تحریمها علیه ایران، موانع مهمی بر سر راه مبارزه کارآمد با قاچاق مواد مخدر به وجود میآورند

در گردهمایی وین که با مشارکت نماینده رئیسجمهوری و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر سازمان یافت، به این نکته پرداخته شد که تحریمهای ناعادلانه و یکجانبه (UCM) علیه ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران نه تنها بار مالی اجرای برنامههای درمانی و کاهش آسیب را بر دوش مردم میگذارد، بلکه تأثیر منفی عمیقی بر روی اقدامات مؤثر در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر میگذارد.
به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر و طبق گزارش ایسنا، حسین ذوالفقاری در شصت و هشتمین اجلاس سالانه کمیسیون مواد مخدر که در مقر اروپایی سازمان ملل در وین اتریش برگزار شد، با تبریک به رئیس این اجلاس به خاطر انتخاب شایستهاش، بر اراده قوی هیئت جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به اهداف مطرح شده در این نشست تأکید کرد.
او همچنین از سرکار خانم غدا والی، مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم (UNODC) و همکارانش که برای برپایی این اجلاس تلاش کردند، قدردانی کرد و خاطرنشان کرد که وضعیت جهانی مواد مخدر به طرز نگرانکنندهای تغییر مییابد.
“موادی که از نظر روانگردانی جدید هستند” چالشهای اساسی برای نظامهای نظارتی کشورهای مختلف و هیئتهای کنترل مواد مخدر بینالمللی به وجود آوردهاند
او یادآور شد که با وجود تمامی تلاشها برای کنترل این بحران، هنوز با ظهور و گسترش NPS ها مواجه هستیم که به سیستمهای کنترل و نظارت در کشورهای مختلف و همچنین فضای بینالمللی مبارزه با مواد مخدر آسیب میزنند.
ذوالفقاری در ادامه، توصیههایی را به منظور انجام اقدامات مؤثرتر در برابر چالشهای جهانی مواد مخدر ارائه کرد و بر ضرورت تقویت همکاریها، توسعه سامانههای تبادل اطلاعات، به اشتراکگذاری تجربیات، ارائه کمکهای فنی، تأمین تجهیزات و انتقال فناوریهای ضروری به کشورهایی که تحت تأثیر کشت، تولید، ترانزیت و مصرف مواد مخدر قرار دارند، تأکید نمود.
نماینده رئیسجمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد که تنوع در روشهای درمانی و افزایش دسترسی به آنها برای اهداف علمی و پزشکی، با حذف موانع، باید در اولویت کشورهای مختلف برای کاهش تقاضا قرار گیرد. در این راستا، تسهیل تبادل تازهترین تجربیات و دانستهها امری حیاتی است.
وی اذعان داشت که ابتکارات و سازوکارهای موفق منطقهای مانند کمیسیونهای فرعی، “هونلیا”، برنامه منطقهای کشورهای همسایه و ابتکار سهجانبه به دلیل کمبود منابع مالی متوقف یا به حالت نیمهفعال درآمدهاند و افزود که جامعه بینالمللی باید پشتیبانیهای مالی لازم را از دفتر UNODC به عنوان نمونههایی از همکاریهای منطقهای فراهم سازد.
ذوالفقاری همچنین به تحریمهای ظالمانه و یکجانبه (UCM) که علیه ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران اعمال شده است اشاره کرد و بیان داشت که این تحریمها نه تنها هزینههای اجرای برنامههای درمانی را افزایش میدهد و آسیبپذیری مردم را بیشتر میکند، بلکه روند مؤثر مبارزه با قاچاق مواد مخدر را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. از همین رو، در راستای اجرایی کردن قطعنامههای مختلف کمیسیون مواد مخدر و شورای حقوق بشر، خواستار پایان این تحریمها و تأمین کمکهای فنی و تجهیزاتی به کشورهای خط مقدم مبارزه با مواد مخدر هستیم.