالا این رقم به 300 تا 400 هزار واحد کاهش یافته است.

وی در مورد وضعیت کنونی طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: در حال حاضر حدود 800 هزار واحد در قالب این طرح قرارداد امضا شده است و با احتساب پروژه‌های خودمالکی، تعداد واحدهای در حال ساخت به بیش از یک میلیون واحد می‌رسد، اما تا امروز فقط حدود 150 هزار واحد به مردم واگذار شده است.

فاضلیان همچنین به شکاف عمیق میان قدرت خرید خانوار و قیمت مسکن اشاره کرد و خاطرنشان کرد که توان درآمدی خانوارها به شدت کاهش یافته است. تسهیلات خرید بانک مسکن که در گذشته تا 70 درصد ارزش ملک را پوشش می‌داد، اکنون در شهرهای بزرگ به‌طور میانگین تنها 15 درصد از قیمت مسکن را جبران می‌کند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، زوجین در کلان‌شهرها با احتساب وام جعاله مجموعاً حدود یک میلیارد و 280 میلیون تومان وام دریافت می‌کنند، که این رقم سهم بزرگی از قیمت یک واحد مسکونی متعارف 100 متری را تشکیل نمی‌دهد.

وی در زمینه مشارکت در ساخت گفت: طبق ضوابط جاری، تسهیلات بانک مسکن می‌تواند بین 50 تا 60 درصد هزینه‌های ساخت را تامین نماید، اما مسئله بازپرداخت اقساط همواره یکی از نگرانی‌های اصلی در طراحی و تعیین سقف تسهیلات بوده است.

عضو هیئت مدیره بانک مسکن بر این نکته تأکید کرد: هدف ما در بانک مسکن این است که با حفظ ثبات نظام مالی، به صورت علمی و واقع‌بینانه سهم تسهیلات بخش مسکن را افزایش دهیم تا به تقاضای انباشته و نیاز واقعی خانوارها پاسخ مناسبی داده شود.

/+

آخرین اخبار

خشم شهریار مغانلو از جواد نکونام/ نتیجه تصمیم غیرمنتظره سرمربی تراکتور

در جریان بازی تساوی‌آمیز تراکتور ایران و نفتچی فرغانه...

تأثیر شگفت‌انگیز بادام‌زمینی بر حافظه و عملکرد مغز!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آیا...

جزییات دیدار وزیر خارجه با رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ترکمنستان

به گزارش خبرآنلاین، طرفین در این ملاقات با اشاره...

قیمت دستگاه لیزر؛ راهنمای خرید با محاسبه بازگشت سرمایه

خرید دستگاه لیزر موهای زائد زمانی توجیه اقتصادی...

پیام مکتوب ولی‌عهد عربستان به رئیس جمهور چین

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از خبرگزاری عربستان (واس)،...

اعتبار هست، نقدینگی چطور؟

تأمین مالی تولید همواره یکی از محورهای سیاست‌گذاری پولی...

تجارت دریایی با وجود محدودیت‌ها برقرار است

دبیر انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران گفت: با...

استقلال و تراکتور، برنامه لیگ برتر را تغییر دادند

دو دیدار از هفته سیزدهم رقابتهای لیگ برتر فوتبال...

هشتمین نمایشگاه تستا ۱۴۰۵ دی‌ماه در ایران‌مال برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه شورای...

قیمت سکه ظهر امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۵/ سکه ۲۶۴ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

قیمت دلار ، یورو و انواع ارزها ظهر امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۵/ دلار به قیمت ۲۷۳ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا،...

سه اپراتور هوش مصنوعی داخلی در انتظار دریافت مجوز

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تشریح آخرین...

اینستاگرام تا نتفلیکس؛ همه یک تکه از یوتیوب می‌خواهند

غول‌های فناوری و شرکت‌های بزرگ هالیوودی در رقابتی تنگاتنگ...

شورای نگهبان به مصوبه «مهریه ۱۴ سکه‌ای» چه ایراداتی گرفت؟

مجلس برای کاهش ضمانت اجرای کیفری مهریه به ۱۴سکه...

کلاس درس را از محیط خسته کننده خارج کنید

استفاده از فناوری‌های دیجیتال در آموزش،کلاس درس را از...

جنگ جهانی استعدادها؛ کشورها چگونه برای جذب و حفظ نخبگان می‌جنگند؟

خبرگزاری مهر، گروه فناوری: در حالی که رقابت جهانی...

چرا حمید علیدوستی هیچ وقت مربیگری استقلال را نپذیرفت؟

استقلال در اردیبهشت سال ۱۳۸۹ دستخوش تحولات مدیریتی شده...

پایان عصر ابهام؛ شطرنج اتمی در ساعت صفر جنگ

دنیای اقتصاد: آنچه امروز در آسمان و پایگاه‌های...

تبلیغات متنی