عوامل مؤثر در تشدید بیماری «پسوریازیس»

و به نقل از «وب ام دی»، در حالی که ریشه اصلی پسوریازیس به عملکرد سیستم ایمنی فرد مربوط می شود، مجموعه ای از عوامل محرک ممکن است علائم این بیماری را تشدید کنند. این محرک ها شامل موارد زیر هستند:
* هوای سرد و خشک: چنین شرایط جوی می تواند به خشکی پوست منجر شود و در نتیجه احتمال وخامت علائم را افزایش دهد. برعکس، شرایط آب و هوایی گرم و آفتابی عموماً به تعدیل علائم پسوریازیس در بسیاری از بیماران کمک می کند.
* استرس: خود بیماری پسوریازیس نیز می تواند عاملی برای ایجاد استرس باشد و بیماران معمولاً گزارش می دهند که بروز علائم در زمان های پرتنش به ویژه بیشتر می شود.
* بعضی داروها: مصرف داروهایی مانند لیتیوم (که معمولاً برای درمان اختلال دوقطبی به کار می رود)، داروهای ضد مالاریا و چند نوع مسدودکننده های بتا (که برای کاهش فشار خون، بیماری های قلبی و بعضی آریتمی های قلبی تجویز می شوند) ممکن است علائم پسوریازیس را تشدید کنند.
* عفونت ها: برخی عفونت ها مانند گلو درد ناشی از باکتری استرپتوکوک یا ورم لوزه می توانند حدود دو تا سه هفته پس از وقوع، علائم پسوریازیس را شدت بخشند. همچنین در افراد مبتلا به HIV، علائم این بیماری ممکن است به طور قابل توجهی تشدید گردد.
* آسیب به پوست: برای برخی افراد مبتلا به پسوریازیس، هر نوع آسیب به پوست—از جمله بریدگی، کبودی، سوختگی، تورم، واکسیناسیون، خالکوبی و بیماری های پوستی دیگر—می تواند علائم مبتلا به پسوریازیس را در ناحیه آسیب دیده تشدید کند.
* الکل: مصرف الکل نیز ممکن است ریسک تشدید علائم پسوریازیس را افزایش دهد.
* سیگار کشیدن: برخی از متخصصان بر این باورند که استعمال سیگار ممکن است وضعیت علائم پسوریازیس را بدتر کند.