چهارشنبه 22 مهر 1405

عملی شدن نخستین تعهد دولت در زمینه فیلترینگ

رفع محدودیت‌ها و تأمین دسترسی آزاد برای شهروندان به پلتفرم‌های ممنوعه به عنوان یکی از شعارهای کلیدی دولت سیزدهم مطرح شده است؛ تحقیقات نشان می‌دهد که دولت از ابتدای فعالیت خود در این راستا جدیت لازم را از خود نشان داده و در جلسه‌ای که امروز در شورای عالی فضای مجازی برگزار شد، خبر از رفع فیلتر واتس اپ و گوگل پلی ارائه گردید.

محدودسازی دسترسی به برخی وب‌سایت‌ها یا پلتفرم‌ها در طول زمان در تمام کشورها از جمله ایران، به‌واسطه سیاست‌های اعمال شده در این زمینه، اجرایی شده است. لیکن، محدودیت دسترسی به برخی پلتفرم‌های محبوب در سال‌های اخیر منجر به نارضایتی‌های زیادی برای کاربران شده که به اعتقاد متخصصان، این اقدامات همچنین بر فضای کسب‌وکارهای مجازی نیز تأثیر منفی گذاشته است.

تحقیقات نشان می‌دهد که عده‌ای با فروش فیلترشکن، درآمدهای چند میلیاردی به دست می‌آورند و بر اساس آمار، تقریباً دو سوم مشترکان تلفن‌های همراه از این ابزارها استفاده می‌کنند که بخش عمده‌ای از آن‌ها از طریق منابع غیررسمی تهیه می‌شود. این امر موجب می‌شود تلفن‌ها یا دستگاه‌ها به عنوان بسترهایی برای حمله به زیرساخت‌های کشور مورد سوءاستفاده قرار گیرند و امنیت سایبری را تهدید کند.

طبق آمار ارایه‌شده، ۸۵ درصد مردم از فیلترشکن بهره‌برداری می‌کنند و گردش مالی فروش این ابزارها به تقریباً ۲۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. این دو رقم به‌خوبی ضرورت بازنگری در سیاست‌های محدودسازی را توجیه می‌کند.

از این رو، موضوع رفع فیلترینگ و تأمین دسترسی آزاد به پلتفرم‌های مسدود شده به عنوان یکی از وعده‌های دولت سیزدهم به دنبال مطالبه مردم مطرح گردید و با آغاز فعالیت دولت، به دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزوده شد تا آسیب‌های فنی مورد مطالعه قرار گیرد و وضعیت موجود به درستی شناسایی شود. تأکید شد که موضوع فیلترینگ از طریق بررسی‌های کارشناسی حل و فصل خواهد شد.

تا اینکه، طبق اعلام رئیس جمهور، این موضوع در جلسه مقامات عالی‌رتبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت توافق شد که به شورای عالی فضای مجازی ارجاع شود تا با وجود نظرات مختلف، کار کارشناسی بیشتری صورت گیرد.

در نهایت، پس از مراحل مختلف و نوساناتی که وجود داشت، در جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی به این نتیجه رسیدند که دو پلتفرم واتس اپ و گوگل پلی از محدودیت خارج شوند.

بر این اساس، عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت خبر از رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی در جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی داد.

شهاب‌الدین طباطبایی در حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در قدم اولِ برنامه رفع محدودیت فیلترینگ، واتساپ و گوگل‌پلی با اجماع مثبتی از اعضای شورای عالی مجازی آزادسازی شد.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستار هاشمی، نیز به تازگی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، آغاز این گام نخست برای آزادسازی فیلترینگ را اعلام کرده است.

آخرین اخبار

نتانیاهو: نگران انتخابات هستم – خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه...

وقتی هکرها یخچال‌ها را به کوره تبدیل کردند؛ حمله سایبری بی‌سابقه در فرانسه

هکرها طی یک حمله سایبری گسترده، سامانه‌های کنترل یخچال...

تاثیر تخمه کدو در تنظیم فشارخون

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

رییس سازمان انرژی اتمی ایران: ظرفیت علمی و فناورانه ایرانیان بی‌انتهاست

به گزارش خبرآنلاین، محمد اسلامی در آیین گرامیداشت روز...

ویدیو/ ابطحی: گاهی قوانینی وضع می‌شود که همه می‌دانند قابل‌اجرا نیست

فعال سیاسی اصلاح‌طلب در تبیین نسبت قانون‌گذاری با حقوق...

عقب‌نشینی نفت در اوج التهاب / برنت به کانال ۱۰۵ دلار رسید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بهای معاملات آتی نفت خام...

اورژانس تهران: قطع سامانه تلفنی ۱۱۵؛ شماره‌های جایگزین اعلام شدند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

ترامپ: دوست دارم برای سومین دوره رئیس‌جمهور آمریکا شوم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

پرسپولیسی‌ها این بار سراغ الغرافه رفتند؛ ماجرای آسانی همچنان ادامه دارد!

برد استقلال مقابل الغرافه در قطر، علاوه بر ثبت...

تشریح حملات دشمن به مراکز درمان و بازپروری اعتیاد در ایران

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر، در...

تبلیغات آنلاین؛ بازار ۳۲ همتی که پس از هر بحران زنده شد

سال ۱۴۰۴ برای بازار تبلیغات دیجیتال ایران سالی نبود...

کشت شاهدانه صنعتی و شقایق ایرانی با شرایط تحت کنترل مجاز شد

مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر،...

تبلیغات متنی