وزرای امور خارجه ایران و ترکمنستان بر لزوم همکاری مشترک برای پیشگیری و مقابله با تهدیدهای منطقهای تاکید کردند

نشست مشاورههای دورهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان با مدیریت سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و رشید مردوف، معاون رئیس کابینه وزرا و وزیر امور خارجه ترکمنستان در تهران برگزار گردید.
در این جلسه به بررسی جنبههای مختلف روابط و روند ارتقای مناسبات دوجانبه و همچنین تحولات و همکاریهای دو کشور در سطح منطقهای و بینالمللی پرداخته شد.
وزیر امور خارجه ایران در این دیدار بر اهمیت روابط تاریخی و دوستانه با ترکمنستان، که مبتنی بر عوامل فرهنگی، تاریخی و تمدنی مشترک است، تاکید ویژهای داشت.
عراقچی در ادامه به مذاکرات سازنده و موثر میان دو طرف در چارچوب نشست دورهای مشاورههای سیاسی اشاره کرده و ابراز رضایت سایر مقامات ایرانی از گفتگوهای خود با وزیر امور خارجه ترکمنستان در این سفر را نمایشگر عزم رهبران دو کشور برای توسعه روابط و همکاریهای دوجانبه در زمینههای گوناگون از جمله اقتصادی، تجاری، انرژی، ترانزیت و حملونقل دانست.
همچنین، وزیر امور خارجه با توجه به تحولات منطقهای، خواستار تقویت مشورتها در زمینه مسائل منطقهای مورد توجه طرفین شد و امیدواری خود را ابراز کرد که این مشاورهها به تقویت همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در راستای آسیای مرکزی و افغانستان منجر شود.
رشید مردوف، وزیر امور خارجه ترکمنستان نیز در این نشست به برگزاری با شکوه مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و روز ملی جمهوری اسلامی ایران اشاره و این رویداد را به دولت و مردم ایران و وزیر امور خارجه کشورمان تبریک گفت.
وی با اشاره به رضایت از ملاقاتها و مذاکرات دو روز اخیر خود با رئیسجمهور و سایر مقامات ایرانی، به سوابق متعددی از مشورتها و تماسهای منظم بین مقامهای برجسته دو کشور، از جمله سفر رئیسجمهور پزشکیان به عشقآباد برای شرکت در مراسم گرامیداشت مختومقلی فراغی و همچنین تماس اخیر رهبری ملی ترکمنستان با رئیسجمهور پزشکیان و دعوت از ایشان برای حضور در همایش «صلح و اعتماد» در این کشور، اشاره کرد و تداوم رایزنیهای منظم بین دو کشور را برای پیشرفت جامع روابط دو کشور ضروری دانست.
شایان ذکر است که وزرای امور خارجه ایران و ترکمنستان در این دور از مشاورههای سیاسی، ضمن ابراز خرسندی از روند حمایتهای متقابل دو کشور در مجامع بینالمللی و پشتیبانی از قطعنامهها و ابتکارهای مشترک در سازمان ملل متحد، بر استمرار و تقویت این رویکرد تاکید نمودند.
طرفین همچنین بر لزوم تقویت روابط و همکاریها در حوزههای پارلمانی، فرهنگی، گردشگری و آموزشی و نیز بهبود روابط مردم با یکدیگر تاکید کردند.
دو وزیر به تهدیدات مشترک ناشی از فعالیتهای افراطی و تروریستی اشاره کرده و بر ضرورت گسترش همکاریها میان دو کشور و کشورهای منطقه برای پیشگیری و مقابله با این چالشها تاکید نمودند.