اجرا و تحقق ۸۶ درصدی بودجه شهرداری در نیم‌سال نخست و بررسی توزیع هزینه‌ها به پروژه‌ها

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه‌ای که به بررسی گزارش نظارتی شش ماهه نخست بودجه مصوب سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران اختصاص داشت، عملکرد پروژه‌های تملک دارایی سرمایه‌ای و مالی و هزینه‌ای را مورد ارزیابی قرار دادند.

در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران، اعضا به تحلیل گزارش نظارتی شش ماهه ابتدایی بودجه مصوب سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران در زمینه پروژه‌های تملک دارایی سرمایه‌ای و مالی و هزینه‌ای پرداختند. محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر، در این خصوص گفت که این سومین سالی است که گزارش نظارتی بودجه در صحن شورا ارائه می‌شود و ایجاد این گزارش نیازمند یک فرایند چندماهه بوده است. در ابتدا قرار بود این گزارش به‌صورت چهار یا پنج ماهه به شورا ارائه شود، اما در نهایت تصمیم بر این شد که گزارش به‌صورت شش ماهه تهیه گردد، چرا که در مدت ۲ تا ۳ ماه اول سال، پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها معمولاً قابل توجه نیست.

آخوندی همچنین اشاره کرد که گزارش نظارتی شش ماهه بر اساس بودجه مصوب شورای شهر طراحی شده و شامل بخش‌های درآمد، مصارف و موارد عدم رعایت بودجه است. این بخش پایانی مربوط به مسائلی است که شهرداری به‌درستی در اجرای بودجه رعایت نکرده است. وی تأکید کرد که این گزارش وظیفه نظارتی شورای شهر را منعکس می‌کند و فراتر از بحث‌های بودجه‌ریزی، به تفریغ بودجه و حسابرسی‌ها نیز می‌پردازد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در ارتباط با بودجه مصوب سال ۱۴۰۳ شهرداری اشاره کرد که برای امسال، مبلغ ۱۵۰ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان مصوب شده است. از این رقم، ۱۴۴ هزار میلیارد تومان ابلاغ و برای شش ماهه نخست سال، ۶۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

وی همچنین به بخش هزینه‌ای بودجه شهرداری تهران در شش ماه نخست سال اشاره داشت و گفت: در این بخش ۲۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است. به‌علاوه، در بخش تملک دارایی سرمایه‌ای نیز ۳۶ هزار میلیارد تومان و در مورد تملک دارایی سرمایه‌ای مالی، یک هزار میلیارد تومان تخصیص یافته است.

آخوندی به تفصیل ۵ بخش مختلف گزارش هم اشاره کرد که شامل درآمدها و منابع، تفکیک به معاونت‌ها، تفکیک به مأموریت‌ها، تفکیک به مناطق ۲۲ گانه و بخش مربوط به عدم اجرا در موارد بودجه توسط شهرداری است.

کل درآمدهای شهرداری تهران در شش ماهه نخست سال برابر با ۶۴ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان است

وی در ادامه به بخش درآمدها و منابع شهرداری تهران پرداخت و گفت که در این بخش ۴۵ هزار میلیارد تومان وصول شده است. همچنین در بخش واگذاری دارایی سرمایه‌ای ۹۴۰۰ میلیارد تومان و در بخش واگذاری دارایی مالی نیز همین مقدار یعنی ۹۴۰۰ میلیارد تومان محقق شده است. بنابراین، مجموع درآمدهای شهرداری تهران در شش ماه نخست سال به ۶۴ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان می‌رسد.

آخوندی به درصد محقق ساختن بودجه نیز اشاره کرد و اعلام کرد که تا پایان شهریورماه، ۴۳ درصد از بودجه سال ۱۴۰۳ تحقق یافته است و در شش ماه نخست سال، شهرداری تهران ۵۶ هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان درآمد نقدی داشته که شامل واریز و برداشت‌ها می‌شود. همچنین درآمد غیر نقد شهرداری برای امسال ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده و باید به این نکته اشاره کرد که ۱۱ هزار میلیارد تومان از درآمد نقد سال گذشته به سال جاری منتقل شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به بررسی مأموریت‌های شش‌گانه در گزارش نظارتی شش ماهه پرداخت و گفت: مجموع پرداختی‌ها در هر شش مأموریت به طور کلی به ۶۶ هزار و ۸۶۹ میلیارد تومان رسیده است. در مأموریت فرهنگی-اجتماعی، از ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته، ۲ هزار و ۱۹۵ میلیارد تومان پرداخت شده است. این در حالیست که برای این مأموریت ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب شده بود که ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

وی به جزئیات پرداختی‌ها در مأموریت حمل‌ونقل و ترافیک نیز اشاره کرد و گفت که از ۵۲۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته، ۵۲۹۸ میلیارد تومان پرداخت شده است. در بخش تملک دارایی سرمایه‌ای این مأموریت، از ۲۶ هزار میلیارد تومان، ۲۰ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.

آخوندی به مأموریت خدمات شهری در بودجه سال جاری شهرداری تهران نیز اشاره کرد و گفت: از ۴۶۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته، ۴۹۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است. همچنین در کل بودجه برای این مأموریت، ۵۹۰۰ میلیارد تومان مصوب شده که ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در بخش مأموریت ایمنی و مدیریت بحران نیز اعلام کرد که برای این مأموریت ۶۷۰۰ میلیارد تومان مصوب شده که ۲۱۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است. در مأموریت معماری و شهرسازی نیز ۳۵۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب شده که ۱۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.

در خصوص مأموریت توسعه مدیریت و هوشمندسازی، آخوندی افزود: نسبت پرداخت‌ها نسبت به شش ماه ابتدایی سال، به ترتیب در مأموریت فرهنگی و اجتماعی ۴۳ درصد، در مأموریت حمل‌ونقل و ترافیک ۷۰ درصد، در مأموریت خدمات شهری ۵۶ درصد، در مأموریت ایمنی و مدیریت بحران ۶۳ درصد، در مأموریت معماری و شهرسازی ۶۵ درصد و در مأموریت توسعه مدیریت و هوشمندسازی ۱۸۷ درصد بوده است. به‌طور کلی، از ۷۵ هزار میلیارد تومان بودجه تخصیص یافته، ۶۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان معادل ۸۹ درصد پرداخت شده است و در سال جاری، ۴۳۵ پروژه در نظر گرفته شده که از این تعداد، ۲۹۵ پروژه غیر مستمر و ۱۴۰ پروژه مستمر هستند.

وی در ادامه به پرداخت‌های انجام‌شده به معاونت‌های شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: در معاونت فنی و عمرانی، از ۱۲ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب، ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است. در معاونت برنامه‌ریزی، سرمایه انسانی و امور شوراها، از ۱۶ هزار میلیارد تومان ۷ هزار میلیارد تومان، در معاونت معماری و شهرسازی از ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، در دفتر شهردار از ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان هزار و ۷۹۰ میلیارد تومان و در معاونت مالی و اقتصاد شهری ۲۰ هزار میلیارد تومان به‌طور کامل تخصیص یافته است.

وی همچنین بیان کرد: در معاونت خدمات شهری از ۱۴ هزار میلیارد تومان، ۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان، در معاونت حمل‌ونقل و ترافیک از ۴۴ هزار میلیارد تومان، ۱۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و در معاونت فرهنگی و اجتماعی از ۹ هزار میلیارد تومان، ۲۹۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است. بدین ترتیب، از مجموع ۱۵۰ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان بودجه مصوب، ۶۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.

آخوندی تأکید نمود که این گزارش تنها بر اساس اطلاعات استخراج‌شده تهیه شده و بدون قضاوت و داوری است و شهرداری تهران نباید از مطرح کردن برخی مسائل ناراحت شود. همچنین وی خاطرنشان کرد که در هر حوزه، پروژه‌های کلیدی بررسی شده و پرداخت‌ها به‌طور دقیق در گزارش قید می‌شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در خصوص مأموریت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، به احداث مجموعه فرهنگی خانه شهر با مصوبه ۳۰۰ میلیارد تومانی اشاره کرد که ۱۲۹ میلیارد تومان پرداخت شده است. وی همچنین در پروژه البرز لشکرک، یک میلیارد تومان تخصیص و ۱۱ میلیارد تومان پرداخت شده است. در پروژه ایوان ری از ۲۰ میلیارد تومان، ۹ میلیارد تومان پرداخت شده است و در زمینه مرکز نمایش‌های آیینی صبا نیز با بودجه ۵ هزار میلیاردی، حدود یک میلیارد تومان پرداخت شده است. در حمایت از احداث و توسعه مساجد نیز از ۳۸۰ میلیارد تومان مصوب، ۱۸۰ میلیارد تومان به‌صورت نقدی هزینه شده است.

آخوندی در ادامه به مأموریت حمل‌ونقل و ترافیک اشاره و گفت: برای تقویت شرکت مترو و توسعه خطوط، ۳ ردیف شامل منابع عمومی، عوارض طرح‌های شهری و محدوده‌های ترافیکی و اوراق مشارکت در نظر گرفته شده که برای خط ۶ مترو از این منابع عمومی، هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مصوب گردیده که ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص و ۱۵۷ میلیارد تومان به‌صورت نقد پرداخت شده است. هم‌چنین ۶ میلیارد تومان برای این خط در طرح‌های شهری مصوب شد که ۴ میلیارد تومان تخصیص و هیچ پرداختی‌ انجام نگرفته است. این در حالیست که برای اوراق مشارکت نیز هیچ تخصیص و پرداختی صورت نگرفته و در مجموع، از ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب برای خط ۶ مترو، تنها ۱۵۷ میلیارد تومان پرداخت شده است.

آخوندی همچنین در مورد خط ۷ مترو گفت که از منابع عمومی، ۵۰۰ میلیارد تومان مصوب شده که ۳۲۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و ۱۷۵ میلیارد تومان پرداخت شده در حالی که از سایر ردیف‌ها، هیچ پرداختی نداشته‌ایم. بنابراین برای خط ۷ مترو به‌طور کلی، ۱۷۵ میلیارد تومان پرداخت شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد که برای خطوط ۸، ۹ و ۱۱ مترو نیز هیچ پرداختی انجام نشده و شهرداری باید دلایل این مسئله را اعلام کند. همچنین برای خط ۱۰ مترو، فقط از منابع عمومی، هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مصوب شده که ۲۲۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص و یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.

آخوندی تأکید کرد که شورای شهر برای سال ۱۴۰۳ برای خطوط مترو، مجموعاً ۸۸۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب کرده است که ۲ هزار و ۴۷۵ میلیارد تومان آن به‌وسیله شهرداری پرداخت شده است.

وی ادامه داد: در ردیف احداث، توسعه و تکمیل پایانه‌ها و پارکینگ‌های خطوط متروی تهران، از ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب، ۱۷ میلیارد تومان پرداخت شده و در ردیف کمک به تأمین ناوگان خطوط متروی تهران از ۵۰۰ میلیارد تومان، تخصیص یافته اما هیچ پرداختی صورت نگرفته است. همچنین برای ردیف احداث خط تراموا، ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب شده است که فعالیتی در این بخش رخ نداده است.

آخوندی در مورد ردیف‌های بودجه برای هزینه‌های مربوط به شرکت بهره‌برداری مترو توضیح داد و گفت که در ردیف بهسازی و تجهیز خطوط ۱ و ۵ مترو از ۲۰۰ میلیارد تومان، ۱۸۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و ۱۰۲ میلیارد تومان پرداخت شده است. لازم به ذکر است که این اعتبار پرداخت شده در راستای بهسازی و تجهیزات خطوط ۱ و ۵ مترو هزینه نشده بلکه صرف خرید ۶۰۰ شاخه انواع ریل از شرکت ذوب آهن اصفهان قرار گرفته است و شهرداری تهران باید در این مورد پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: در ردیف تعمیرات اساسی و بهسازی تجهیزات محرک مترو، از محل منابع عمومی، ۱۶۰۰ میلیارد تومان مصوب شده که ۴۳۰ میلیارد تومان به‌صورت نقد و ۱۵۰ میلیارد تومان به‌صورت غیرنقد پرداخت شده است. اما از محل طرح ترافیک و اوراق مشارکت هیچ پرداختی انجام نگرفته و بدین ترتیب، از ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مصوب، تنها ۵۸۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.

آخوندی در رابطه با ردیف تعمیرات اساسی و بهسازی مراکز فرمان مترو گفت که از ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب، ۱۸۹ میلیارد تومان پرداخت شده است که این اعتبار صرف خرید تجهیزات سیگنالینگ و دیگر هزینه‌ها شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به ردیف‌های بودجه برای اتوبوسرانی نیز اشاره کرد و گفت: برای خرید اتوبوس از محل منابع عمومی، ۴ هزار میلیارد تومان تخصیص یافته و ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به‌عنوان پرداختی صورت گرفته، در حالی که از محل اوراق مشارکت، تخصیص و پرداختی انجام نشده است. در مجموع از ۱۰ هزار میلیارد تومان کل بودجه ابلاغ‌شده با تخصیص ۴ هزار میلیارد تومانی، ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس هزینه شده است.

وی ادامه داد: در ردیف بهسازی و تجهیز ناوگان اتوبوس‌رانی هم از ۶۵۷ میلیارد تومان ابلاغی، ۳۸۰ میلیارد تومان پرداخت شده که در بررسی‌ها مشخص شده که از مجموع ۳۸۰ میلیارد تومان اعتبار پرداختی، ۱۹۰ میلیارد تومان آن بابت بازپرداخت اوراق سال ۹۹ بوده و در این راستا شهرداری باید ارائه توضیحات نماید. همچنین در ردیف مناسب‌سازی خودروی معلولان، هیچ پرداختی صورت نگرفته و از ۱۰ خودرو تحویلی در سال ۱۴۰۲، ۴ دستگاه برگشت داده شده است.

آخوندی افزود: در ردیف بهسازی و تجهیز مراکز و سامانه‌های اتوبوس‌رانی، ۶۰ میلیارد تومان پرداخت شده که این مبلغ نیز بابت بازپرداخت اوراق سال ۹۹ بوده که باید شهرداری تهران در این زمینه شفاف‌سازی کند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در ادامه به بودجه سازمان تاکسیرانی پرداخت و گفت: برای خرید ون از محل منابع عمومی، ۱۰۰۰ میلیارد تومان مصوب و ۳۱ میلیارد تومان پرداخت شده است. هم‌چنین برای توسعه زیرساخت‌های برقی از ۱۰۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب، ۵۲۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و ۱۷۰ میلیارد تومان به‌صورت نقد پرداخت شده که شهرداری باید توضیح دهد این پرداخت مربوط به چه پرونده‌ای بوده است.

وی ادامه داد: در ردیف بهسازی ناوگان تاکسیرانی ۴۵۰ میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شده اما هیچ پرداختی صورت نگرفته و در ردیف کمک فنی و اعتباری برای جایگزینی موتورسیکلت‌ها، هیچ ردیف بودجه‌ای ابلاغ نشده است.

آخوندی در بخش بودجه فنی و عمران شهرداری تهران گفت: برای ردیف احداث آزادراه شهید شوشتری از ۳۲۶ میلیارد تومان بودجه تخصیص یافته، ۲۸۶ میلیارد تومان پرداخت شده است. همچنین برای فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی از ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب، ۱۶۳ میلیارد تومان پرداخت گردیده است. در ادامه، برای پیگیری احداث ادامه یادگار امام از ۷۵۰ میلیارد تومان، ۵۰۷ میلیارد تومان پرداخت شده و برای تکمیل پایانه شرق از ۲۰۰ میلیارد تومان مصوب، ۳۲۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و ۲۰۰ میلیارد تومان به‌صورت نقد پرداخت شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران بیان داشت که برای ردیف احداث دسترسی نمایشگاه شهر آفتاب و اتصال آن به مرقد مطهر امام (ره) هیچ گونه پرداختی رخ نداده است و این پروژه در وضعیت نامشخصی قرار دارد. بر اساس اظهارات او، برای ردیف تهیه و تولید آسفالت، ۳ هزار میلیارد تومان مصوب شده که هزار و ۳۸۵ میلیارد تومان آن پرداخت گردیده است و برای نوسازی و روکش اساسی آسفالت معابر از ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب، ۱۸۶ میلیارد تومان پرداخت شده است. همچنین در خصوص ردیف احداث پارکینگ نیایش، ۲۵۰ میلیارد تومان مصوب که از این میزان ۶۸ میلیارد تومان پرداخت شده است.

آخوندی همچنین اشاره کرد که در حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران برای برخی پروژه‌هایی که برای آن ردیف بودجه‌ای مشخص شده، هنوز اقدام مناسبی صورت نگرفته و پرداخت‌ها نیز به مقدار کافی نبوده است. وی همچنین به نکته‌ای که رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر در مورد و عدم определения پروژه‌های متعدد مطرح کردند تأکید کرد و خواستار انجام اقدامات لازم توسط شهرداری تهران در شش ماهه دوم سال شد.

وی خاطرنشان کرد: برای ردیف احداث پل بعثت از ۳۱۲ میلیارد تومان، هیچ پرداختی انجام نشده و برای تقاطع‌های غیر همسطح نیز مبلغ هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان مصوب شده که ۲۸۱ میلیارد تومان از آن پرداخت گردیده، اما از ۱۴ تقاطع غیر همسطح تنها کارگاه 4 پروژه فعال شده است. بنابراین، در ردیف بودجه برای تکمیل و اصلاح این تقاطع‌ها، از ۸۵ میلیارد تومان بودجه مصوب، ۱۷۰ میلیارد تومان پرداخت شده است که باید مشخص شود این اعتبار به کدام پروژه‌ها تخصیص یافته است.

آخوندی به ردیف‌های بودجه معاونت خدمات شهری شهرداری تهران اشاره و تصریح کرد: برای ردیف خرید مخازن پسماند از ۱۰۰ میلیارد تومان مصوب، بیش از ۳۶ میلیارد تومان پرداخت شده است. هم‌چنین برای ایجاد زیرساخت‌های شهرک پسماند، ۳۰ میلیارد تومان پرداخت شده است. در ردیف احداث بوستان چهار باغ از ۲۶۰ میلیارد تومان مصوب، ۳۳ میلیارد تومان پرداخت شده و برای آبرسانی هوشمند در فضای سبز، از ۴ میلیارد تومان هیچ پرداختی رخ نداده است. وضعیت مشابهی برای ردیف احداث ورودی شرق تهران نیز دیده شده و هیچ پرداختی صورت نگرفته است.

آخوندی یادآور شد که برای ساماندهی رود دره فرحزاد از ۷۷ میلیارد تومان تخصیص یافته، نیز بیشتر پرداخت‌ها انجام شده و در راستای احیای رودخانه‌های تهران از ۱۲۰ میلیارد تومان بودجه مصوب، ۱۱.۵۰۰ میلیارد پرداخت شده است. همچنین برای ردیف احداث شبکه اصلی جمع‌آوری آب‌های سطحی، از ۲۰۰ میلیارد تومان، ۷۲ میلیارد تومان پرداخت شده و نهایتاً برای ردیف احداث فاز اول مسیر طبیعت، هیچ پرداختی صورت نگرفته است.

آخوندی همچنین در مورد سازمان آتش‌نشانی گفت که برای خرید ماشین‌آلات و تجهیزات آتش‌نشانی از ۱۹ میلیارد تومان بودجه، تخصیص ۲۷ میلیارد تومان صورت گرفته اما در محل عوارض بهای خدمات ایمنی هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی درباره ردیف‌های مربوط به مدیریت بحران گفت که برای احداث پایگاه مدیریت بحران، ۱۳۹ میلیارد تومان مصوب شده که ۳۹ میلیارد تومان از آن تخصیص یافته و ۵ میلیارد تومان به شکل نقد و ۲ میلیارد تومان نیز به صورت غیرنقد پرداخت شده است. در مجموع برای بهسازی و تجهیز پایگاه‌ها ۳ میلیارد تومان مصوب شد که بیش از ۲ میلیارد تومان از آن پرداخت شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به ردیف‌های اولویت‌بندی شده در مأموریت‌های معاونت معماری و شهرسازی اشاره کرد و ادامه داد که برای ردیف احداث باغ راه حضرت زهرا از ۳ میلیارد تومان، ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تخصیص یافته که ۲ میلیارد تومان به‌صورت نقد و ۷۰۰ میلیون تومان به‌صورت غیرنقد پرداخت شده است. همچنین برای ردیف احداث پارکینگ بازار میوه و تره‌بار، مهدکودک و فضای سبز و ورزشی در محله نفرآباد، از یک میلیارد تومان، ۱۸۰ میلیون تومان پرداخت شده است. در کنار این، در ردیف‌های «طراحی و اجرای ساماندهی محدوده محله کن»، «بهسازی و نوسازی بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی»، «طراحی و اجرای پروژه تامین خدمات در محدوده ده ونک»، «طراحی و اجرای پروژه مرکز خدماتی باغ وزیری در محله گلاب دره» و ردیف «عملیات عمرانی در حریم شهر تهران» هیچ پرداختی انجام نشده است.

در ادامه، اعضای شورای شهر نظرات خود را مطرح کردند. ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه شورای شهر تهران، سوالاتی در رابطه با تسویه با بانک تجارت پرسید و تأکید کرد که آیا این پرداخت به صورت نقدی یا غیر نقدی انجام شده است؟ وی ادامه داد که شهرداری باید برای پرداخت دو هزار میلیارد تومان بابت یک تفاهم‌نامه مجوز از شورای شهر دریافت می‌کرد.

فروزنده، معاون مالی شهرداری تهران، در پاسخ به این سوال، توضیح داد که این پول در حساب بانک تجارت وجود داشت و تفاهم‌نامه با دولت قبلی به دلیل تأسیس دولت جدید به تعویق افتاده است. وی تصریح کرد که این پول در بانک مسدود نیست و کمیسیون بودجه می‌تواند وارد عمل شده و بررسی کند. همچنین در مورد پرداخت ۲۷ همت (هزار میلیارد تومان) از بدهی شهرداری به یک بانک، او خاطر نشان کرد که ۷ همت آن به شکل هولوگرام بر روی املاک خود پرداخت شد و مابقی هم به صورت غیرنقدی تسویه گردید که یکی از پروژه ها، پروژه ماهان بوده که به تأیید شورای شهر رسیده است.

همچنین حبیب کاشانی خزانه دار شورای شهر تهران بیان کرد: آیا منطقی است که بانکی، بدهی ۸۱ هزار میلیارد تومان را به ۲۷ هزار میلیارد تومان تقلیل دهد؟ اگر این موضوع صحت داشته باشد باید در مورد این بانک تصمیم‌گیری جدی شود.

فروزنده، معاون مالی شهرداری تهران، در پاسخ به این فرمایشات اظهار کرد که عملکرد ما تا پایان آبان ماه به‌طور کلی، ۱۱۰ همت محقق شده و پیش‌بینی می‌شود در سه ماهه پایانی سال درآمدها افزایش یابد. وی در ارتباط با کاهش بدهی شهرداری به بانک نیز توضیح داد که بازپرداخت ۵۰ درصد از این بدهی به عهده دولت بوده و در مدیریت شهری پیشین توافق شده که این مبلغ را شهرداری متقبل شود و ما هم به این عشق رد کردیم. مابقی ۵۰ درصد نیز به نرخ بهره ۸ درصد محاسبه شده بود در حالی‌که بر اساس مصوبات دوره کرونا، نرخ بهره ۴ درصد تعیین شده بود. او بیان کرد که تمام این موارد تحت پیگیری است و حتی نرخ جریمه ۶ درصد هم در این بدین صورت رفع شده و پس از بازپرداخت یکجا بانک نیز بررسی‌های خود را انجام داده و مستندات و نامه‌ها را به شورای شهر ارائه کردیم.

تشکری هاشمی، یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران، خاطرنشان کرد که برای یک خط مترو تنها ۵ درصد بودجه پرداخت شده که وضعیت عجیبی است. او به وجود مشکلاتی در اجرای مصوبات شورای شهر اشاره کرد و بیان کرد که پیمانکاران و شرکت مترو فعالیت دارند، اما اگر پرداخت‌ها به تأخیر بیفتد، نمی‌توانند فعالیت‌های خود را ادامه دهند.

تشکری هاشمی ادامه داد که برای ساخت هر پایانه تا ۳۰ درصد راندمان خط مترو افزایش می‌یابد. او همچنین تأکید کرد که برای خط ۱۰ مترو که برای به ثمر نشستن آن بیش از هزار میلیارد تومان هزینه شده است، اگر این پول در خطوط دیگر هزینه می‌شد، به نفع مردم بود.

تشکری هاشمی افزود که متوجه شده‌اند که ۱۰ میلیارد تومان به مؤسسه رایان شهر پرداخت شده که معاون برنامه‌ریزی شهرداری باید در این خصوص توضیح دهد.

فروزنده، معاون مالی شهرداری تهران، در واکنش به اظهارات تشکری هاشمی گفت که ما بر اساس درآمد نقد برنامه‌ریزی می‌کنیم که حدود ۷۶ همت پیش‌بینی شده که از این مقدار ۲۶ همت هزینه جاری و باقی نیز میان معاونت‌ها تقسیم شده است. او تأکید کرد که عمده پرداخت‌ها در حوزه سرمایه‌ای به معاونت حمل‌ونقل تعلق دارد که حدود ۹۸ درصد از بودجه آنها پرداخت شده و حتی برای پیش‌پرداخت، وام ارزی فراهم کردیم. او اضافه کرد که تا عید نوروز به تعهدات خود عمل خواهیم کرد و در مورد اوراق مشارکت نیز تا پایان سال، ۴۴۰۰ همت آزاد خواهد شد.

امانی، عضو کمیسیون برنامه شورای شهر، بر این نکته تأکید نمود که نباید توجه به پروژه‌های بزرگ مثل خرید واگن و اتوبوس، منجر به غفلت از مسائل کوچک‌تر شود و یادآور شد که باید بر روی نگهداری و تعمیرات اتوبوس‌ها نیز تمرکز شود.

احمد صادقی، دیگر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا، در دفاع از اقدامات شهرداری تهران گفت که شهرداری تهران به مقداری که درآمد داشته، هزینه کرده و می‌توانیم از تلاش‌ها تقدیر کنیم.

در ادامه، آقامیری رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران بیان کرد که از ۱۵ تقاطع غیرهمسطح، ۱۰ تقاطع فعال و پنج تقاطع غیرفعال هستند و تا کنون ۳۲ تقاطع از ۹۸ تقاطع هدف تکمیل شده است و انتظار می‌رود تا پایان دوره ششم، بیش از ۵۰ تقاطع اجرایی شود.

احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای شهر نیز با اشاره به اینکه تخصیص و پرداخت نباید بر تصمیمات شورای شهر تأثیرگذار باشد، گفت که در شهرداری مواردی وجود دارد که درصدهای صفر تخصیص دارند و این امر(عدم پرداخت) انتقادهای زیادی به دنبال خواهد داشت.

در ادامه، سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورای شهر با بیان اینکه تعریف پروژه‌ها به خودی خود افتخارآمیز نیست، تأکید کرد که برای پروژه‌های شهرداری باید مدیریت ارزش صورت گیرد و در زمینه آسفالت نیز باید بر معابر مورد نیاز تمرکز شود. در بخش آتش نشانی نیز تأکید گردید که احداث ۱۳ ایستگاه سیار ضرورت دارد و سؤالاتی مطرح گردید که چرا تاکنون انجام نشده است.

ناصر امانی بار دیگر به این نکته تأکید کرد که بحث ناکارآمدی دو سازمان آتش‌نشانی و مدیریت بحران در خصوص امنیت شهری باید به جد پیگیری و حل شود.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در پایان جلسه بررسی گزارش بودجه ۶ ماهه شهرداری تهران، از عدم حضور معاونان شهرداری در جلسه برای توضیح عملکردشان انتقاد کرد و از اعضای شورای شهر که به‌صورت فعال در این جلسه شرکت کردند، قدردانی نمود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا